Klimscha Albert kettős sikere

Klimscha Albert kettős sikere

Házibefutót hozott az idei Szent István Díj

A hosszúhétvége sem múlt el kiemelt verseny nélkül a Kincsem Parkban. Az ünnepi időponthoz, ünnepi futam dukált, így a Szent István Díj jelentette a vasárnapi program csúcspontját.

A 2200 méteres versenyben nyolc induló állt starthoz, köztük a futam korábbi kétszeres nyerője, a szlovák színeket képviselő Limoncello (Jaroslav Línek).

A hatéves mén azonban nem játszott főszerepet a kimondottan erős mezőnyben. Megtették ezt helyette Klimscha Albert idomítottjai, Category Five (Nicol Polli) és Footsie (Timár Zsuzsa), akik ebben a sorrendben érték el leghamarabb a célt. Category Five győzelme, aligha tekinthető meglepetésnek, annál inkább Footsie második helyezése. Mögöttük Raphael Santi (Bakos Gábor) végzett harmadikként.

Izgalmas versenynek ígérkezett az első kategóriás Istvántelki Díj, melyet végül Ypsilon King (Jaroslav Línek) magabiztosan nyert meg, Vanity Queen (Tormási Gyula) és Makaam (ifj. Fejes Lajos) előtt.

Továbbra is őrzi veretlenségét Pirkadatkor kelő. A nyíregyházi csikó, Suták Csengével a nyergében nem talált legyőzőre a Remény Díjban, habár a szép küllemű Malibu (Varga Zoltán) sokáig szorongatta a szinte végig vezető telivért.

Ami a lovasok mérlegét illeti, Jaroslav Línek három nyerőt lovagolt vasárnap, míg Stanislav Georgiev és a már említett Suták Csenge egyaránt két-két győzelmet aratott. A zsokéhölgy ráadásul két második helyezést is begyűjtött a versenynap folyamán.

A trénereknél Klimscha Albert mellett, Ribárszki Sándor lehetett a legboldogabb. Idomítottjai közül, Ypsilon King, Canadian Princess és Tickle The Queen is győzni tudott.

Folytatás ezúttal szombaton, az év legnagyobb sprintviadalával, a Kozma Ferenc Emlékversennyel.

2012.08.22., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Frissítve: 2023.02.05.
Fotó: Canva

Hozzászólások