Második hely a legjobb kondíciójú lóval

Második hely a legjobb kondíciójú lóval

 

A szlovákiai Topolciankyban rendezték a távlovas Közép-Európa-kupa utolsó fordulóját. A kupáért 12 ország 100 felnőtt és 60 junior távlovasa indult öt fordulón keresztül.

Magyarországot két lovas képviselte, a 160 km-en induló kaposvári Kozár Csaba és lova, O’Bajan Rianás mellett a győri Fekete Patrícia vágott neki a junioroknak rendezett 120 km-nek O’Bajan Aladdin nevű lovával.

Rendkívül nehéz hegyvidéki pálya várta a lovasokat, akiknek még a hideg, szeles időjárással is meg kellett küzdeniük. A nehézségre jellemző, hogy az állatorvosok a lovak negyven százalékával idő előtt befejeztették a versenyt.

Végül mindkét magyar versenyző célba ért. Fekete Patrícia 2. lett, s ezzel holland vetélytársa előtt megnyerte a Közép-Európa-kupa legjobb junior versenyzője címet.

A másnapi kondícióvizsgán Aladdin kapta meg a 120 km-t teljesített lovak közül a távlovasoknál olyan sokat jelentő legjobb kondíciójú ló különdíjat is. Ezzel az eredménnyel Patrícia és Aladdin már biztosan megszerezte a lehetőséget, hogy részt vegyenek a jövőre Oviedóban megrendezendő fiatal lovasok Európa-bajnokságán.

 

2007.10.29.
Forrás: Kisalföld
Frissítve: 2023.04.05.
Fotó: Pixabay

Hozzászólások