Forint eső és lóverseny az éjszakában

Forint eső és lóverseny az éjszakában

A Lóverseny az éjszakában rendezvénysorozat július végi fordulója is bővelkedett a látványosságokban, izgalmakban és a remek osztalékokban. Diplomata a gátversenyben, Messi az agarak között, és Kairo Sun a sprintversenyben növelte az adrenalin szintet.

Összefoglaló a 2015. július 24-i “Lóverseny az éjszakában” versenynap futamairól:

1. futam – Kezdők Gátversenye

A Kezdők Gátversenye nagyon szép osztalékokkal örvendeztette meg a fogadókat. Tündértánc és Thor kezdtek a legjobban, de Graceland és Karov is remekül indultak. A túlsó egyenesre fordulva Thor vállalta magára a vezető ló szerepét, mögötte libasorban Karov, Graceland és Tündértánc galoppozott. Homoktövis és Rence nem voltak könnyű helyzetben. A második kanyarban Tündértánc fáradni kezdett, Diplomata és Mo Vito viszont megkezdték a felzárkózást. A befutó egyenesben Diplomata megérkezett a vezető lovak közé. Thor továbbra is vezetett, de előnye egyre csökkent, Mo Vito és Graceland is támadták, Karov közben élre állt, de ez nem tartott sokáig. Diplomata az utolsó ugrás előtt már elköszönt társaitól, majd az utolsó kétszáz méteren tovább növelte előnyét és lovasával, Bakos Gáborral látványos sikert aratott. Mögötte Graceland, és Mo Vito végeztek még dobogós helyen.

A helyes sorrendet eltalálók több, mint negyvenezer forinttal lettek gazdagabbak kétszáz forintos alaptét elhelyezése után. A közel százsoros befutópénzre sem lehetett panasza senkinek. A tiszteletdíjakat Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója adta át Székely Károly idomárnak, és Bakos Gábor zsokének.

Befutási sorrend: Diplomata (1) – Graceland (9) – Mo Vito (5)

2. futam – Lovasutánpótlás Kupa

Dőlt a pénz a Lovasutánpótlás Kupa VI. Fordulója Hendikep mérföldes verseny után is.

A startot legjobban Susanne vette, de Timike és Álomhercegnő is jól kezdtek. Az ügető átjáró után még mindig Susanne galoppozott az élen, de már elkezdtek felzárkózni a többiek is, Timike volt még jó pozícióban, de Álomhercegnőt többen is támadni kezdték, Zanyetta, Máramaros, és Tíria is. Kökény fáradni kezdett és egyre jobban elmaradni látszott a többiektől. Az utolsó négyszáz méteren Susanne növelte előnyét, mögötte Timike galoppozott. Álomhercegnő és Tíria fej-fej mellett küzdöttek egymással a harmadik helyért, a favorit Mirákulum még mindig nem tudott nagyot futni. Susanne start-célban nyerte a versenyt.

Susanne és Parádi Vivien győzelme, Álomhercegnő második, Timike harmadik helyezése százhatvanezer forint felett fizetett. A tiszteletdíjakat Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója és Kovács Botond, az Alagi Zsokéiskola menedzsere adta át a helyezést elért lovasoknak.

Befutási sorrend: Susanne (6) – Álomhercegnő (2) – Timike (8)
Lejelentették: Clown’s Tears (1). Lovasváltozás: Zanyetta (10) Vámos Mercédesz helyett Benkő Ádám.

3. futam – Agárverseny

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az agárversenyek a Kincsem Parkban. Olyannyira, hogy már két futam is színesíti a péntek esti programot. A négyszáz méteres futamot a mindig remekül futó Rally, Csete Zsolt tulajdonos-idomár kutyája nyerte Sindy és Natiry előtt. 

Befutási sorrend: Rally (1) – Sindy (3) – Natiry (6)

4. futam – Ügető Amatőrverseny Hendikep (1800 m)

Hölgyek dominálták az ügetőfutamokat.

