Ördög Hegedűse felhangolta az ügetőt

A hétéves Ördög Hegedűse remek formában van: a herélt szép stílusban, start-cél győzelemmel nyerte a nap főfutamát, a Billund Díjat. Emellett a többi ló sem panaszkodhat, ugyanis egyre jobban teljesítenek: a hétvégi ügető napon négyen is start-cél győzelemmel nyerték futamukat.

Ördög Hegedűse felhangolta az ügetőt.

Ördög Hegedűse (Nagy Ferenc II.) magabiztosan, start-cél győzelemmel nyerte a napi főfutamot, a Billund Díjat. A hétéves herélt remek formában van, több helyezés után szép stílusban nyerte a futamot. Speedy Boy (Veljko Mazsity) és Jogging (Varga Sándor) szerezték meg a helyezéseket.

Összefoglaló a 2015. szeptember 27-i ügető futamokról:

1. futam – Fyens Hendikep:

Nebraska, Nacho Nico és Racing Athlete hármasa kezdett a legjobban, közülük is Racing Athlete szerezte meg a falat, mögötte haladt Nacho Nico, majd Nebraska. A szürke mögött Pinokkió vezetésével érkeztek az üldözők. A túlsó oldalon nagyon elhúzott Racing Athlete és Nacho Nico kettőse. Az utolsó 200 méteren Nacho Nico elment Racing Athlete mellett és nagyon magabiztosan nyerte a futamot. Racing Athlete mögött Nebraska ért be harmadikként, azonban a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Pinokkió zsebében landolt a bronz.

Befutási sorrend: Nacho Nico (7) – Racing Athlete (4) – Pinokkió (5)
Győztes idő: 18,4

2. futam – Skive Díj:

Zavarosra sikerült az indítás, többen is hibáztak a start előtt és után is. Svéd Barát lett diszkvalifikálva. Jól kezdtek a favoritok, Saxicola Jet, Henrik Ibsen A.T., She’s Vivienne. Őket Tiko Time és Sholty Viktor követte, majd Timoteo is megérkezett a frontba a túlsó oldalra érve. Saxicola Jet könnyen nyerte a futamot, Timoteo lett a második, Henrik Ibsen A.T. érte el a célt harmadikként, azonban pályaelhagyás miatt a Versenyintézőség diszkvalifikálta, így She’s Vivienne harmadik helye tette teljessé a papírformát.

Befutási sorrend: Saxicola Jet (7) – Timoteo (12) – She’s Vivienne (3)
Győztes idő: 18,7

Jól kezdett Saxicola Jet és könnyen meg is nyerte a futamot.

3. futam – Galopposok Hajtása Hendikep:

Opál lány hibázott a start után, diszkvalifikálták. Oron Flying vállalta magára a vezetést, mögötte Raffaella SM helyezkedett, majd Mariska és Oscar Wilde kettőse következett, közel volt még Poéta, Shergar és Olajfás is. Az utolsó 800 méteren érkezett az első támadás, Raffaella SM-et indította meg hajtója és elsőként érte el a befutót, végül pedig könnyű nyerője lett a futamnak. Olajfás ügetett fel másodiknak, Poéta érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Raffaella SM (4) – Olajfás (1) – Poéta (12)
Győztes idő: 18,4

4. futam – Charlottenlund Díj:

Salihamidzic ment el vezetni, tőle az első egyenesben Sanger MS vette át ezt a pozíciót igen könnyen. Mögöttük Harlynda, Celebrity Classic, Rachel CR, Prudy és a kiszakadt Nichelino Di Re ügetett. A vezető hármashoz a túlsó oldalon Prudy próbált meg csatlakozni. Sanger MS úgy nyert, ahogy akart. Harlynda hajrázott a végén és feljött másodiknak, Salihamidzic a harmadik.

Befutási sorrend: Sanger MS (4) – Harlynda (3) – Salihamidzic (1)
Győztes idő: 16,6

Sanger MS úgy nyerte a futamot, ahogy akarta.

