Rinette Streamline az ősz legjobb ügető kancája

Rinette Streamline a szép taktikának köszönhetően magáénak tudhatja az Őszi Kanca Díjat, maga mögé utasítva a másik favoritot, Night Lady-t. Az ügető többi futamában is szép győzelmek születtek, ahogyan azt M. T. Hitchiti is tette vagy Marót.

Rinette Streamline tudhatja magáénak az Őszi Kanca Díjat.

Undercover (Vicen Pál) start-cél győzelemmel nyerte a 82. Kétévesek Nagydíját, Újrázz! (Varga Sándor) és Universal Boy (Juhász Balázs) előtt.

Az Őszi Kanca Díjban is favorit győzelem született, Rinette Streamline (Lakatos Csaba) rendkívül könnyen abszolválta a futamot. A másik nyolcéves, Night Lady (Váradi Sándor) is jó versenyt futott és második lett, míg a képzeletbeli dobogó alsó fokára Topáz Lady (Kolozsi László) állhatott fel.

Összefoglaló a 2015. október 3-i ügető futamokról:

1. futam – Tibi Hendikep:

A gyors kezdő Lardon ment el vezetni a start után, mögötte Oklahoma Font, Marót, Opál lány, Patricia és Lear Király volt a sorrend. A túlsó oldalon Opál lány gyorsított és átvette a vezetést. Előnye 10 méteresre nőtt a tribün előtti egyenesre fordulva. Mögötte Lardon és Marót ügettek. A túlsó oldalon Opál lány fáradni kezdett, feljött rá Marót, a befutóban pedig elment mellette és megnyerte a futamot. Marót és Opál lány mögött Miki Manó végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Marót (2) – Opál lány (7) – Miki Manó (5)
Győztes idő: 22,5

Az ügető nap első nyertese Marót.

2. futam – Murza Hendikep:

A favorit Trappolj! rögtön hibával kezdett és kiesett a versenyből. Robin Hood, Professzor, Miller és Nyári Zápor négyese kezdett a legjobban. A tribün előtti egyenesben Robin Hood gyorsított és átvette a vezetést, Professzor, Miller és Nyári Zápor mellé pedig megérkezett Senorita. Az utolsó 500 méteren Robin Hood-ot elkezdték utolérni a többiek. A befutóban Nyári Zápor vette át a vezetést, mögé Oro Noble és Professzor érkezett a második és harmadik helyre. Nekifutó, Senorita és To Be Continued hibáztak, és Surviver lett még diszkvalifikálva tisztátlan ügetés miatt.

Befutási sorrend: Nyári Zápor (12) – Oro Noble (5) – Professzor (1)
Győztes idő: 22,6

3. futam – Zápolya Díj: 

Donata DZ-nek sikerült nagyon jól a start és az első kanyarra már beérte az élről fordulókat, akik Dobra Kobra DZ, Sziklaszirt, Sholty Viktor sorrendben ügettek. A tribün elé érve Isetta is felzárkózott gyengébb startja után, a túlsó oldalon pedig gyorsított és átvette a vezetést. Mögötte a két istállótárs, Dobra Kobra DZ és Donata DZ ügettek, majd Sziklaszirt érkezett. Isetta nyerte a futamot, Donata DZ és Sziklaszirt lettek mögötte a helyezettek, Dobra Kobra DZ-t verseny közben diszkvalifikálták.

Lejelentették: (7) WISE MAN
Befutási sorrend: Isetta (4) – Donata DZ (8) – Sziklaszirt (3)
Győztes idő: 19,6

4. futam – Bajnok S. Hendikep: 

Rosamundi vett nagyon jó startot és elment vezetni, mögöttt Silver Lady, M.T. Hitchiti, Örs, Pinokkió és Svéd barát volt a sorrend. Mire az első egyenesbe ért a mezőny, lassult a tempó. Ennek köszönhetően M.T.Hichiti felment Rosamundi mellé, mögéjük Silver Lady-hez pedig Svéd barát csatlakozott. A befutóban M.T. Hitchiti erősebb volt, mint Rosamundi, így ő nyerte a futamot, Silver Lady a harmadik.

Befutási sorrend: M.T.Hitchiti (2) – Rosamundi (4) – Silver Lady (1)
Győztes idő: 18,6

M.T. Hitchiti a Bajnok.

