Magyar ló hódít Rómában

A magyar galoppsport büszkesége, Quelindo Rómában is bizonyította: számolni kell vele a nemzetközi porondon is. A Hármas Korona nyerő mén Alberto Sannával a nyergében a harmadik helyre tudott bevágtázni az olasz versenynap egyik legmagasabb díjazású, Listed besorolású versenyén.

Quelindo tulajdonosa, a Deák család ebben az évben a külföldi versenyek meghódítását célozta meg. A szürke mén idén májusban már nyert egy Listed versenyt Magdeburgban, ez volt eddigi legkiemelkedőbb eredménye ilyen magas besorolású futamban. Minél több komoly versenyen dobogós, annál inkább nő az értéke, ha pedig már egy Listed futamban helyezést ér el (a Listed felett már csak a Group versenyek vannak), akkor már “black type”, azaz vastagsoros nagybetűs kiemeléssel tüntetik fel az árverési katalógusokban.

A tulajdonosok ezúttal két lehetséges versenyt néztek ki Quelindonak: egyet Berlinben, egyet pedig Rómában. Mivel a ló jobban szerepel a keményebb talajú pályán, ezért az időjárási előrejelzések ismeretében végül Rómára esett a választás, ahova kevesebb esőt ígértek. Az esőfelhők azonban egy picit mégis áztatták a pályát, ami nem volt túl ideális Quelindo számára, de ne feledjük, hogy a lóversenyben a győzelemhez nagy szerencse is kell.

A tulajdonos család tagja, Deák Sára trenírozza Quelindot. Fotó: Juszel Anasztázia

Az olasz versenynap egyik legmagasabb díjazású versenyében starthoz álló lovak közül korábban csak Quelindo nyert Listed versenyt, ezért ő vitte a legmagasabb, 59 kilogrammos súlyt. Az olasz lóversenysport viszonylag erős, a helyi lovakat soha nem szabad alábecsülni. Róma pedig a legfontosabb pályák egyike, itt futják az Olasz Derby-t is.

Az esélyt a szürke mén lovasa, Alberto Sanna növelte, hiszen a zsoké Róma mellett él, és kiválóan ismeri a pályát, illetve a körülményeket.

2200 méteres versenyben Quelindo hatalmasat küzdött, a célegyenesben a szorosan egymás mellett galoppozó mezőnyben is megtalálta az előzési lehetőséget. Szuper hajrájával végül közeli harmadikként ért célba a két favorit, Cosmelli (Germano Marcelli), valamint Right Connection (Silvano Mulas) mögött.

2016.10.04. Vonczem Gabriella, Forrás: Kincsempark.hu
Fotó: Kincsempark, Juszel Anasztázia

Hozzászólások