Trónfosztás a Lovaregyleti Díjban

A versenyévad utolsó nagy összecsapása a hároméves és idősebb lovaknak kiírt Lovaregyleti Díj, melyre vasárnap került sor a Kincsem Park gyepén. A Magyar Lovaregylet értékes tiszteletdíjáért nagy volt a küzdelem, négy ló is rohamozta Singidunumot, de a győzelmet nem lehetett tőle elvenni.

Singidunum és Goran Mesetovic bezsebelte az idei Lovaregyleti Díjat

Összefoglaló a 2015. október 25-i galopp versenynapról:

1. futam – Gátverseny Hendikep:

Graceland és Karov vállalta magára a vezetést, szorosan mögöttük Pepperous galoppozott, majd Pergőtűz, Astraios és Dzsin következtek, míg Diplomata a mezőny végén helyezkedett. Az első egyenes végére sem történt változás, csupán annyi, hogy Diplomata közelebb zárkózott. A túlsó oldal végén Pergőtűz és Karov kezdett fáradni, Pepperous pedig élre állt, és már Diplomata is feljött a negyedik helyre. A befutóban Graceland ismét megelőzte Pepperous-t, de megérkezett kívülről Diplomata és kisebb küzdelem után megszerezte zsinórban ötödik sikerét. Pepperous megőrizte harmadik helyét.

Befutási sorrend: Diplomata (1) – Graceland (6) – Pepperous (3)

Diplomata nem hagyta magát, és szinte beröpült a célba

2. futam – Kardiv Hendikep:

Romel kezdett gyorsan, mellé Szememfénye és Miserend galoppozott fel. Boróka és Sariyah indult gyengén, de Rush is nehezen kapott lábra. A kanyarban Szememfénye fáradni látszott. Megjelent Boróka és Rush, míg kívülről Glenda és Sariyah rohamozott. A célegyenesben a rendkívül könnyen galoppozó Miserend élre állt, és magabiztosan növelte előnyét a többiekkel szemben. Romel megőrizte második helyét a megbízható Glenda előtt.

Befutási sorrend: Miserend (1) – Romel (7) – Glenda (5)

Miserend még a vasárnapi misére is odaérhetett ezzel a tempóval 

3. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Felsenfest nem állt be a gépbe, így nélküle indult el a futam. A három favorit, Dark Demon, Navigáló és Partyday már a start után az élen jártak, a verseny első felében Napkelte tartotta magát még jól. Mögöttük Rekviem, és Lángrózsa látszott még aránylag közel, míg Nordican Way és Korvin gyorsan leszakadt a többiektől. A vezető hármas közül Dark Demon és Navigáló volt a legerősebb, némi küzdelem után végül a leírt sorrendben értek célba. Partyday harmadik helyét senki nem veszélyeztette.

Befutási sorrend: Dark Demon (1) – Navigáló (6) – Partyday (8)

Dark Demon, akár egy fekete puskagolyó

4. futam – Garabonciás Hendikep:

Mákszem, Billy Tiger és Málnaszörp volt a front tagja a start után, de szorosan mögöttük galoppozott Tim Twister, Bahamian Indy és Strong Flame is. A mezőny végén Milky Way és Maximum Joy színei látszódtak. A kanyarban Billy Tiger egyedül maradt az élen. Később mellé került Bahamian Indy, kettejük között pedig visszafogottan vágtázott Tim Twister, aki a befutóban élre állt és tetszés szerint nyerte a futamot. Bahamian Indy és Billy Tiger hatalmasat csatáztak a második helyért, végül a leírt sorrendben értek célba.

Befutási sorrend: Tim Twister (6) – Bahamian Indy (4) – Billy Tiger (2)

Tim Twister szinte el sem fáradt fölényes győzelmében

5. futam – Kerteskői Díj:

Sara Taylornak sikerült a legjobban a rajt, szorosan mellette Dresda és Puck Fair helyezkedett. A verseny első felében még Genesis volt közel, mögöttük Suhanó, Al Shoogh és Meteorit galoppoztak. Nagysága és Tűztövis hamar lemaradt a mezőnytől. Hatszáz méterhez érve Sara Taylor és Puck Fair kiváltak a többiektől, utóbbi már élre is állt és úgy tűnt, újabb sikert arat, azonban Sara Taylor vissza tudott támadni és megverte a favoritot. Azonban a Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a nyerő ló lovasa ellen ostorhasználattal való jogtalan előnyszerzés miatt, és élt a hátrahelyezés jogával, így Puck Fair lett a hivatalos győztes. Suhanó érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Puck Fair (2) – Sara Taylor (7) – Suhanó (6)

