Légi lószállítás Budapestről a Hellmann szervezésében

Lovadat a tengerentúlra szállítanád de fogalmad sincs, hogy kezdj neki a légi lószállítás szervezésének? Ne keresgélj tovább: a Lovasok.hu és szállítmányozó partnere, a Hellmann Worldwide Logistics magyarországi vállalata akár az istállóajtótól megszervezi lovad repülőútját.

 

A lószállításhoz érteni kell

Minden ló más és más, minden egyes ló különleges érték, fontos, hogy épségben, egészségesen érkezzen úticéljához. A lovak légi úton történő szállítása pedig olyan különleges szolgáltatás, amivel világszerte csak maroknyi cég foglalkozik.

Pedig a magyar lovak és a magyar lótenyésztők előtt nyitva áll a világpiac. Nem csak Európában, de a tengerentúlon is keresett a magyar ló, 2016 februárja óta pedig a hatalmas Kínai piac is nyitva áll a magyar lovak előtt. De hogyan jutnak a magyar lovak a tengerentúlra? Természetesen repülőgéppel.

A Lovasok.hu és szállítmányozó partnere, a Hellmann Worldwide Logistics magyarországi vállalata együttműködésével lovad légi szállítását otthonról, az íróasztalod mellől megszervezheted. Nincs több idegeskedés, stressz, vagy angol nyelvű ügyintézés.

A Lovasok.hu tudja, mi kell a lovaknak, a Hellmann Worldwide Logistics pedig élen jár az állatok légi szállításában, hiszen évente körülbelül 500 élőállatszállítást bonyolítanak le.

Lószállítás légi úton Budapestről is

A Dohába, Isztambulba, Katarba, Moszkvába utazó lovak akár a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is megkezdhetik utazásukat, nincs szükség arra, hogy Frankfurtban, vagy Amszterdamban szálljanak repülőre.

Sőt, ha egy egész repülőgépszállítmányra való lovat kell szállítani, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről bármilyen útirányba indítható charter gép.

Amszterdami indulással pedig a világ szinte bármely repülőtere közvetlen járaton, átszállás nélkül elérhető.

 

Akár az istállóajtótól megszervezzük lovaid útját

Ránk bízhatod:

 • a közúti szállítás megszervezését
 • a karantén megszervezését – ha szükséges
 • az export vámkezelés és VPID szám ügyintézését
 • a kísérő személyzet (állatorvos, lóápoló) szervezését a repülőútra
 • a kísérő személyzet repülőjegyének lefoglalását
 • a lószállító konténer foglalását
 • a biztosítás ügyintézését

 

A lovak nem fapadossal utaznak

A lovak légi szállítását a Hellmann Worldwide Logistics prémium szolgáltatást nyújtó partnerei végzik: a KLM, a Qatar és a Turkish Airlines.

Hellmann: az állatbarát szállítmányozó

Hellmann Worldwide Logistics szállítmányozási céget 1871-ben alapították Németországban. A Hellmann Cégcsoport magyarországi vállalata 2001-ben alakult, ma 26 munkavállalót foglalkoztat.

És hogy miért különösen állatbarát a Hellmann Worldwide Logistics:

 • IPATA tagság: Ennek a nemzetközileg elismert szövetségnek csak azok a fuvarozó és szállítmányozó cégek lehetnek tagjai, melyek bizonyítottan a lehető legállatbarátabb módon végzik az élő állatok szállítását, úgy, hogy azokat a lehető legkevesebb stressz érje.
 • Külön csapatot kaptak az állatok: Hellmann Worldwide Logistics magyarországi irodájában külön élőállatszállítási részleg foglalkozik ezekkel a különleges utasokkal. A csapat tagjai mindannyian speciális élőállatszállítási vizsgát tettek, és az egyes légitársaságok plusz kiegészítő vizsgáin is helytálltak.
 • Kicsi, nagy, tollas, szőrös:Hellmann Worldwide Logistics csapata süntől a papagájon át a kutyákig és macskákig mindenféle állat légi szállítását megoldja. A Nyíregyházi Állatkertből például perzsa párducot szállítottak az Arab Emirátusokba, és hamarosan egy víziló is velük utazik majd.
 • AEOF tanúsítvánnyal rendelkeznek: ez egy nemzetközileg elismert minőségbiztosítás szállítmányozó cégek részére, ami azt mutatja, hogy a Hellmann Worldwide Logistics minőség tekintetében is ott van a világ élvonalában.

2016.10.26.
Frissítve: 2022.08.17.
canva.com

Hozzászólások