5 futam – Molnár Lara Születésnapi Díj (Nyeretlen Kétévesek Versenye):

A Hico istálló csikója, Unbelievable Boss kezdett hibával és Urusov M. sem vett jó startot. Az élre Undercover ment fel, mögötte Ügető Star, Unikornis és Újrázz! volt a sorrend, hátulról Übü király kezdte meg a zárkózást. A túlsó oldalra érve Unikornis elfáradt, a helyére Up All Night ment fel. Ügető Star indította az első támadást, de Undercover gyorsított és hárított. Újrázz! és Up All Night voltak még közel. A vezető négyes meglépett a többiektől. Undercover start-cél győzelemmel nyerte a futamot, Ügető Star biztos második lett. A harmadik helyre volt nagy csata Up All Night és az újra elinduló Újrázz! között.

Befutási sorrend: Undercover (7) – Ügető Star (3) – Újrázz! (6)
Győztes idő: 20,9

6. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Laza hibázott az első kanyarban és kiesett a versenyből. Az első egyenesbe érve Number One átvette a vezető pozíciót Keeper-től, Priscilla, Nikon és Lejtők hölgye volt még közel. Utóbbi az egyenes végén hibázott, diszkvalifikálták. Number One és Keeper fej-fejt érték el a túlsó oldalt, Priscilla tartotta velük a lépést, Professzor is megérkezett és Jackson Junior-nak is jó momentuma volt. Az utolsó 800 méterhez érve Number One elfáradt, a helyére Priscilla ment fel. Priscilla a befutóban megelőzte Keeper-t és megnyerte a futamot, Jackson Junior érkezett a második helyre, Keeper a harmadik.

Lejelentették: (10) Joyous Woman
Befutási sorrend: Priscilla (8) – Jackson Junior (4) – Keeper (6)
Győztes idő: 21,7

Priscilla a befutóban előzött és megnyerte a futamot.

7. futam – Billund Díj: 

Ördög Hegedűse állt élre a start után, mögötte Jogging, Szerelmes R., mellette Black Coffee, Orifiamma Jet, Andorra Gold és Speedy Boy volt a sorrend. A túlsó oldalon Szerelmes R. hibázott és kiesett a versenyből. Szépen együtt ügetett a mezőny, komoly támadások nem érkeztek a vezető ló ellen. Speedy Boy indult el a befutóban és Jogging is támadásba lendült, de már csak a helyezéseket tudták megszerezni a start-célban nyerő Ördög Hegedűse mögött.

Befutási sorrend: Ördög Hegedűse (2) – Speedy Boy (6) – Jogging (1)
Győztes idő: 19,4

8. futam – Aalborg Hendikep:

Olasz Lány 8-as starthelyéről jól indult és élre állt, mögötte Marót és Kapitány kettőse ügetett, majd O’Pennina, Lucky Luke és Mistral volt a sorrend. Utóbbi az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Változás az utolsó 500 méterhez közeledve történt, Kapitány elfáradt, a helyére Mambo Girl zárkózott fel. Olasz Lány a befutóban gyorsított és megnyerte a futamot, a második helyért csatázott Marót és O’Pennina, Mambo Girl lecsúszott a dobogóról.

Befutási sorrend: Olasz Lány (8) – O’Pennina (9) – Marót (1)
Győztes idő: 20,2

Olasz Lány a befutóban gyorsított és megnyerte a futamot.

9. futam – Jydsk Hendikep:

Ostrom és Reine d’Illiat szokásukhoz híven jól kezdtek, mögöttük Silver Lady, Lucky Boy és M.T.Hitchiti ügettek, majd Alegria Dream, Padova és Pozsony következtek. A túlsó oldal közepén Alegria Dream felment Reine d’Illiat mögé, az utolsó kanyarban pedig meg is előzte. Megérkezett a favorit M.T.Hitchiti és Pozsony is. A befutóban M.T.Hitchiti folyamatosan támadta Alegria Dream-et, de nem sikerült elkapnia, Pozsony érkezett a harmadik helyre, Képzőművész a közeli negyedik.

Befutási sorrend: Alegria Dream (6) – M.T.Hitchiti (1) – Pozsony (7)
Győztes idő: 19,1

A következő ügető versenynap október 3-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.09.29.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások