Rinette Streamline lett a Sennyey Géza Emlékverseny győztese az Ügetőn

Rinette Streamline (Lakatos Csaba) győzelemmel kezdte Kincsem Parki szereplését a Sennyey Géza Emlékversenyben. A nyolc éves import kanca remek időt ügetve, az utolsó métereken terítette le a mezőnyt. Night Lady (Hajnal Tibor) és Ollyan nincs (Fazekas Andrea am.) lettek a helyezettek.

Összefoglaló a 2015. február 21-i versenynap futamairól

1. futam:

Nem indult: Tequila Hush (10)
Elég zavarosra sikerült a nap első futama, sok ló hibázott. Saron, Sóvirág, Sholty Geri és Tájfun négyese dominált a versenyben, hozzájuk Sunny tudott még csatlakozni. A befutóra fordulva Saron és Sóvirág kettőse vezetett, Sunny lendült támadásba, azonban a befutó elején elugrotta magát, ugyanezt tette Sóvirág is. Sholty Geri nyerte a futamot, mögötte Saron és Swarosvki értek célba.

Befutási sorrend: Sholty Geri (3) – Saron (4) – Swarovski (12)
Győztes idő: 21,1

2. futam:

Másodszorra sikerült az indítás, Ronin hibázott a startnál, ezután pedig kiszakadva versenyzett. Utrillo d’Amour és Salto Du Bouffey kettőse vezetett, Onze De Mayo szaladt fel rájuk, a túlsó oldalon azonban utóbbi hibázott és kiszállt a versenyből. Kettesfogatokká rendeződött a teljes mezőny, a sor végén Carpe Diem ügetett. Primusz indított elsőként támadást, Utrillo d’Amour is gyorsított, de Salto Du Bouffey továbbra is jól tartotta magát és Jákfa is nagyon jól jött. A befutóban Primusz volt a legerősebb, mögötte végzett a favorit Utrillo d’Amour, majd Jákfa érkezett.

Befutási sorrend: Primusz (9) – Utrillo d’Amour (6) – Jákfa (8)
Győztes idő: 23,5

3. futam:

Ophelia vette a legjobb startot, mögötte Prometheus és Nubia kettesfogata ügetett, majd Racing Athlete és Jódlis, Magiszter és Pozsony volt a további sorrend. Pozsony az utolsó 700 méteren indított támadást és nagy lendülettel érkezett, de Ophelia-t már nem tudta megverni. A harmadik helyért Jódlis és Magiszter csatáztak, utóbbi azonban elugrotta magát.

Befutási sorrend: Ophelia (2) – Pozsony (5) – Jódlis (6)
Győztes idő: 19,6

4. futam:

Nem indult: Szimfónia (4)
A két favorit, Nixon és Philadelphia kezdtek a legjobban, mögöttük Nemzetesúr, N.Lady és Mambo Girl volt a sorrend. Az első egyenesben N.Lady gyorsított és élre állt. Mellé Philadelphia ment fel a túlsó oldalon és Mambo Girl is egyre feljebb zárkózott. A befutóban ugyan elindult Nixon, de már nem érte utol Philadelphia-t, Mambo Girl lett a harmadik.

Befutási sorrend: Philadelphia (5) – Nixon (2) – Mambo Girl (3)
Győztes idő: 18,2

5. futam:

Hajtóváltozás: Celebrity Classic (4) kocsijában Kolozsi József helyett Németh Viktória
Start után Rozy la bush hibázott és kiesett a versenyből. Oli Sun kihasználta kedvező startszámát és élre állt, mögötte No Bi, Celebrity Classic és Nótás Fanti volt a sorrend, két ló volt leszakadva a többiektől, Rozália és Sámuel. Az utolsó kanyarban No Bi felment a vezető Oli Sun mellé és Celebrity Classic is támadásba lendült. Favorit győzelem született, Celebrity Classic megnyerte a futamot, Oli Sun megőrizte a második helyet, No Bi lett a harmadik A futam után a Versenyintézőség vizsgálatot rendelt el és feltűnően szabálytalan ostorhasználattal szerzett jogtalan előnyszerzés miatt az 1-es számú Oli Sun-t a 3-as számú No Bi mögé helyezte hátra, így a befutási sorrend módosult.

Befutási sorrend: Celebrity Classic (4) – No Bi (3) – Oli Suni (1)
Győztes idő: 20,8

6. futam:

Masterpiece és Nobody kettőse vette a legjobb startot, mögöttük Ollyan nincs, Off Road, Petit Four Spin és Rose’s La Nena volt a sorrend, a mezőny végén Night Lady, Rinette Streamline és Radium Boy helyezkedtek. Az utolsó  600 méteren elindult Night Lady és szépen zárkózott Rinette Streamline is. A befutóra három ló szinte fej-fejt érkezett, Masterpiece, Ollyan nincs és Night Lady. Kívülről azonban megjelent Rinette Streamline és mindenkit leterített. Night Lady és Ollyan nincs lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Rinette Streamline (7) – Night Lady (6) – Ollyan nincs (5)
Győztes idő: 15,8

7. futam:

Nem indult: Sebes (5)
Blitz Va Bene, Spulni, Pazar Hölgy, Donata DZ, Riviéra Dream, Dobra Kobra DZ volt a sorrend az első egyenesbe érve, a sort Repeta és Sholty Csabi zárták. Let It Be TN a start után, Spar Lady pedig az első kanyarban hibázott. Riviéra Dream-nek volt egy nagyon jó momentuma az utolsó kanyarra érve, a harmadik helyen ügetett Blitz Va Bene és Donata DZ mögött. A befutóban Donata DZ átszaladt Blitz Va Bene-n, a harmadik helyre Pazar Hölgy és Riviéra Dream között volt célfotó.

Befutási sorrend: Donata DZ (11) – Blitz Va Bene (4) – Pazar Hölgy (3)
Győztes idő: 21,9

8. futam:

Rabatt a start előtt hibázgatott, Őszi Fény pedig szokása szerint gyengébb startot vett. Az élen Rubino TIM és Pentatlon kettőse ügetett, az első egyenesre érve azonban libasorba rendeződött a mezőny. Rabatt unta meg elsőként a lassú tempót, mögötte Őszi Fény is megkezdte a zárkózást. A túlsó oldal végén a vezető négyes meglépni látszott. Rubino TIM biztos győzelmet aratott, Montgomery lett a második, Rabatt pedig a harmadik. A Versenyintézőség azonban az 1-es számú Montogomery-t pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta a futam után, így a befutási sorrend módosult.

Befutási sorrend: Rubino TIM (4) – Rabatt (6) – Pentatlon (5)
Győztes idő: 23,4

9. futam:

Nem indult: (5) Rimella
Rolex kezdett hibával és az első kanyarban Ruby Reeves is kiesett a versenyből. Polémia állt élre, mögé Opál Lány zárkózott fel a második helyre, majd Pletykás, Lardon és Onesis Goal volt a további sorrend. A vezető kettes nagyon meglépett a többiektől. A befutóban már úgy tűnt, hogy Polémia megőrzi az első helyet, azonban az utolsó 50 méteren Opál Lány átszaladt rajta, a harmadik helyről célfotó döntött Knock és Pinokkió között.

Befutási sorrend: Opál Lány (12) – Polémia (1) – Knock (11)
Győztes idő: 20,3


A következő versenynap február 28-án szombaton lesz az Ügetőn:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. február 28-án szombaton 14:00 órai kezdettel

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.02.24. Forrás: Kincsem Park

Hozzászólások