Rekord nézőszám a Budapest Challange Polo Cup lovaspóló versenyen

Ilyen jelentős néző és versenyző létszámú, rangos lovaspóló torna még soha nem volt korábban Magyarországon, ezért ez óriási sikere volt a magyar lovaspóló sportágnak.

Pretty Woman a Magyar Polo Clubban

Julia Roberts főszereplésével híressé vált film pólós jelenete elevenedett meg azok számára, akik június 8-án, Pünkösd vasárnap kilátogattak Tabajdra a csodálatosan megszervezett Budapest Challange Polo Cup, BMW Diplomats Tournament, lovaspóló rendezvényre, melynek fővédnöke Tarlós István Budapest főpolgármestere. A rendezvényt Christopher P. Ball Magyarország Amerikai Egyesült Államokba akkreditált Tiszteletbeli Konzulja nyitotta meg.


Christophel P. Ball Magyarország USA tiszteletbeli
konzulja

Gundel étterem
ínycsiklandó kínálata

Magyarországra akkreditált diplomaták mellett, a gazdasági és társadalmi élet rangos képviselői gyűlnek össze hagyományosan e pazar sportrendezvényen évente június első hétvégéjén, ahol a Gundel Étterem szolgálta fel az étkeket, melyhez Tokaji Bardon Borászat és a Villányi Wunderlich Pincészet borait kóstolhatták meg a VIP vendégek.


Villányi Jammertál élményközpont
Wunderlich Pincészete

Tokaji Bardon Borászat
lovaspóló csapata

Ilyen jelentős néző és versenyző létszámú, rangos lovaspóló torna még soha nem volt korábban Magyarországon, ezért ez óriási sikere volt a magyar lovaspóló sportágnak. A pólócsapatok játékosai is a világ számos országából (USA, Mexikó, D-Afrika, Anglia, Argentína, Belgium, Ausztria, Szlovákia, Oroszország) érkeztek, hogy összemérjék erejűket a magyar versenyzőkkel. A lovaspóló a lovagi tornák küzdelmeire emlékeztető izgalmas és kemény küzdő csapatsport. A lovak és lovasaik egymásnak feszülnek, miközben az ökölnyi labdát igyekeznek az ellenfél kapujába juttatni, hogy győztesként a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített porcelán díjakat elnyerhessék.


BMW Diplomats Tournament kupáját az IronFx
csapat nyerte

Budapest Challange Polo Cup győztese a
Cassaiopeia csapat

A rangos BMW Diplomats Cup-ot  Dr. Ivanics György, a klub elnöke által vezetett IronFx csapat nyerte, míg a Budapest Challenge Polo Cup-ot végül a Cassaiopeia csapata vihette el. Így kettős magyar csapat győzelemnek örülhetett a lelkesen szurkoló közönség. A csodálatos napsütéses időben több, mint 400 vendég látogatott ki, hogy megtekintve a rendezvényt e sportág jó hírnevét továbbvigyék a Nagyvilágba.


Izgalmas, kemény akció jelenet IRONFX-Flowavation mérkőzésen

Legszebb ló és tulajdonosa (balra) Dr. Ivanicsné Verasztó Edit

A rendezvény jótékonysági programja a Mosoly Alapítványt támogatta. Sor került IronFx tombolára, a hagyományos kalapversenyre, és a legszebb ló is díjazva lett. Flowavation privát jet szolgáltatását, Schoeffel fantasztikus gyöngysorait, Lotus Home luxus kerti bútorait kaphatták ajándékként. (Alább látható a résztvevő csapatok játékosai, eredményhirdetés után.)


Lotus Home luxus kertibútorai

FLOWAVATION privat jet szolgáltató standja
A versenyen résztvevő csapatok jatékosai hagyományosan együtt ünnepelnek

2014.06.12.
Dr. Ivanics György
Fotók: Magyar Polo Club, Canva.com
Frissítve:2022.09.13

Hozzászólások