Ifj. Szuhai Gyula győzött 140 centiméteren

Több mint 180 lovas és 350 ló érkezett a Grand Prix sorozat harmadik fordulójára a Nemzeti Lovardába, ahol a négy nap során 28 versenyszám várja a résztvevőket.

A versenyhétvége első, 110 centiméteres versenyszámának győztese Lengyel Róbert és Carintia (Agropoint LKSE) volt, akik erre a győzelemre másnap rá is dupláztak.

Az ötéves lovak szintén 110 centiméteren kezdték a versenyt, itt a fiatal lovaival mindig rendkívül sikeres Kovács Henri által bemutatott Ameko Kannandale (E. M Kannan) győzött 8,20 stílusponttal.

A Horze Gyermek Kvalifikációban a kategória bábolnai győztese, Both Petra és I’m Special RV (Molnár János SE) hozta a leggyorsabb hibátlant 61,65-ös idővel.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban ifj. Petrik Béla és Kancon (Molnár János SE) győzött. Szintén 120 centimtéteren zajlott a hatéves lovak versenyszáma, ahol Takács Petra és My Way VL (Takács Horses SE) kiemelkedő eredménnyel, 8,60 stílusponttal vitte el a győzelmet.

A Moody Mares Amatőr GP Kvalifikáció legjobbja Németh Viktória és Rádiháza Görögtánc (Gerje LSE) volt, a nap végén 130 centiméteren pedig Göttler Vilmos és Jégvirág diadalmaskodott.

Pénteken az ötéves lovaknál Szuhai Rodrigo és Chacoontano SZ szerezte meg a győzelmet, ifj. Szuhai Gyula és Cornet’s Blue SZ csak századmásodpercekkel csúszott a második helyre. A harmadik és negyedik helyezést Mráz Tamás vitte el La Viva Las Dallas és It’s All The Go nevű lovaival.

A gyermek GP kvalifikációban Szabó-Máriás Sára tanítványa, Fábián Johanna Chabal TH nyergében mutatta be a leggyorsabb hibátlan lovaglást, második Zsargó-Ágotai Fanni és Excell SB, harmadik Szabó Dorina és Cantus Clay.

Az amatőrök mezőnyében Szakál Delinke és Quintero (Morris Lovas SE) utasította maga mögé a mezőnyt, a további dobogós helyezéseket a dr. Czuczai Natália – Katyusa M és Bérczy Anna – Vicora Star Ps párosok szerezték meg.

A hatéves lovaknál már 125 centiméterre emelkedett az akadályok magassága. Itt ifj. Szabó Gábor tanítványáé, Szép Krisztiáné lett a győzelem Vivant Van De Boss nyergében. Lengyel Róbert ezúttal egy második helyet gyűjtött be Cazera TSH segítségével, harmadik a csütörtöki győztes, Takács Petra és My Way VL.

A nap legnépesebb mezőnyét a Goldhorse GP Kvalifikáció hozta 91 lovassal. A nyitott kategória legjobbja ezúttal is Göttler Vilmos volt Jégvirággal, Técsy Attila és Alkom majdnem két másodperccel lemaradva tudta csak követni a győztes párost, harmadik Szuhai Péter és Lord Cornet PSZ. Az U25 korosztály győztese ifj. Antal Péter és Choral Symphony volt, a második helyezett Andre Illés Alexandra – BH Gladiátor Spring párosnak közel három másodperccel több időre volt szüksége a hibátlan pályához, harmadik Takács Petra és Kaffino by Boris.

62 indulót számlált a 140 centiméteres GP kvalifikáció. A leggyorsabb hibátlant ifj. Szuhai Gyulától és Perthy Jacksontól láthatta a közönség, de szorosan a nyomukban volt Mráz Tamás és Sanghata, valamint ifj. Szabó Gábor és Chacrinue.

2022. 08. 12.
Kép: Canva
Forrás: nemzetilovarda.hu

Hozzászólások