Rinette Streamline ismét az ügetők élén

Az ügető nap főfutamában, a Szabadkai Díjban a magyar lovak mellett szerb tréningű ügetők is versenybe szálltak a győzelemért. Úgy tűnik, trénereink és lovaink jól teljesítenek, ugyanis a dobogó mindhárom helyére magyar ló “állhatott fel”.

A Szabadkai Díjban teljes magyar siker született. Rinette Streamline (Lakatos Csaba) szép finis után győzött, Reste Premier (Papp István) az utolsó métereken kapott csak ki. Grumetti (Juhász Balázs) szerezte meg a harmadik díjat, miután a harmadikként célba érő Quick Viervilt (Vlada Bjelogrlic) a Versenyintézőség pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta.

Összefoglaló a 2015. november 14-i ügető futamokról:

1. futam – Csantavéri Díj:

Nagyon jól sikerült az indítás, Wahler vállalta magára a vezetést. Mögötte kettes oszlopokba rendeződött a mezőny, Padova és Ramon Starlight ügettek a nyomában, majd Rachel CR és Pitta Jet kettőse következett. A második kanyarhoz közeledve Ramon Starlight felügetett Wahler mellé, a mezőnyt Rafael Bit, Renoir Lag és Celebrity Classic triója zárta. Az utolsó 500 méteren Pitta Jet indított támadást, az utolsó kanyarban pedig Rafael Bit érkezett meg az élre hatalmas lendülettel, és ekkor még úgy tűnt, hogy a későbbi nyerőre is komoly veszélyt jelenthet majd. A befutóban azonban Wahler nagyon könnyen távolodott mindenkitől és roppant szép stílusban, nagy fölénnyel nyerte a futamot. Küzdelem a helyezésekért alakult ki, Rafael Bit szerezte meg a második helyet, míg Padova lett a harmadik.

Befutási sorrend: Wahler (5) – Rafael Bit (7) – Padova (1)
Győztes idő: 17,1

Wahler nagyon szépen nyerte meg a nap első futamát.

2. futam – Adai Díj:

Yedina Love vette a legjobb startot, mögötte Machetta ügetett, a favorit Tamara Boss pedig a negyedik, ötödik hely környékén helyezkedett. A tribün előtti egyenesben Tamara Boss felügetett Yedina Love mögé, Machetta továbbra is a harmadik helyen volt. A befutóegyenesre érve Tamara Boss átvette a vezetést, gyorsított és könnyen nyerte a futamot. Yedina Love megőrizte a második helyet. Machetta-ra rászaladt ugyan Tiko Time, de nem tudta megelőzni.

Befutási sorrend: Tamara Boss (5) – Yedina Love (1) – Machetta (2)
Győztes idő: 18,7

3. futam – Niko B. Díj-Nyeretlenek Versenye:

Tutanhamon és Tarantino kettőse vette a legjobb startot, mögöttük Tomika és Tramontana ügettek, valamint Rivális-A színei is megjelentek. Utóbbi az első egyenesbe érve felment Tutanhamon mellé, Tarantino hátrébb csúszott az ötödik helyre, előtte volt még Tomika és Tramontana is, Sebastian Ketti tartozott még az élmezőnyhöz és Talizmán is megkezdte a zárkózást a sor végéről. Tutanhamon és Rivális-A kettőse érte el elsőként a célegyenest, ahol többen is támadásba lendültek. Tutanhamon elugrotta magát a falon, Tramontana került az élre, őt Sebastian Ketti és Tárkány támadták. Tramontana ért át elsőként a célvonalon, majd Sebastian Ketti, Tárkány és Talizmán következtek. Tesco Magic és Tidal Wave lettek diszkvalifikálva.

Befutási sorrend: Tramontana (6) – Sebastian Ketti (5) – Tárkány (3)
Hajtóváltozás: (12) Super Gull – Kuru Norbert
Győztes idő: 21,1

Tramontana a célegyenesre érve vette át a vezetést és búcsúzott győztesként a nyeretlenek közül.

4. futam – UKSS-Beograd Hendikep: 

Jól kezdett Kolozsi László tréningjében lévő három ló, Patricia, Milli Nevi és Riviéra Dream. Lear Király és Miklós voltak még közel hozzájuk, de az egész mezőny együtt ügetett, a sort Keeper zárta. Milli Nevi, Riviéra Dream és Miklós triója fej-fejt volt az élen a túlsó oldalon, amikor megjelent mellettük Marót és az utolsó kanyart már elsőként tette meg. Riviéra Dream és Miklós lendülete megtört. Marótra Milli Nevi jelentette a legnagyobb veszélyt, aki a befutóban el is ügetett mellette és megnyerte a futamot, Patricia érkezett meg harmadiknak.

Befutási sorrend: Milli Nevi (5) – Marót (14) – Patricia (4)
Győztes idő: 21,2

5. futam – Petar Crnjakovic Emlékverseny:

Oldtimer Diamant és Phildelphia kettőse kezdett a legjobban, majd Orinoco, Szacharin és Nadir Three következtek. A mezőny gyorsan kettes oszlopokba rendeződött. Philadelphia próbálta átvenni a vezetést Oldtimer Diamant-tól, aki azonban nem hagyta magát, így Philadelphia kint maradt a második nyomban. Szacharin a kanyarban elbizonytalanodott és hátracsúszott. A vezető pároshoz Nadir Three közeledett, majd Orinoco ügetett és Nőcsábász is csatlakozást kapott az élvonazlhoz. A befutóban Nadir Three átvette a vezetést és kivédte Nőcsábász támadását, Sanger MS szaladt fel a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Nadir Three (9) – Nőcsábász (4) – Sanger MS (10)
Győztes idő: 17,1

Nadir Three a befutóban vette át a vezetést.

6. futam – Srbobrani Hendikep:

Prometheus, Overnight, Nemzetesúr, Nebraska, Racing Athlete, Sensation és Rózsakert sorrend alakult ki a start után, majd az első egyenesben kettesoszlopokba rendeződött a mezőny. Prometheus mellé felment Racing Athlete, őket Overnight és Nemzetesúr kettőse követte, majd Nebraska és a zárkózó Rózsakert következtek. Mire a túlsó oldalra értek, a vezető kettős elég jelentős, 4 hosszas előnyre tett szert. Az egyenes végén Racing Athlete és Nemzetesúr is elfáradt és Rózsakert lendülete is megtörni látszott. Prometheus egyedül maradt az élen, őt Overnight támadta meg a befutóban és izgalmas 100 méter után meg is előzte. A szürke Nebraska lett a harmadik.

Befutási sorrend: Overnight (6) – Prometheus (5) – Nebraska (2)
Győztes idő: 18,2

7. futam – Szabadkai Díj:

Offenbach Bigi vette a legjobb startot, de nála is gyorsabb volt Quick Viervil és átvette a vezetést. Az első kanyarban Grumetti gyorsított és ahogy ráfordultak a túlsó egyenesre, először felment Quick Viervil mellé, majd megelőzte. Grumetti mellé Reste Premier zárkózott fel, majd Quick Viervil és Poveglia kettőse következett. Az egyik magyar favorit, Rinette Streamline a hatodik, hetedik hely környékén ügetett. Az utolsó 600 méteren indított támadást és felment Grumetti, Reste Premier és Quick Viervil mögé. A célegyenesre Grumetti vezetésével érkezett a mezőny, őt először Reste Premier támadta meg, majd Rinette Streamline érkezett hatalmas lendülettel. Utóbbi az utolsó métereken elkapta Reste Premier-t, Quick Viervil szaladt fel harmadiknak, de őt a futam után a Versenyintézőség pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Grumetti ölébe hullott a bronz.

Befutási sorrend: Rinette Streamline (1) – Reste Premier (3) – Grumetti (8)
Győztes idő: 17,5

Rinette Streamline hatalmas lendülettel nyerte meg a nap főfutamát.

8. futam – Zombori Hendikep-Amatőrverseny:

Reine Fille a start után hibázott és kiesett a versenyből. Norman vállalta magára a vezetést, mellé felment Ördöglány, mögöttük Lucky Luke ügetett. Montgomery, Reménység és Nikon alkották a középmezőnyt. A vezető hármas kicsit elhúzott a többiektől. Az utolsó 600 méteren a fáradó Ördöglány helyére Nelli Gull jött fel. A befutóban Lucky Luke elment Norman mellett és megnyerte a futamot, Nelli Gull és Reménység következtek utánuk.

Befutási sorrend: Lucky Luke (5) – Norman (2) – Nelli Gull (9)
Győztes idő: 19,0

9. futam – Despotovoi Hendikep:

Stone Capes Judy nem ment fel az autó mögé, Redwood Vita pedig hibával kezdett, mindketten kiestek a versenyből. Silver Lady, Vernon Boko, Láss csodát! sorrend alakult ki a startot követően, majd Lucky Boy vette át a vezetést és a túlsó oldalra már ő hozta a mezőnyt. Mögötte Silver Lady, Tequila Hush, Vernon Boko, Láss csodát! és Onze De Mayo volt a sorrend. Vernon Boko a célegyenesre érve elugrotta magát és kiesett a versenyből. Silver Lady már biztos nyerőnek tűnt, mikor megjelent Onze De Mayo és az utolsó métereken megelőzte. Pálinka is galoppozott a befutóban, így a harmadik helyet Svéd barát szerezte meg.

Befutási sorrend: Onze De Mayo (10) – Silver Lady (5) – Svéd barát (9)
Hajtóváltozás: (1) Tequila Hush – Budai Attila
Győztes idő: 21,4

A következő ügető versenynap november 21-én szombaton, Ménesek díja lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. november 21-én szombaton Ménesek Díja, 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.11.16.
Forrás: Kincsem Park – Sándor Éva
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások