Pokolian jó telivérek a galoppon

A cudar időjárás ellenére nagyon szép futamoknak lehetett szemtanúja a nézősereg a vasárnapi galoppon: az Alagi Zsokéiskola egy újabb növendéke debütálhatott, több futam is hozta a papírformát, de meglepetés helyezések is jutottak bőven kiosztásra.

Már a második futam is hozott izgalmakat bőven.

A Szenttamási istálló háromévese, Mr Marbin, nyergében Paizs Gáborral, végig jó versenyt futva, magabiztosan nyerte nap főfutamát, a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyt. Spider Girl és ifj. Kozma István, valamint Nocle Pata és Goran Mesetovic szerezték meg a helyezéseket.

Összefoglaló a 2016. április 24-i galopp futamokról:

1. futam – Gróf Zichy János Géza Emlékverseny Hendikep I. rész:

A nap első futamában debütált Huszár Korinna, az Alagi Zsokéiskola ifjú növendéke. Papírsárkány ugrott ki a legjobban a gépből és vállalta magára a vezetést, mögötte Sasheverő és Abu Dhabi kettőse galoppozott, Brahy lánya és New Gift volt a további sorrend. Papírsárkány meglepetésre több hosszas előnnyel fordult a befutóra, ahol azonban megindult a favorit Abu Dhabi és megnyerte a futamot, a célig pedig Brahy lánya is leelőzte a sokáig vezető Papírsárkányt.

Befutási sorrend: Abu Dhabi (4) – Brahy lánya (3) – Papírsárkány (8)

Abu Dhabi a befutóban bevetette magát és megnyerte a futamot.

2. futam – Herceg Odescalchi Béla Emlékverseny Hendikep: 

Thor vállalta a vezérló szerepét a start után, ami összességében mindenkinek jól sikerült. Mögötte Laguna galoppozott, mellé Bon-Bon zárkózott fel, majd Lara és Budavár következtek, a mezőny végére Noblesse Uni esett vissza. Thor nagyon könnyen galoppozott az élen. Amikor befordultak a célegyenesbe, mögötte nagy volt a tolongás: Bon-Bon, Budavár és Lara szinte fej-fej mellett galoppoztak és az utolsó pillanatokban megjelent Noblesse Uni is és a célig könnyűszerrel előzte meg Thor-t, Budavár lett a harmadik.

Lejelentették: Mirabolán (2) és Máramaros (7)
Befutási sorrend: Noblesse Uni (4) – Thor (8) – Budavár (5)

Noblesse Uni az utolsó pillanatokban indult meg, de könnyen előzte meg az addig vezető Thor-t.

3. futam – Gróf Csekonics Gyula Emlékverseny: 

Zanyetta ugrott ki a legjobban a startgépből, azonban a kanyar után már Mátka és Barabau kettőse galoppozott az élen és jelentős előnyre tettek szert. Mire az átjáróhoz értek, már kb. 10 hosszal vezettek a harmadik helyen lévő Enviable-lel szemben. Az utolsó métereken Barabau volt a gyorsabb és egy nyakhosszal nyerte meg a futamot, nagyon messzi harmadiknak Zanyetta haladt át a célvonalon.

Befutási sorrend: Barabau (4) – Mátka (6) – Zanyetta (2)

Barabau és Mátka csatázott a dobogó legfelső fokáért.

4. futam – Gróf Zichy János Géza Emlékverseny Hendikep II. rész:

Pannonstar DL nehezen állt be a gépbe, viszont annál jobban ugrott ki és rögtön élre állt. Mögötte Napfáklya, Night Boy, Pink és Larion voltak, a mezőny végén a nagyon gyengén kezdő Baltimore galoppozott. Pannonstar DL és Fülöp Adrienn a célegyenesben nagy fölénnyel zsebelhette be az aranyérmet, kisebb meglepetésre Pink galoppozott fel, nyergében Suták Csengével másodiknak, a harmadik díj pedig Larion-é és Szalai Mónikáé lett.

Befutási sorrend: Pannonstar DL (5) – Pink (2) – Larion (1)

Pannonstar DL a célegyenesben rátaposott a gázpedálra.

5. futam – Gróf Hunyady József Emlékverseny Hendikep:

Heedy, Prince Angelo, Parsec, Teno és Staféta kezdtek helyből gyorsan, Olatist pedig gyengén. Heedy és Parsec kettőse állt élre a túlsó oldalon, Staféta és Teno voltak közel hozzájuk. A kanyarhoz közeledve megkezdte a zárkózást Málnaszörp, valamint a mezőny végéről Olatist. Féltávtól Heedy visszacsúszott a mezőny végére. A befutóra fordulva Málnaszörpnek és Fézer Róbertnek volt egy nagyon jó momentuma: úgy tűnt, komoly veszélyt jelenthetnek Parsec-re és Bakos Gáborra, de az utolsó métereken nem bírta megelőzni, Parsec könnyen nyerte a futamot, Gino Maxi érkezett meg a harmadik helyre, nyergében Benkő Ádámmal.

Befutási sorrend: Parsec (5) – Málnaszörp (8) – Gino Maxi (3)

Parsec könnyen nyerte meg a futamot Málnaszörp előtt.

6. futam – Gróf Nádasdy Tamás Emlékverseny Hendikep:

Pokolfajzat vállalta magára a vezetést, mellé felgaloppozott a régen látott Mutamaiz és Aptitude kettőse, valamint Babérrózsa volt még közel. Pesti Angyal és Oyabun kezdtek gyengén. A befutóra fordulva is Pokolfajzat, Mutamaiz volt az első két ló sorrendje, mögéjük megérkezett Itakim és Aptitude is újra elindult. Pokolfajzat végig vezetve nyerte a futamot, Itakim pedig az utolsó métereken előzte meg Mutamaiz-t.

Befutási sorrend: Pokolfajzat (1) – Itakim (2) – Mutamaiz (3)

Pokolfajzat ördögien jó futamot tudhat maga mögött.

7. futam – Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny: 

A nap főfutamában mindenkinek jól sikerült az indítás, Dark Demon mozdult a leggyorsabban, mögötte Poligráf, Mr Marbin, Miss Vikaniko és Salsa volt a sorrend, a mezőny végén Nocle Pata és Cadence galoppoztak. Spider Girl és Nocle Pata folyamatosan zárkóztak egyre feljebb, miközben az élen változás történt: átvette a vezetést Mr Marbin. Spider Girl-nek volt egy jó pillanata a befutó elején, azonban Mr Marbin magabiztosan nyerte meg a futamot, míg Spider Girl mögé Nocle Pata érkezett a harmadik helyre, Salsa lett a negyedik.

Befutási sorrend: Mr Marbin (4) – Spider Girl (9) – Nocle Pata (1)

Mr Marbin második startja is győzelmet hozott.

8. futam – Báró Wenckheim Béla Emlékverseny Hendikep:  

Az utolsó futamban az Alagi Zsokéiskola bizonyíthatott. Útitárs, Thessala, Stefánia és Gitáros F. négyese kezdett a legjobban, a kanyarban pedig Mirákulum csatlakozott az élvonalhoz ifjú lovasával, Benkő Ádámmal. A befutóban négyen-öten csatáztak a győzelemért, ott volt még a fáradó Útitárs, Stefánia és Gitáros F., de Mirákulum volt a leggyorsabb, aki végül megnyerte a futamot, míg a helyezéseken Gitáros F. Suták Csengével, valamint Stefánia és Budai Csaba osztoztak.

Lejelentették: Tíria (2)
Befutási sorrend: Mirákulum (7) – Gitáros F. (5) – Stefánia (1)

Mirákulum került ki győztesként Gitáros F. és Stefánia közül.

A következő versenynap május 1-én vasárnap Batthyány-Hunyady Díj lesz a Galoppon:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. május 1-én vasárnap Batthyány-Hunyady Díj, 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2016.04.26. Kovács Botond – Alagi Zsokéiskola,
Kincsempark.hu
Fotók: Dr. Kovács Gábor

 

Hozzászólások