A startot Mikes vette a legjobban, Lejtők hölgye és Rolling Stones szintén jól kezdtek. Az első egyenesben Nekifutó és Ici Love kettesfogata vezetett, mögöttük szintén egy kettesfogat ügetett, Carpe Diem és Rolling Stones. A túlsó oldalra érve Nekifutó átvette a vezetést, őt Ici Love és Carpe Diem libasorban követték. Lejtők hölgyét és Old Shatterhand-et is megindították hajtóik. A befutó egyenesre fordulva Nekifutó még mindig vezetett, Lejtők hölgye próbálta őt megszorongatni, őket folyamatosan támadta még Carpe Diem és Old Shutterhand is. A célban Nekifutó elugrotta magát, ezzel elgaloppozta az első helyét, így Old Shatterhand és hajtója Balogh Bernadett örülhetett a győzelemnek.

Befutási sorrend: Old Shatterhand (8) – Carpe Diem (6) – Lejtők hölgye (4)
Győztes idő: 20,6

5. futam  – Agárverseny (sprintszám)

Hópihe ugrott ki legfürgébben a gépből. Double Shot és Rio is jól kezdtek, és nem is hagyták sokáig vezetni Hópihét, Double Shot felzárkózott mellé, majd meg is előzte őt könnyedén. Messi száz méter után begyújtotta a rakétáit, majd kilőtt a többiek közül és nagy fölénnyel nyerte a versenyt. Double Shot lett a második, Rio a harmadik, majd Ryan a negyedik.

Befutási sorrend: Messi (5) – Double Shot (4) – Rio (1)

6. futam – Utalványozó Hendikep

A startot legjobban O-Livia, Sebes, és Jubilee Hut vette. Maya Goal a start előtt galoppozott, ezzel komoly hátránnyal kezdett. Az első egyenesben Jubilee Hut és Vernon Boko kettesfogata vette át a vezetést, mögöttük pedig O-Livia és Mountain Bambi ügettek. A túlsó oldalon Jubilee Hut fáradni kezdett, így Vernon Boko átvette a vezetést, akit Mountain Bambi követett. Maya Goal-t diszkvalifikálták. Vernon Boko és Mountain Bambi kettesfogata elügetett a mezőnytől a befutó egyenesben, mögöttük messze lemaradva Jubilee Hut vezette az üldözőket. O’Pennina is hibázott. A célba elsőként Vernon Boko ért be, második lett Mountain Bambi, a harmadik pedig Jubilee Hut.

Befutási sorrend: Vernon Boko (5) – Mountain Bambi (7) – Jubilee Hut (3)
Győztes idő: 20,8

7. futam – Péntek Esti Szupersprint Díj (ügető)

Az első előfutamból Menedzser jutott tovább, párját lejelentették így nem kellett megküzdenie a továbbjutásért. A második előfutamból Kairo Sun került ki győztesen. A harmadik előfutamból Lali Király jutott tovább, Lardon hibázott. A negyedik előfutamból Kisasszony került ki győztesen, Merlino Grif is hibázott. A Szupersprint Díj döntőjét végül Kairo Sun és idomárhajtója Kovács Dóra nyerte, mögötte Lali Király végzett a második helyen, Kisasszony pedig harmadik lett.

Befutási sorrend: Kairo Sun (4) – Lali Király (5) – Kisasszony (7)
Győztes idő: 01,5
Lejelentették: Alegria Dream (1)

A következő “Lóverseny az éjszakában” augusztus 7-én pénteken lesz a Kincsem Parkban:

Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
Időpont: 2015. augusztus 7-én pénteken 18:00 órai kezdettel
A belépés díjtalan!

2015.07.28.
Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Alagi Zsokéiskola – Kovács Botond
Kép: Canva
Frissítve: 2024.02.21.

Hozzászólások