Jack the Giant óriásit sprintelt a galoppon

A Kincsem Parkra rámosolygott a szerencse: zsokék és lovaik eső nélkül úszták meg a vasárnapi galopp napot. Talán ennek is köszönhető, hogy az egykori Hármas Korona nyerő Saldenzar utódai három futamban is bizonyították rátermettségüket. A nap főfutamának, a Kétévesek kritériumának bajnoka pedig Jack the Giant lett.

Jack the Giant, a Kétévesek kritériumának győztese.

Krabat és Stanislav Georgiev győzelmét hozta a Köztársasági Díj. A Farádi istálló sárga heréltje az utolsó métereken kapta el a sokáig vezető Paizs Gábort Freddie Mercury nyergében, míg a címvédő Panda és Jozef Parigál kénytelen volt beérni a harmadik hellyel.

A Kétévesek Kritériumát Jack the Giant Deczki Andrással magabiztosan nyerte Renin és Cracker Jack előtt.

A hűséges Perfect One kisöccse, Perfect Too és Princess of Paris könnyen kvalifikált az október közepén, szép időben megtartott versenynap legelején.

Összefoglaló a 2015. október 18-i galopp futamokról:

1. futam – Nyeretlen kétévesek versenye I. rész:

Csikóké volt a főszerep az első futamban is, méghozzá mérföldes távon. Optimus és Agora kezdtek a legjobban, mögöttük Dragon Hunter és a zárkózó Air Force galoppoztak. Az ügető átjárónál Dragon Hunter átvette a vezetést, gyorsított a tempón és célratörően nyerte a futamot, a Magyarországon először versenyző spanyol lovasával. Agora második helye sem forgott veszélyben, hiszen Jozef Parigál szélvészként süvített a cél felé. Mögötte alakult ki nagy harc, ugyanis Erdély érkezett nagy lendülettel a befutóban, de végül lecsúszott a dobogóról, mert Ifj. Kozma István Air Force nyergében minden támadást kivédett.

Befutási sorrend: Dragon Hunter (2) – Agora (6) – Air Force (1)

Dragon Hunter vette át a vezetést és nyerte meg magabiztosan az első futamot.

2. futam – Kedvesi József Emlékverseny hendikep:

A Hármas Korona nyerő, klasszis Saldenzar utódai szépen szerepeltek. Először Tíria örvendeztette meg a közönséget egy szoros, pontosan kiszámolt győzelemmel.

A start után öten szinte fej-fej mellett galoppoztak az élen: Máramaros, Niké, Tíria, Savannah és Donna Prima. Az ügető átjárónál a gyengén kezdő Kikerics is megkezdte a zárkózást. A kanyarban Donna Prima nagyon kisodródott, így hátrébb csúszott. Tíria, Máramaros és Niké hármasa galoppozott az élen a befutóra fordulva, de közel volt még Luzzer, Rence, Csatadal és megérkezett hátulról Kikerics is.

Végül Tíria nyerte a futamot a virtuóz Kriskó Norberttel, aki tökéletesen bízott lovában, erről árulkodnak a fotók is. Paizs Gábor Máramarossal nagy küzdelem után nyakhosszal a második helyre, míg Drexler Virginia Rencével szintén nyakhosszal a harmadik pozícióra tudott felgaloppozni.

Hátborzongató finis volt, az egész mezőny ott galoppozott a főszereplők mögött. 30.000 Ft felett fizetett a befutó, és aki a hármast eltalálta, több, mint 240.000 forintért állhatott sorba a futam után. Aki nem ismeri a lóversenyfogadás szabályait, azoknak szívesen elmondjuk, hogy mindezért 200 forintot kellett csupán kockáztatni.

Befutási sorrend: Tíria (9) – Máramaros (5) – Rence (3)

A szoros küzdelemből Tíria került ki győztesként.

3. futam – Nyeretlen kétévesek versenye II. rész:

Két szürke telivér vívta csatáját a harmadik futamban, és végül a kedves, jó Saldenzar fia nyerte a szintén mérföldre futott versenyt.

Mr. Wiro-Cárevics, Uccellino és Royal Ron hármasa kezdett a legjobban, Just Do It indult gyengébben, de az ügető átjáróhoz érve felzárkózott a harmadik helyre, Linácska tartozott még a fronthoz. A befutóban Uccellino megtámadta Mr. Wiro-Cárevicset, aki azonban újított és megnyerte a futamot. Deczki András sem volt messze Just Do It nyergében, de Jozef Parigál nem adott esélyt üldözőinek, biztosan verte ellenfeleit.

Befutási sorrend: Mr. Wiro-Cárevics (4) – Uccellino (8) – Just Do It (3)

Végül Mr. Wiro-Cárevics orozta el az első heyet.

4. futam – Hujber Károly és József Emlékverseny hendikep:

Miserend szokás szerint jól kezdett és 5-6 hosszal az élen járt, mögötte Kőrisfa, Raphael Santi, Delinda és Billy Tiger sorrendben galoppoztak a lovak, a favorit Dabiango és zsokéja Stanislav Georgiev a mezőny végén volt. A kanyar után már erősen lovagolni kellett Miserendet, többen is megtámadták a befutóban. Jött Raphael Santi, Szombatesti Lány és Dabiango is.

Dabiango, nyergében a többszörös champion, magyarrá vált bolgár sztárzsokéval megelőzött mindenkit és diadalra jutott. A pálya egyik kedvence, a hűséges, öreg Raphael Santi egy másik hűséges kedvenccel, Bakos Gáborral második, és szintén Pető Sándor mester istállójából Szombatesti lány ifj. Kozma Istvánnal harmadik.

Lejelentették: (1) Dresda, (2) Jetset Jones és (7) Bahamian Indy
Befutási sorrend: Dabiango (5) – Raphael Santi (6) – Szombatesti Lány (10)

Dabiango a mezőny végérül indult, de megnyerte az emlékversenyt.

5. futam – Bayer András Emlékverseny hendikep:

A dióspusztai tenyésztésű, kőkemény Bon-Bon és Suták Csenge könnyű sikerének örülhetett a közönség a Bayer András Emlékverseny Hendikepben.

Bandavezér helyből gyors volt és élre állt, mögötte Springolina, Bon-Bon, Boróka és Miniatűr volt az élmezőny sorrendje. Az átjáróhoz érve Bon-Bon feljött másodiknak, a befutóban pedig meg is támadta a start óta vezető Bandavezért, majd az utolsó 100 méteren bebiztosította a győzelmét. Bandavezér biztos másodiknak tűnt, azonban a nagy hajrával érkező Eisfee pont a célban megelőzte.

Befutási sorrend: Bon-Bon (10) – Eisfee (3) – Bandavezér (6)

Bon-Bon az utolsó száz méteren biztosította be győzelmét

6. futam – Horák János Emlékverseny hendikep: 

Ifj. Kozma István csak nézelődött a Horák János Emlékverseny finisében Itakim hátán, kétség nem férhetett győzelméhez. Rebellis érkezett másodiknak Bakos Gáborral, a harmadik helyről pedig célfotó döntött Romel és Glenda között, előbbi javára. Kovács Sándor mester második sikere volt ez a mai napra, és nem kellett sokáig várnia az újabb győzelemig.

Befutási sorrend: Itakim (10) – Rebellis (8) – Romel (12)
Lejelentették: (1) Olatist
Lovasváltozás: (8) Rebellis – Bakos Gábor

Itakim könnyen nyerte meg a futamot.

7. futam – Köztársasági díj:

Genesis és Freddie Mercury kettőse diktálta az iramot és jó 10 hosszal elhúztak a többiektől. Maconnaise, Panda, Top Chill és Krabat alkották a középmezőnyt, a sor végén Tahir Sesti galoppozott. A kanyarban Freddie Mercury gyorsított és élre állt, mögötte Panda, a támadó Krabat és Top Chill lett a sorrend. Az utolsó métereken Krabat elkapta a már nyerőnek tűnő Freddie Mercury-t. Ehhez persze kellett Stanislav Georgiev is. Paizs Gábor és Freddie Mercury előtt is megemeljük kalapunkat, és a filigrán Panda is megmutatta ezúttal Jozef Parigállal, miért szeretik őt rengetegen a Kincsem Parkban.

Befutási sorrend: Krabat (3) – Freddie Mercury (2) – Panda (6)
Lovasváltozás: (4) Top Chill – Fézer Róbert

Krabat az utolsó métereken kapta el Freddie Mercury-t.

8. futam – Amatőrverseny hendikep: 

New Gift és Narancsfavirág voltak a leggyorsabbak a start után, majd utóbbi helyére Rézcsengő ment fel, közel volt még Pannonstar DL és Maxima is. A befutóban Maxima felment New Gift mellé, aki azonban visszaverte a támadást és megnyerte a futamot, ezzel élete első győzelméhez segítve lovasát, Gárdonyi Fruzsinát. A kilencéves Maxima Drexler Virginiával szoros második, Bihari Alexandra Pannonstar DL nyergében harmadik lett.

Befutási sorrend: New Gift (1) – Maxima (3) – Pannonstar DL (6)

New Gift visszaverte az őt érő támadásokat és megnyerte a futamot.

9. futam – Kétévesek kritériuma:

A nap főfutamában Souvenir de Mauve vállalta magára a vezetést, mögötte az újonc Whiskey Lad galoppozott, majd következett a három favorit, Jack the Giant, Cracker Jack és Renin. A befutóra már Renin vezetésével érkezett a mezőny, mellé pedig felment Jack the Giant és jött Cracker Jack, valamint Poligráf is. Jack the Giant és Deczki András brillírozott, a távoszlopon belül rendkívül magabiztosan mozgó páros kétséget sem hagyott afelől, hogy kié lesz a győzelem. Renin és Cracker Jack pedig a helyezéseket szerezték meg. Kovács Sándor mester negyedik győztes lova mellé állhatott a mai napon.

Befutási sorrend: Jack the Giant (1) – Renin (4) – Cracker Jack (2)
Lovasváltozás: (6) Poligráf – Bakos Szilvia

Jack the Giant és Deczki András brillírozott a főfutamban.

10. futam – Őszi díj (a nap zárófutama):

Perfect Girl nagyon nehezen, de végül beállt a gépbe. Mafumo, Daniella és Emerald Prince hármasa kezdett a legjobban, fej-fej mellett, ők galoppoztak az élen. Mögöttük Perfect Girl és Camberra helyezkedtek. A befutóban Emerald Prince és osztrák zsokéja Carolin Stummer elköszönt a többiektől, és könnyű győzelmet aratott. Perfect Girl második helye sem forgott veszélyben, Rush szaladt fel harmadiknak.
A fiatal hölgy sikere azért is figyelemre méltó, mert két magyar sztárzsoké, ifj. Kozma István és Fézer Róbert üldözte őt elszántan a finisben.

Befutási sorrend: Emerald Prince (8) – Perfect Girl (4) – Rush (1)
Lejelentették: (7) Carlos és (11) Anakochi

Emerald Prince nagyon könnyű győzelmet aratott.

A következő galopp versenynap október 25-én vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. október 25-én vasárnap 12:00 órai kezdettel: Lovaregyleti díj
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.10.19.
Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Alagi Zsokéiskola – Kovács Botond
Fotók: Dr. Kovács Gábor, Major Zsolt

 

Hozzászólások