Tilos a részvétel a német lovasoknak a dubaji távlovas versenyeken

A távlovaglás manapság az egyre inkább vitatott lovas versenyek közé tartozik. Éppen ezért a Német Olimpiai Bizottság Távlovas Szakága úgy döntött, hogy a német lovasok továbbra sem kaphatnak engedélyt a Dubaji Nemzetközi versenyen való részvételre.

Már 2017 februárjában a tiltás mellett döntött a bizottság, miután több kellemetlen hír is napvilágra került a dubaji versenyekkel kapcsolatban. Ezt a döntést pedig újra megerősítették: aki német lovasként részt vesz a dubaji versenyen, az nem indulhat német bajnokságon és a csapatból is kizárhatják. A német versenyszervezők pedig továbbra is kiállnak amellett, hogy egyetlen eseményre sem hívnak meg versenyzőket az Arab Emirátusokból. A Német Távlovasok Egyesületének vezetősége támogatja ezt a döntést.

Az elmúlt hónapokban sajnos a lovak helyzete semmit sem változott és a lovak jóléte és védelme érdekében tett intézkedéseknek sincs semmi nyoma. A bizottság döntése 2019 végéig érvényben marad, ezt követően újratárgyalják azt. Legutóbb a Tyron-ban megrendezett Világversenyen történt tragédia miatt (a nagy hőség és páratartalom miatt több lónak orvosi kezelésre volt szüksége, egy 20 éves versenylovat pedig el kellett altatni) érte negatív kritika a versenyt. A FEI frissen megalakult Belső Bizottsága ülésezik majd a jövőben a távlovaglást és azon belül a lovak jólétét illető kérdésekben.

201812.19.
Fordította: Horosz Enikő
Forrás: St-georg.de
Fotó: Canva
Frissítve: 2022.09.20.

Hozzászólások