Gladiátorháború a Kincsem Parkban

Két nagyszerű formában lévő ügető csapott össze a szombati versenynap főfutamában, a Palmyra Díjban. Sanger MS és Spartakus Ans duója az idei szezonban hat-hat győzelmet gyűjtött már, így mindenki kiváncsian várta, ki lesz a befutó. Az ügetőgladiátorok ütközetéről és a további izgalmakról jöjjenek a részletek!

Galopposok Hajtása Hendikep

Elképesztően nyílt volt az idei Galopposok Hajtása Hendikep, a tizenkét indulóból gyakorlatilag bárkinek volt esélye a dobogós hely megszerzésére.

Nagy volt a tömörülés az élen a startot követően. Mariskáé volt a legkedvezőbb pozíció a falon, mellette Nubia, Tequila Hush és a favorit Olajbáró ügettek. Olajbáró ennél erősebb mezőnyben is helyt állt már, ugyanakkor nehezítette a helyzetét, hogy kívülről kellett rajtolnia. Az első egyenesben próbálta átvenni a vezetést, de Mariska nem hagyta magát, így ők ketten voltak az élen, mögöttük pedig Nubia és Tequila Hush kettőse ügetett.

A túlsó oldal közepén végre élre tudott állni Olajbáró. Csakhogy jött Tequila Hush és hajtója, Schlagetter József galopp idomár, aki most vett részt először ügető versenyen, de rendkívül magabiztosan hajtott és a befutóban gyorsítva simán nyerte a futamot.

A második helyről célfotó döntött a Nubia – Suták Csenge páros, valamint a szokása szerint remekül finiselő Kandidátus és hajtója, Pető Sándor között.

Befutási sorrend: Tequila Hush (6) – Kandidátus (11) – Nubia (4)

Tequila Hush és Schlagetter József meglepte a favorit Olajbárót

Festival Díj:

A kis mezőny ellenére izgalmas finis bontakozott ki a nap negyedik futamában. Az ötvenedik futamára készülő hatéves Rafael Bit mint mindig, most is elemében volt. Ám istállótársa nehezítette helyzetét, ugyanis Passion Grif hajtója maga Varga Sándor idomár volt, aki már csak egy győzelemre ügetett ahhoz, hogy átvegye a vezetést Lakatos Csabától a hajtóranglistán.

Under World kezdett hibával. A két istállótárs, Rafael Bit és Passion Grif voltak a leggyorsabbak a startnál, közülük is előbbi került vezető pozícióba, mellé pedig Samuel Becket A.T. csatlakozott az első egyenesben. Őket Passion Grif valamint Temass kettőse követte, majd Machetta és Szilvás volt a további sorrend. Rafael Bit elsőként érte el a befutót, Passion Grif támadta meg az utolsó métereken, míg Samuel Becket A.T. szinte teljesen megállt.

Az élen lévők küzdelméből Rafael Bit jött ki győztesként, harmadik helyre pedig Szilvás érkezett meg.

Befutási sorrend: Rafael Bit (5)  -Passion Grif (4) – Szilvás (7)

Rafael Bit és Passion Grif csatája térrel és idővel

A nap főfutama: Palmyra Díj

Ahogy az várható volt, a két favorit Sanger MS és Spartakus Ans kezdett a legjobban. Utóbbi hajtója a fal mellett tartotta második helyét, majd Royal Flesh és Andorra Gold következtek. Royal Flesh-t az első egyenesben diszkvalifikálták. A túlsó oldalon Sanger MS és Spartakus Ans elköszöntek a többiektől, miközben a jócskán lemaradva a harmadik helyre Rocket Boy ügetett fel.

A befutóra Sanger MS érkezett elsőként, azonban könnyedén hagyta maga mögött Spartakus Ans és megnyerte a futamot. Sanger MS biztos második lett és Rocket Boy harmadik helyét sem veszélyeztette senki.

Befutási sorrend: Spartakus Ans (3) – Sanger MS (1) – Rocket Boy (6)

Spartakus Ans és Varga Sándor gladiátorosan küzdött

Részletes futam eredmények >>

2016.10.18. Forrás: Kincsempark.hu
Fotó: Péter Réka

Hozzászólások