Puck Fair és Sara Taylor nagyot csatázott a befutóban

6. futam – Kerekes Gábor Emlékverseny – Magyar Kétévesek Nagydíja:

Nocle Pata kivételével mindenki gyorsan talpon volt, de száz méter elteltével Nocle Pata átvette a vezetést és remek tempót diktált a mezőnynek. Adél próbált rátapadni, a többiek több hosszal le voltak szakadva Salsa vezetésével. Cristály és Mátka látszott még aránylag közel, Strassz egyre inkább lemaradt. A befutóra fordulva Adél felment Nocle Pata mellé, és megérkezett hátulról Mátka, Salsa és Cristály is. Az egyenesben Adél gyorsított és biztosan nyerte az elsőnek járó díjat, Nocle Pata második helyét sem veszélyeztette senki, a harmadik díjat Mátka szerezte meg.

Befutási sorrend: Adél (2) – Nocle Pata (1) – Mátka (4)

Adél okosan felépített taktikával nyerte el a rangos díjat

7. futam – Nemzetközi Lovasutánpótlás Hendikep:

Pink kezdett a legjobban, mögötte Misi Manó, Csatadal és Pesti Angyal volt közel, de Donna Prima, Timike, Luzzer és Classic Girl is ott volt a nyomukban. A kanyarhoz érve annyi változás történt, hogy Csatadal gyorsított és másodpercek alatt komoly előnyre tett szert. Donna Prima követte, Pink pedig fáradni látszott. Hátulról megindult Classic Girl, Pesti Angyal és Misi Manó. A befutóra fordulva Csatadal megnyugtató fölénnyel vezetett, és ugyan a végén megközelítették, utolérni nem tudták. Classic Girl jött fel másodiknak, Pesti Angyal elé.

Befutási sorrend: Csatadal (5) – Classic Girl (7) – Pesti Angyal (3)

Csatadal nyomát csak bottal üthették a többiek

8. futam – Lovaregyleti Díj:

Danestar szokásához híven élre állt, és diktálta az iramot, az első egyenesben Singidunum és Mayday volt hozzá közel, a mezőny végén pedig Amigo Star helyezkedett. A túlsó oldalon kezdett összerázódni a társaság, Amigo Star kivételével jól együtt volt mindenki. Közben a sokáig erősen visszafogva galoppozó Singidunum vette át a vezetést, a front tagja volt még Johnny Rebel, Mayday, Danestar, és egyre inkább zárkózott Akaba, Summer Hill, valamint Ourville's War. A kanyar végéhez érve Singidunum előnye nem csökkent, legalább négy-öt hosszal lemaradva követték őt a többiek. Megindult a címvédő Akaba, valamint Summer Hill, de még Mayday és Ourville's War is jól tartotta magát. A befutóban utóbbi négyes rohamozta Singidunumot, ám senki nem bírta őt utolérni. Akaba lett a közeli második, a mutatkozó Summer Hill előtt. Mögöttük Mayday és Ourville's War ért célba.

Befutási sorrend: Singidunum (3) – Akaba (1) – Summer Hill (4)

Négy ló rohamosztaga sem volt elég gyors ahhoz, hogy utolérje Singidunumot

9. futam – Suitcase Susie Hendikep:

Wood-Wirodancing és Ludmilla ment el vezetni, mögöttük Zárkózott, Anthea, és Galagonya volt közel, de a túlsó oldalra Napos és Rénium is megérkezett. Az ügető átjáróhoz érve Wood-Wirodancing mögé Galagonya és Napos jött fel, őket pedig Anthea és Rénium követte. A többiek folyamatosan kezdtek leszakadni. Wood-Wirodancing vezetésével fordultak a lovak a befutóra, de jött Anthea és a célig fokozatosan utolérte. Galagonya zsákmánya lett a harmadik díj.

Befutási sorrend: Anthea (7) – Wood-Wirodancing (8) – Galagonya (6)
Lejelentés: Baltic History (3), Martinella (12)

Anthea szépen fokozatosan átvette a vezetést a befutóban

A következő galopp versenynap november 1-én vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. november 1-én vasárnap 11:15 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

 

2015.10.27.
Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Fotók: Major Zsolt

 

Hozzászólások