Kezdetét vette a második GP forduló az Airvent Lovasklubban

Csütörtökön kezdetét vette a második GP forduló a kecskeméti Airvent Lovasklubban több mint 200 ló részvételével. A fiatal lovak elő- és középdöntője az első két napon zajlott, ahol Bazsó Gergely stílusbíró értékelte a lovakat.

A 6 éves lovak 120 centiméteren versenyeztek, ahol a vizesárok opcionálisan választható akadály volt, és a lovak felkészültségét mutatta, hogy szinte a teljes mezőny azt választotta, és gond nélkül le is küzdötte. A versenyszám legjobbja, a mindkét napon legmagasabb pontot elérő My Way VL lett Takács Petrával a nyergében.

A Vincze László által tenyésztett ló szenzációs képességet mutatva magabiztosan teljesítette a pályát, megelőzve a mindkét napon 8,4 stílusponttal végző Eszes Ferencet Let’s Win TN nevű lovával. Harmadik lett a szintén Vincze László által tenyésztett Kansas VL és a Kovács Henri által bemutatott Görgey.

Az 5 éves lovak mindkét napjának legjobbja a Drabant Zoltán által lovagolt Monet 45-H, tulajdonosa Hugyecz Pál.

Kétszer végzett harmadik helyen Füzér Flóra és Zidane, második pedig Genius Conference Szabó Gáborral, illetve Debreczeni Fanni és DB Casshban. A szombati napon mindkét kategória döntője kerül megrendezésre.

A 120 centiméteres ifjúsági számban, ami egyben a Horze Gyermek GP kvalifikációja is volt Molnár Csenge győzedelmeskedett, míg a Moody Mares Amatőr GP kvalifikációban a fedeles döntőn dobogós helyen végző Dunai-Kovács Lilla.

A pénteki nap legmagasabb versenyszáma a 140 centiméteres GP kvalifikáció Szentirmai Péter győzelmével zárult, aki Expresst lovagolta, megelőzve Técsy Attilát és ifj. Szabó Gábort.

A 130 centiméteres U25 kvalifikációban pedig hazai győzelem született, az Airvent Lovasklub újonnan igazolt versenyzője, Lehotai Máté jóvoltából, míg a fiatal lovas kategóriában Verena Haller, Tavasi Eszter és Szórád Linett volt a sorrend.

2022. 05. 13.
Kép: Canva
Forrás: dijugratoszakag.hu

Hozzászólások