Ütős meccsek a tabajdi lovaspóló EB-n

Július első hétvégéjén ismét a magasba lendültek az ütők a tabajdi Magyar Polo Club lovaspóló pályáján, ahol a Nemzetközi Lovaspóló Szövetség kezdeményezésére úgynevezett Cup of Nations Európa-bajnokságot rendeztek, hat nemzet részvételével.

Hat nemzet küzdött a Herendi Porcelánmanufaktúra kupáiért

A Magyar Polo Club festői Váli-völgyben lévő hatalmas lovaspóló pályáin hat nemzet küzdött a Nemzetek Kupájáért.

A mérkőzésekből végül a Team Cassiopeia Rest of Europe elnevezésű csapat került ki győztesen, melyben nemcsak magyar (Szűcs Róbert), hanem francia (Benjamin Daroux), orosz (Polina Narazova) és argentin (Fernando Ariel Mino) játékosok is helyet kaptak, így a csapat tornagyőzelme valóban a nemzetek dicsőségének számít. A nyertesek a világhírű Herendi Porcelánmanufaktura kupáit vehették át.

A nyertes csapat tagjai Herendi Porcelán kupákat vehettek át

Második helyezést ért el a Professio Magánklinika csapata a Team Professio Hungarian, melynek csapatkapitánya maga a főszervező, Dr. Ivanics György volt. A legénységben helyet kapott Ivanics Leonárd, Rónai Gábor és az argentin professzionális játékos, Edgardo Llambi is.

Harmadik helyezett lett a Team Káli Austrian, míg negyedik helyezést ért el a Team Season Report Slovakien. A szlovák csapat először vett részt Cup of Nations rendezvényen.

A hőségriadó miatt 17 óra után kezdődtek a mérkőzések

A mérkőzéseket az argentin Marcial Socas vezette. A nyári időjárásra való tekintettel a játékosok napközben a közeli Velencei-tavon fürödtek, és csak 17.00 óra után kezdődtek az összecsapások.

Hagyományos Asado zárta a Nemzetek Kupája nemzetközi tornát

A pólómérkőzéseket pedig minden este Asado követte, mely egy hagyományos argentin grillparti, báránysütéssel, finom salátákkal, hűtött borokkal, kellemes zenével, baráti beszélgetésekkel és tánccal. A mulatsághoz a cassiopeiai bort a Villányi Wunderlich pincészet biztosította, így minden csapat tagja boldogan távozhatott a nemzetközi versenyről.

2015.07.08. Dr. Ivanics György – Magyar Polo Club
Fotó: magyarpoloclub.hu, Amanda Spring
Frissítve: 2022.09.08..

Hozzászólások