5. futam – 82. Kétévesek Nagydíja: 

Uzorka Ville és Ukulele kezdtek hibával és kiestek a versenyből. Undercover remekül indult és rögtön élre állt, mögötte Üde Szépe, Újrázz!, Ügető Star, Universal Boy, Up All Night és Übü király volt a sorrend. Az első egyenesben Ügető Star zárkózott feljebb és a túlsó oldalon meg is érkezett Undercover mögé, Újrázz! volt még közel és Übü király is támadásba lendült, viszont az utolsó kanyarban elugrotta magát. A befutóban Up All Night indult meg, de a támadás galoppba torkollt és Újrázz! is nagy lendülettel érkezett, komoly veszélyt jelentve a favoritra. Kettejük között a célfotó döntött Undercover javára. A harmadik helyért is szoros volt a csata Universal Boy és Ügető Star között.

Befutási sorrend: Undercover (6) – Újrázz! (7) – Uiversal Boy (2)
Győztes idő: 19,8

6. futam – Dicső Díj: 

Nagy volt a pozícióharc a startot követően, végül Ördög Hegedűse szerezte meg a falat, mellette Magiszter ügetett, majd Philadelphia, Rocket Boy, Orinoco, Nőcsábász, Norman és Off Road volt a sorrend. Ördög Hegedűsét folyamatosan presszionálta Magiszter, az utolsó kanyarban pedig megjelent Philadelphia, Rocket Boy és Nőcsábász is. Rocket Boy az utolsó métereken kapta el a most is jó versenyt futó Ördög Hegedűsét, Nőcsábász jött fel a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Rocket Boy (8) – Ördög Hegedűse (2) – Nőcsábász (6)
Győztes idő: 17,3

7. futam – 2015. évi Segédhajtó Kupa Hendikep V. futam: 

Menedzser kilőtt a startnál, Napfény és Királyhágó tartották vele a lépést, Reine Fille és Rozália pedig gyengébben kezdtek. Ezután lassult a tempó, így összerázódott a mezőny. A túlsó oldalon Santana hibázott és kiesett a versenyből. Menedzser mögött Napfény, Királyhágó, Rozália és Reine Fille sorrendben ügettek a fogatok. Menedzser nagyon könnyen, nagy fölénnyel nyerte a futamot, a másik favoritot Napfényt pedig Rozália és Reine Fille is lehagyta a célig.

Hajtóváltozás: NAPFÉNY (3) FÖLDI PÉTER
Befutási sorrend: Menedzser (1) – Rozália (5) – Reine Fille (6)
Győztes idő: 18,8

Menedzser nagyon könnyen és nagy fölénnyel nyerte a futamot.

8. futam – Őszi Kanca Díj:

A hátsó lovak közül nagyon jól kezdett a két favorit Rinette Streamline és szorosan mögötte Night Lady. A tribün előtti egyenesben már a két hároméves, Topáz Lady és Tartozó mögött ügettek, az utolsó 800 méterhez érve pedig már szorosan mögöttük voltak. Rinette Streamline az utolsó kanyarban elment Topáz Lady mellett, tovább gyorsított és nagyon könnyen nyerte a futamot. A befutóban Night Lady is elment a háromévesek mellett és megszerezte a második helyet, Topáz Lady érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Rinette Streamline (7) – Night Lady (6) – Topáz Lady (2)
Győztes idő: 15,8

9. futam – Crown Star Hendikep:

Racing Athlete vette a legjobb startot, mögötte Overnight, Celebrity Classic, Orient Boy, Padova és Jubilee Hut sorrendben ügettek a fogatok. A gyors tempónak köszönhetően megnyúlt a mezőny, Racing Athlete-nek jó 10 méteres volt az előnye. A túlsó oldalon Padova zárkózott feljebb és a befutóra már másodikként fordult. Racing Athlete a célegyenesre elfáradt, azonban így sem érték utol, start-cél győzelemmel nyerte a futamot. Padova és Celebrity Classic szerezték meg a helyezéseket. Overnight hibával futott.

Befutási sorrend: Racing Athlete (2) – Padova (5) – Celebrity Classic (3)
Győztes idő: 18,8

10. futam – Early Harvester Díj: 

Sumi kezdett galoppal, diszkvalifikálták. Sholty Geri és Shake Up kettőse vezetett a tribün előtti egyenesbe érve, mögöttük Szélvihar, Tárkány és Tarita Teriipia AT alkották a frontot, az üldözők Tom Cruise vezetésével érkeztek. Shake Up, Sholty Geri és Tarita Teriipia AT triója meglépett a többiektől. A befutóban Tarita Teriipai AT támadta az idő közben vezető pozícióba került Shake Up-ot, de nem tudta megverni. Sholty Geri a befutóban hibázott, Tárkány lett így a harmadik.

Befutási sorrend: Shake Up (7) – Tarita Teriipia AT (5) – Tárkány (4)
Győztes idő: 20,8

A következő ügető versenynap október 10-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. október 10-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.10.05.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások