Time To Say Goodbye nyerte a Soldo Díjat

Az idei év egyik Derby reménysége, a mezőny legfialabb tagja, Time To Say Goodbye már az első métereken vezetett. Paperboy megpróbált a babérjaira törni, sokáig úgy tűnt, sikerül is legyőznie, ám a célegyenesben a négyéves fenomén begyújtotta rakétáit és magabiztosan nyerte a nap főfutamát, a Soldo Díjat.

A négyéves Time To Say Goodbye beváltotta a hozzá fűzött reményeket

 

1. futam – Gabriella Hendikep:

Elsőre sikeres volt az indítás. Puszedli nagy előnnyel érkezett az első kanyarhoz, ahol azonban utolérte Shark WF és rendkívül hamar csatlakozni tudott hozzájuk a hátulról forduló Rosamundi is. A vezető hármas mögött egy kisebb űr alakult ki, majd O’Pennina és Oklahoma Font következtek. A túlsó oldalra Shark WF vezetésével érkeztek a sulky-k, mögé felment Rosamundi, Puszedlit pedig Oklahoma Font előzte. A befutóban Shark WF és Rosamundi vívtak hatalmas csatát a győzelemért, végül Shark WF kivédte a támadásokat és megnyerte a futamot, Oklahoma Font pedig biztos harmadik lett.

Befutási sorrend: Shark WF (4) – Rosamundi (13) – Oklahoma Font (5)

Győztes idő: 20,6

Lejelentés: Medália (2) és Old Shatterhand (7)!

2. futam – Justin Hendikep:

Poéta startolt a legjobban és elment vezetni, mögötte Prometheus, Red Bull, Imperiál és Örs volt a sorrend. Poéta mellé felment Red Bull egy körrel a vége előtt, továbbra is Prometheus, Imperiál és Örs voltak még közel. A befutóban Prometheus indított veszélyesnek tűnő támadást Poéta ellen, aki azonban ezt kivédte és megnyerte a futamot, Prometheus megszerezte a második helyet, míg Red Bull lett a harmadik.

Befutási sorrend: Poéta (7) – Prometheus (5) – Red Bull (8)

Győztes idő: 18,3

Poéta egy korábbi, 2015. augusztus 1-i futamban

3. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész:

Tidal Wave-nek voltak problémái a start előtt, nem akart versenyirányba fordulni és mire ezt végül megtette, már messze ki volt szakadva a mezőnyből. A többiek számára is kaotikusan alakult a verseny, sokan hibáztak. Unikornis ezt nem tette és rögtön élre állt a start után, Una Noche Mas és Útonálló voltak hozzá közel, majd egy nagyobb űr után Udvarhölgy és Ulmeus következtek. Unikornisra Útonálló jelentett veszélyt a befutóban, de kibírta a végéig és megnyerte a futamot, Uncatchable jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Unikornis (5) – Útonálló (1) – Uncatchable (4)

Győztes idő: 23,3

Lejelentés: Trendy Girl (8) és Unreal Boss (12)!

4. futam – Lakatos Ernő és Csiki Sándor Emlékverseny Hp. – Vörsas Kupa: 

Miklós gyors galoppal indított és a start után diszkvalifikálták is. No Fear vállalta magára a vezető ló szerepét, mögötte Nekifutó és Orient Boy kettőse ügetett, majd Miki következett. A túlsó oldal végén No Fear mellett a fal mentén előzött Nekifutó és a befutóra már ő érkezett elsőként, azonban megindultak a támadások. Végül Ottey Boss volt a legerősebb és megnyerte a futamot, Miki és Nekifutó osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend:  Ottey Boss (8) – Miki (5) – Nekifutó (4)

Győztes idő: 17,2

5. futam – Soldo Díj:

Jól kezdett a mezőny legfiatalabb tagja, a négyéves Time To Say Goodbye és elment vezetni. A túlsó oldalon Paperboy gyorsított és átvette a vezetést, mögötte Time To Say Goodbye, Nyíres, Orifiamma Jet, Andorra Gold és Szerelmes R. volt a sorrend. A befutóra fordulva úgy tűnt, hogy Paperboy távolodni tud a többiektől, azonban Time To Say Goodbye is begyújtotta a rakétákat és az utolsó métereken megverte Paperboy-t, a harmadik helyért pedig Andorra Gold és Nyíres küzdöttek.

Befutási sorrend: Time To Say Goodbye (1) – Paperboy (6) – Andorra Gold (3)

Győztes idő: 18,3

Time To Say Goodbye hasonló győzelmet aratott egy 2015. augusztus 22-i futamban

6. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Tutanhamon rajtolt a legjobban, mögötte Ulio Ketti, Timiko és Utolsó mohikán ügettek és Tesco Magic is megjelent a frontban. Utolsó mohikán ügetett fel Tutanhamon mellé az utolsó kanyarban és ők küzdöttek a győzelemért, amit előbbi szerzett meg, Timiko lett a harmadik.
Sokan galoppoztak, rögtön a start után Uzsok és Üsti, majd Ulio Ketti, Utini’ Em és Timur kerültek kizárásra.

Befutási sorrend: Utolsó mohikán (2) – Tutanhamon (4) – Timiko (1)

Győztes idő: 22,7

Lejelentés: Talisman Sun (5)!

7. futam – Zsuzsu Díj: 

Tequila Hush és Thor-Com kettőse állt élre, mögöttük Támogató és Sun City, valamint Topmodell alkották még a frontot. A mezőny második feléből Unique Boy és Tengelic kezdték meg a zárkózást, Thor-Com pedig egy pillanat alatt elfáradt, rajta Sun City akadt fenn az utolsó kanyarban. A befutóra Tequila Hush fordult elsőként, ott viszont többen elmentek mellette. Tengelic és Unique Boy harcoltak a győzelemért, harmadiknak pedig Topmodell szaladt fel.

Befutási sorrend: Tengelic (12) – Unique Boy (10) – Topmodell (2)

Győztes idő: 18,4

Lejelentés: Tini-mia (8)!

8. futam – Életkép Díj:

Izgalmas versenyt hozott a nap nyolcadik futama. Working Out kezdett hibával, diszkvalifikálták és Prudy is gyengén kezdett. Salihamidzic állt élre, azonban pillanatok alatt átvette tőle a vezetést Sanger MS. Mögötte libasorban Salihamidzic, Oldtimer Diamant, Ripley, Jerry Lou GJ, Cadans Frisia és Prudy volt a sorrend. A túlsó oldalon Prudy és a hátán Jerry Lou GJ zárkóztak fel második pozícióban Salihamidzic és Oldtimer Diamant mellé. Sanger MS-t sokan támadták a befutóban, azonban mindent kivédett és megnyerte a futamot. A második helyre volt célfotó Salihamidzic és Oldtimer Diamant között.

Befutási sorrend: Sanger MS (4) – Salihamidzic (5) – Oldtimer Diamant (2)

Győztes idő: 18,1

Sanger MS 2015. december 19-én is minden támadást kivédett

9. futam – Filmstar Hendikep:

Száguldj! vette a legjobb startot és élre állt, míg Rozy la bush galoppozott és diszkvalifikálták. Száguldj!-tól Shergar vette át a vezetést az első egyenesben, mögé Spar Lady jött fel és Száguldj!, valamint Sherwood voltak még a nyomában.
Shergar-t az utolsó kanyarban bár utolérték a többiek, a befutóban mégis újítani tudott és megnyerte a futamot. Spar Lady végig jó versenyt futva második lett, Száguldj! pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Shergar (7) – Spar Lady (13) – Száguldj! (3)

Győztes idő: 19,4

(5) – Rustik Rozi a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult!

A következő ügető versenynap április 30-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. április 30-án szombaton, kezdés 14:00-kor
  • A belépés ingyenes!
A versenyekről közvetít a 

 

2016.04.25.
Forrás és fotó: kincsempark.hu

Hozzászólások