Night Lady nyerte a Gala Peter Díjat az Ügetőn

Night Lady (Hajnal Tibor) nagyszerű formával mutatkozott be idén az Ügetőn, és megnyerte a Gala Peter Díjat a február 7-i versenynapon a Kincsem Parkban. Prudy (V. Sadl) és Nobody (Csordás Emil) lettek a helyezettek.

1. futam:

Filipana Goal vette a legjobb startot és egészen a célig elől ügetett, magabiztos győzelmet aratva ezzel. Black Coffee, Rachel CR és Ostrom voltak a nyomában. Black Coffee lett a második. Rachel CR haladt át harmadikként a célvonalon, a Versenyintézőség a futam után azonban galoppozás miatt diszkvalifikálta két kisebb hibája miatt.

Befutási sorrend: (1) Filippana Goal – (4) Black Coffe – (2) Ostrom
Győztes idő: 18,8

2. futam:

She’s  Vivienne a start előtt hibázott, nehéz helyzetbe hozva magát ezzel. A favorit Solt-Zombori Ghazal vette a legjobb startot, mögötte Spartacus, Super Bo és Scala ügettek, Szökevény zárta a sort. Titanilla és Tequila Hush az első kanyarban hibáztak és kiestek a versenyből. She’s Vivienne is galoppozott. A túlsó oldalon Spartacus ment fel Solt-Zombori Ghazal mellé, velük Scala és Szökevény tartották a lépést. Az ő négyesük ellépett a többiektől. Spartacus a befutóban támadta Solt-Zombori Ghazal-t és célfotóban ő lett a nyerő. Scala ért be harmadikként.

Befutási sorrend: Spartacus (6) – Solt-Zombori Ghazal (4) – Scala (7)
Győztes idő: 23,8

3. futam:

Rafael Bit állt élre a startot követően és végig vezetve nyerte a futamot. Laluna Comtesse és  Prometheus ügettek hozzá közel, a többiek egyre inkább leszakadtak. A túlsó oldalon Celebrity Classic zárkózott egyre feljebb és az utolsó kanyarra érve megérkezett a vezető trió mögé. A befutóban Prometheus érkezett nagy lendülettel és a második helyre tudott feljönni, Ceelebrity Classic lett a harmadik.

Befutási sorrend: Rafael Bit (7) – Prometheus (5) – Celebrity Classic (4)
Győztes idő: 18,9

4. futam:

Ophelia állt élre, mögötte Jódlis és Rosamundi ügettek, utóbbi az első egyenesben gyorsított és a túlsó oldalra már elsőként érkezett. Ott támadást indított Andorra Gold, Racing Athlete és Jódlis is kiszabadult a falról. A befutóban Jódlis könnyen ment el mindenki mellett és nyerte a futamot, Racing Athlete lett a második, Andorra Gold pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Jódlis (4) – Racing Athlete (7) – Andorra Gold (5)
Győztes idő: 19,3

5. futam:

Bezique Va Bene hibázott a start után és kiesett a versenyből. Sun City vette a legjobb startot és rögtön élre állt, mögötte Rigoletto és Blitz Va Bene ügettek, az első egyenesben pedig Pannus-Com zárkózott fel a vezető trió mögé, az utolsó kanyarban aztán elgaloppozta magát. A befutóban Rigoletto és Blitz Va bene támadták Sun City-t, ők hárman csatáztak nagyot a győzelemért és a helyezésekért.

Befutási sorrend: Rigoletto (2) – Blitz Va Bene (5) – Sun City (1)
Győztes idő: 25,9

6. futam:

Nobody, Magic Diamond Way és Prudy kezdtek a legjobban. Az első egyenesre érve Nobody mögé kettesfogatokká rendeződött a mini mezőny, a sort Vilja Brick zárta, Olympia volt egyedül kiszakadva. Az utolsó kanyarban Night Lady is megérkezett a vezető kettős mögé, a befutóban pedig elment mellettük és könnyen nyerte a futamot. Prudy lett a második, Nobody a harmadik.

Befutási sorrend: Night Lady (7) – Prudy (1) – Nobody (4)
Győztes idő: 18,7

7. futam:

Öttusázó, Jákfa, Pipacsos, N.Lady, Láss csodát!, Ruby Reeves és Jonatán sorrendben ügettek a lovak, szépen együtt haladt a mezőny. Változás nem nagyon történt, Öttusázó nyerte a futamot, Láss csodát! jött fel másodiknak, Jákfa lett a harmadik.

Befutási sorrend: Öttusázó (3) – Láss csodát! (6) – Jákfa (4)

8. futam:

Az első egyenesre már Ördöglány érkezett elsőként, mögötte Polémia, Puma, Oli Sun, Miki Manó és Knock volt a sorrend. Az utolsó 800 méteren Oli Sun és Miki Manó támadták meg a vezető Ördöglányt. A befutóra fej-fejt érkezett a kettesfogatuk, közülük Miki Manó volt az erősebb és nyerte a futamot, Oli Sun mögött Knock lett a harmadik.

Befutási sorrend: Miki Manó (8) – Oli Sun (5) – Knock (4)

 

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.02.09. Krebs András, Kincsem Park
Fotók: Canva
Frissítve: 2022.02.26.

Hozzászólások