A Magyar Lovassport Szövetség a lósport nagyjait díjazta

A Magyar Lovassport Szövetség a hagyományainak megfelelően kitüntetéseket adott át a lovassport és a hazai lovasélet kiemelkedő személyiségeinek. Vas József mesterzsokét Gróf Széchenyi István Emlékéremmel méltatták, míg Pécsi István a lóversenysport igazgatója, a Magyar Lovassportért Emlékérmet vehette át.

Pillanatkép a Kincsem Park egy galopp futamáról

Vas József mesterzsoké a legnagyobb lovas elismerést, a Gróf Széchenyi István Emlékérmet vehette át, a hazai galoppsportban elért kimagasló eredményeiért. Pécsi István a Magyar Lovassportért Emlékéremben részesült, a szövetség e díjjal a két évtizedes újságírói és kommunikációs munkáját, valamint a lóversenysport népszerűsítéséért tett törekvéseit ismerte el.  

Vas József – a lósport kiemelkedő személyisége

Közel hat évtizede, 1956 júliusában artistaként került a versenypályára. Egy év múlva először indult és nyerte első versenyét. A legrangosabb galoppversenyt – az 1921. óta eddig 92 alkalommal futott – Magyar Galopp Derbyt kilenc alkalommal nyerte. Ezzel a teljesítményével minden idők legeredményesebb magyar Derby-lovasa. Emellett háromszor nyert cseh-, egyszer jugoszláv Derbyt. 

Korának kimagasló, nemzetközi rangú zsoké-generációja között itthon 724, Európa pályáin további, mintegy félszáz versenyt nyert. Trénerként is dolgozott. Nyugdíjasként ma is igyekszik rajta tartani ujjait a lósport ütőerén. Nehezményezi, hogy az utóbbi tíz évben kilencszer külföldi lovas nyerte a Magyar Derbyt. Ezért is az ifjú galoppgeneráció nevelését, továbbá a fogadási rendszer korszerűsítését fontos feladatnak tartja.

A Magyar Lovas Szövetség e legmagasabb lovas kitüntetéssel életteljesítményét ismeri el.

Pécsi István a "lósportfanatikus"

Pécsi István – a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft. igazgatója

A magát „lósportfanatikusnak" valló kommentátor utánozhatatlan egyedi stílusban kereken két évtizede kezdte el – és azóta is nagy sikerrel folytatja – a galopp és ügetőversenyek népszerűsítését, szakmai hátterét bemutató közvetítéseit.

1999 óta a lóverseny szaklap, a Magyar Turf főszerkesztője. Rangos szaklapokban számos cikke jelent meg és közvetített az összes országos televízióban. A múlt év végi igazgatói kinevezéséig – éveken át – a vállalat kommunikációs-, pr- és marketing tevékenységét sikeresen irányította. Jelentős a médiakapcsolati tőkéje.

A Magyar Lovas Szövetséggel, együttműködést erősítő, kitűnő kapcsolatot ápol. E kitüntetéssel a Szövetség újságírói-, kommunikációs- és kapcsolatépítő tevékenységét ismeri el.

Gratulálunk!

2015.02.24. Forrás: Kincsempark.hu
F
otók: Facebook.com/kincsemparkSport.hir24.hu

Hozzászólások