Quelindo nyerte a 93. Magyar Derbyt

Az Álmodó istálló büszkesége a szürke Quelindo megőrizte veretlenségét, és Jaroslav Línekkel megnyerte a 93. Magyar Derbyt. Megkapó és Jirí Palík ért be másodikként, Miss Turpan Danny Brock zsokéval harmadikként.

Összefoglaló a 2015. július 5-i versenynap futamairól

1. futam:

A start Crescencinának kedvezett, de szorosan nyomában volt Álomhercegnő és Reménység is. A mezőny végén Galagonya helyezkedett. A túloldal végére még mindig kézből vezetett Crescencina, mögötte változatlanul Álomhercegnő galoppozott, majd Aula zárkózott feljebb. A kanyar után Crescencina megállíthatatlanul tartotta pozícióját és győzött, másodiknak a végén jövő Baltic History érkezett. A dobogó harmadik fokára Clown’s Tears kapaszkodott fel.

Befutási sorrend: Crescencina (10) – Baltic History (6) – Clown’s Tears (3)

2. futam:

Már az elején próbált megszökni Bírónő, de Ásító Inas és Nocle Pata ezt nem hagyták. Majd Cracker Jack is felment a vezetőkhöz. Így aztán négyen távolodtak el a mezőnytől. A célhoz közeledve Cracker Jack vette át a vezetést, mögötte Bírónőre, majd felszaladt újra Ásító Inas, de már megverni nem tudta.

Befutási sorrend: Cracker Jack (2) – Bírónő (6) – Ásító Inas (1)

3. futam:

Nem indul: 5 – Pen Bal Crag. Sabato és Jetset Jones színei látszódtak legelől, de a táv felénél Alfkona is megindult. Jetset Jones sokáig elől volt, de Meteorit és Alfkona az utolsó pár száz méteren robbantott. Meteorit még rá tudott tenni egy lapáttal és győzött, míg Frogh House is jól jött a végén és felszaladt másodiknak Alfkonát verve.

Befutási sorrend: Meteorit (1) – Frogh House (3) – Alfkona (2)

4. futam:

Berkenye és Istambul voltak a verseny első felében elől. Maximum Joy és Pokolfajzat leszakadva jöttek a mezőny mögött. A kanyarban Röppenj nagyon elment a többiektől. Őt az egyenesbe érve Istambul követte, de Császár megindult és sorra hagyta le a galoppozó lovakat. A célhoz érve már biztosan vezetett és nyert. A második helyért Röppenjnek meg kellett küzdenie a nagyon messziről feljött Maximum Joy-jal.

Befutási sorrend: Császár (4) – Röppenj (11) – Maximum Joy (8)

5. futam:

Silent Blessing nem bízta a véletlenre és start-cél győzelmet aratott. Hunyor próbálta tartani vele a tempót, ami sokáig sikerült is neki. Prince Angelo és Szonata is jól helyezkedtek. Star of Akhi-nak szűken csukott le Teno a kanyarban. A célegyenesben Krabat robbantott és felszaladt a vezetőre, de komoly támadást nem jelentett. Harmadiknak Prince Angelo ért be.

Befutási sorrend: Silent Blessing (1) – Krabat (10) – Prince Angelo (7)

6. futam:

Aptitude sokáig elől volt, mögötte először Sasheverő, majd Cassioneia, Sariyah és Botrányhős helyezkedtek. Botrányhős a célhoz közeledve átvette a vezetést és kitartott végig. Aptitude elfáradt, a célban így már csak Just Mambo és Sariyah küzdött a második helyért, melyet előbbi tudott végül megszerezni. Qmisz negyedik, Aptitude ötödik lett.

Befutási sorrend: Botrányhős (9) – Just Mambo (4) – Sariyah (5)

7. futam:

Danestar volt sokáig élen, majd Radio Ga Ga, Akaba és Heliconia követték. A túloldalra érve Danestar nyomába márcsak Heliconia ért és az utolsó kanyarba már átvette a vezetést. A célegyenesbe érve Akaba egyre jobban csúszott vissza. Heliconia nagyon elment, de a célig Thunder Teddington könnyen behozta és nyert. Black Blade nagyon jött, de már nem tudta megszerezni a második helyet.

Befutási sorrend: Thunder Teddington (4) – Heliconia (5) – Black Blade (8)

8. futam:

Nem indul: 10 – Copperpolis. The Story start-cél győzelmet aratott. Eleinte Coffe Gold szorongatta, de az utolsó kanyarra nagyon elfáradt. Bukephalos könnyen jött, de a második helyről a célig Diplomata megverte. Negyediknek Kventin galoppozott be.

Befutási sorrend: The Story (5) – Diplomata (3) – Bukephalos (9)

9. futam – 93. Magyar Derby:

Nagyon lassan indult a futam. Dall’Armi nehezen állt be a startgépbe. A túloldalra már tisztán vezetett Dall’Armi és elment a többiektől csak Sonrisa próbált a nyomába eredni. Mögöttük Báthory hozta a többi lovat. Az utolsó kanyarra érve még nagyobb lett Dall’Armi előnye, de Quelindo elkezdte a zárkózást és a célegyenesre érve már a nyakában volt. Megkapó és Miss Turpan is közeledtek. A célhoz érve már könnyen vezetett Quelindo és szép győzelmet aratott. A második helyért nagy küzdelem alakult ki, amelyből Megkapó jött ki nyertesként, míg a harmadik Miss Turpan lett.

Befutási sorrend: Quelindo (8) – Megkapó (9) – Miss Turpan (10)

10. futam:

Nem indul: 1 – Macconaise, 4 – Eltham. Lovas változás: 7 – Spare Time – Németh Sándor. Dirty Dreamer biztosra ment és start-cél győzelmet ért el. Babérrózsa és Criptonit voltak mögötte sokáig. Az utolsó kanyarban a vezető Dirty Dreamer elköszönt a többiektől és nagy előnyre tett szert. Mögötte Criptonit volt második, de Áloműző támadta a célegyenesre érve. A végére Spare Time nagyon jött és másodiknak felszaladt Áloműzőt verve.

Befutási sorrend: Dirty Dreamer (3) – Spare Time (7) – Áloműző (8)

A következő versenynap július 26-án vasárnap lesz a Galoppon:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. július 26-án vasárnap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

2015.07.06. Kincsempark.hu
Frissítve: 2023.05.12.
Fotó: Canva

 

Hozzászólások