Hugyecz Mariann a Díjugrató Világkupa döntőben

Hugyecz Mariann olyan sikert ért el, amire az elmúlt 25 évben nem volt példa a magyar díjugratás történetében. Ő az első magyar lovas, aki ez után a negyed évszázados kihagyás után szerepelhet a díjugrató Világkupa döntőben.

A díjugrató világkupa döntőre való minősülés rendkívül nehéz és hosszú folyamat. A megszerzett indulási jog a teljes évadban nyújtott teljesítményt tükrözi, hiszen végig jól kell szerepelni a pontszerző versenyszámokban. A liga végső ranglistájának első három helye minősít a döntőre.

Hugyecz Mariann hosszú hónapok óta tudatosan választotta ki a minősüléshez szükséges versenyeket és végig a kitűzött célt szem előtt tartva menedzselte legjobb lovát, Chacco-Boy-t. A robbanékony és atletikus herélt a téli pihenője után a braunschweigi pályán is fantasztikusan ugrott: akkor negyedik lett a négycsillagos CSI egyik fő versenyszámában.

Hugyecz Mariann és Chacco Boy a Papp László Sportarénéban

A páros remek szériája Varsóban, a világkupa Közép-Európai Liga döntőjében is folytatódott: az első napi vadász versenyszámot hiba nélkül teljesítették, a második napon egy verőhibával szerepeltek 155 cm-en, majd a 160 cm-es döntőben bejutottak az összevetésbe.

Ezzel a teljesítménnyel összesítésben a liga harmadik helyén végeztek, amivel megváltották jegyüket a 2016. március 25-27-én, Göteborgban megrendezésre kerülő világkupa döntőre.

Magyarország jelenlegi legjobb női lovasa, a válogatott stabil tagjaként szereplő Hugyecz Mariann ötéves kora óta lovagolja a 2005-ös születésű Chacco-Boy-t. A fiatal lóként Paul Schockemöhlétől vásárolt, lewitzi tenyésztésű pej herélt anyja az a Paola, amellyel Mariann még ifjúsági versenyzőként lovagolt nemzetközi szinten.

A kivételes tehetségű lóról lovasa az alábbiakat írta Facebook-oldalán a verseny után: „Ez a ló fantasztikus, őt nem érdekelte az ugrások magassága vagy a pálya, a vonalak nehézsége, csak hibátlant akart ugrani és engem boldoggá tenni. Hát ez sikerült! Köszönöm Chacco!”

Gratulálunk!

2016.02.29. Forrás: Erdélyi MagdolnaDíjugratóSzakág.hu
Frissítve: 2022.08.11.
Fotó: Hajdú Krisztina

Hozzászólások