Elkopott a csengő – startrekord a díjugrató minősítőn

Startrekord született a szezon utolsó fedettpályás országos minősítőjén a Nemzeti Lovardában. A legmagasabb versenyszámokban Técsy Attila, Búza Krisztián, Horváth Balázs és Kovács Henri vitték a prímet.

Horváth Balázs és Zordon a csehországi Olomoucban rendezett nemzetközi díjugrató versenyen 2015-ben

1549-szer csöngetett a zsűri a szezon utolsó fedettpályás országos minősítő versenyen a Nemzeti Lovardában – ez startrekord nemzeti díjugrató versenyeinken. A csütörtöki és pénteki legmagasabb versenyszámot, a 130 cm-es A/2*-t Técsy Attila nyerte Chaccoval.

Szombaton a 135 cm-en rendezett A/2** versenyszámot a viadal egyik legeredményesebb lovasa, Búza Krisztián nyerte Fortender nevű ménjével.

38 lovas indult a vasárnap esti 140 cm-es A/3* versenyszámban, ahol a Karádi László által épített alappályát tizenhárom lovas teljesítette hibapont nélkül. Végül győzött Horváth Balázs Hannibállal, megelőzve a Kis Zsolt – Carnero párost. Az elmúlt három év magyar bajnoka a harmadik helyet is begyűjtötte sárga fedezőménjével, Zordonnal.

Az 5 éves lovak pénteki minősítőjében Czuczi István fedezőménje, Churchill Kovács Henrivel a nyergében 9,4 pontot kapott a stílusbíróktól.

A fedettpályás szezon két kiemelkedő versennyel záródik hazánkban. Március 12-15. között a budapesti fedettpályás döntő, míg április 1-3 között a Mesterek Tornája kerül megrendezésre Kaposváron.

2016.03.01. Forrás: DíjugratóSzakág.hu

Hozzászólások