Szelek szárnyán ügetett Sammi MS a Wind Scot Díjban

Andorra Gold nem indult, így öt fősre csökkent a Wind Scot Díj mezőnye a Kincsem Park szombati ügetőnapján. Sammi MS és hajtója Mitja Slavic start-cél győzelmet aratott, míg Nadir Three és Orifiamma Jet könnyedén osztozhatott a dobogós helyezéseken, hiszen a futam végére már csak három ló maradt versenyben.

Fotó: Kincsempark.hu

Összefoglaló a 2016. február 27-i ügető futamokról:

1. futam – Gesztus Hendikep:

Rózsakert szokás szerint remekül kezdett és elment vezetni, mögötte Bezique Va Bene, Rafa, Red Bull és Marót volt az élmezőny sorrendje. Rafa az első kanyarban elugrotta magát és kiesett a versenyből. Rózsakert mellé tréningtársa Jódlis ment fel 1200 méterrel a vége előtt és mögöttük is kettes sorokba rendeződött a mezőny. Jódlis a befutó elején elugrotta magát, diszkvalifikálták. Rózsakertre rászaladt ugyan Bezique Va Bene, megverni azonban nem tudta, a harmadik helyről célfotó döntött Marót javára.

Befutási sorrend: Rózsakert (6) – Bezique Va Bene (4) – Marót (3)
Győztes idő: 19,9

Rózsakert a befutóban

2. futam – Uruguay Díj: 

Unique Noble lemaradt az indítás pillanatában. Unipress és Übü király voltak a leggyorsabbak a start után, azonban utóbbi hibázott és kizárták. Unipress mögött Ügyeske és Uppsala M ügettek. Verseny közben Unique Boy-t és Üvegtigrist is diszkvalifikálták. Unipress magabiztosan nyerte a futamot, mögötte Ügyeske, Uppsala M és Unique Noble értek célba.

Befutási sorrend: Unipress (2) – Ügyeske (3) – Uppsala M (5)
Győztes idő: 22,1

Unipress magabiztosan nyerte futamát

3. futam – Uncle Sam Díj:

A favorit Titus Livius semmit nem bízott a véletlenre és a start után rögtön elment vezetni. Mögötte Sebastian Ketti, Tökéletes és a hátulról induló Shake Up volt a sorrend. Serafina Ketti-t a start után, míg Ulászló M-et verseny közben diszkvalifikálták, Sebastian Ketti pedig az utolsó métereken ugrotta el magát. Titus Livius biztosan nyerte a futamot, Shake Up lett a második, Sámuel pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Titus Livius (8) – Shake Up (14) – Sámuel (6)
Győztes idő: 22,2

Titus Livius semmit sem bízott a véletlenre

4. futam – Cédrus Díj:

Prudy, Nichelino Di Re, Harlynda, Celebrity Classic és Old Shatterhand sorrend alakult ki a start után. Egyedül Nichelino Di Re vállalta fel a második sprintet és felment Prudy mellé, mögé, a túlsó oldalon azonban elfáradt és visszacsúszott a mezőny végére. Prudy, Harlynda és Celebrity Classic hármasa meglépett és egymás között döntötték el a sorrendet.

Befutási sorrend: Prudy (5) – Harlynda (3) – Celebrity Classic (4)
Győztes idő: 17,0
Lejelentés: Szacharin (1), No Limit Angel (2) és Oron Flying (6)!

Prudy már az elején lelépett

5. futam – Dolgos Hendikep:

Raffaello volt a leggyorsabb a start után és elment vezetni. Mögötte Priscilla és Jonatán, majd Lucky Boy és Ottey Boss sorrend alakult ki. 1200 méterrel a vége előtt többen is megkezdték a zárkózást a második spúrban, többek közt elindult a mezőny végéről Spulni és az utolsó kanyarra érve már Priscilla mellett ügetett. Ekkor érkezett Sholty Viktor, aki elsőként fordult a befutóra és meg is nyerte a futamot. Ottey Boss lendülete is nagy volt, felszaladt másodiknak, Raffaello megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Sholty Viktor (1) – Ottey Boss (8) – Raffaello (5)
Győztes idő: 21,8
Lejelentés: Nemzetesúr (6), Montgomery (9), Mistral (10), Sikerdíj (11) és Ördöglány (14)!

Sholty Viktor fordult elsőként a befutóra

6. futam – Wind Scot Díj: 

Sammi MS vezetett a start után, mögötte Nadir Three, Volly de Ranes és Orifiamma Jet volt a sorrend, Simoni’s Spice az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Az utolsó kanyar bejáratánál Volly de Ranes is galoppozott, őt is diszkvalifikálták. Sammi MS start-célban nyerte a futamot, Nadir Three és Orifiamma Jet pedig a helyezéseken osztoztak.

Befutási sorrend: Sammi MS (3) – Nadir Three (5) – Orifiamma Jet (4)
Győztes idő: 16,0
Lejelentés: Andorra Gold (2)!

7. futam – Amatőrverseny Hendikep: 

Ronaldo kezdett hibával és az első kanyarban ugyanezt tette Open, valamint Reménység is. Az élen a favorit Noble Rose ügetett, közel volt még hozzá Raffaella SM, Shark WF, Utrillo d’Amour és Pipacsos. Noble Rose start-célban nyerte a futamot, Raffaella SM lett a második, a harmadik helyről célfotó döntött Shark WF és Pipacsos között.

Befutási sorrend: Noble Rose (5) – Raffaella SM (6) – Shark WF (7)
Győztes idő: 18,3
Lejelentés: Sholty Csabi (10)!

8. futam – Bűvész Hendikep: 

A gyorsan kezdő Királyhágó most is remek startot vett és elment vezetni. Mögötte Kentucky Girl, Redwood Vita és Repeta hármasa ügetett. Szilvás az első kanyarban, Oli Sun pedig a másodikban hibázott és esett ki a versenyből. A túlsó oldalon Redwood Vita indított támadást Királyhágó ellen, aki kivédte ezt az attakot, azonban az utolsó kanyarban elugrotta magát. Redwood Vita elsőként fordult a befutóra, azonban az utolsó 100 méteren Kentucky Girl erősebb volt nála és megnyerte a futamot, Mariska végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Kentucky Girl (10) – Redwood Vita (4) – Mariska (3)
Győztes idő: 18,7
Lejelentés: Carpe Diem (2), Perfect (9) és Jubilee Hut (6)!

A következő ügető versenynap február 27-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. március 5-én szombaton 14:00 órai kezdettel: Tavaszi Hendikep
  • A belépés ingyenes
A versenyekről közvetít a 

2016.02.29.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások