Újabb magyar fogathajtó sikerek Bredában

Hölle Martin nyert, a magyar csapat harmadik lett Bredában

 

A póni világbajnokságra készülő kétszeres utánpótlás Európa-bajnok Hölle Martin nyert kategóriájában a nyolc nemzet 23 hajtóját felvonultató mezőnyben a hollandiai Bredában megrendezett nemzetközi fogathajtó versenyen.

A Magyarországon három hét múlva sorra kerülő VIII. Négyesfogathajtó Európa-bajnokság előtti utolsó rangos nemzetközi versenyen az északiak hármas győzelmével fejeződött be a bredai viadal. A négyesfogathajtók egyéni versenyét a holland Theo Timmerman nyerte, második a szintén holland Ijsbrand Chardon, harmadik a svéd Tomas Eriksson.

legeredményesebb magyar hajtó Dobrovitz József volt, aki megnyerte az akadályhajtás versenyszámot, így végül a hatodik helyen végzett az egyéni listán. Fia, ifj. Dobrovitz József a tizedik helyen zárt. Osztertág Kristóf összetettben a 24. helyet szerezte meg.

Csapatversenyben a Lázár Zoltán nélkül felálló magyar trió – Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József, Osztertág Kristóf – a hollandok (Koos de Ronde, Theo Timmerman, Ijsbrand Chardon) és a németek (Michael Brauchle, Christoph Sandmann, Georg von Stein) mögött az előkelő harmadik helyen végzett.

Tóth Tamás szövetségi kapitány elégedett volt az egy újonccal (Osztertág Krisztóf) felálló magyar együttes szereplésével. A bredai főpróba után alig három hét múlva következik az év fő versenye, az Izsákon megrendezésre kerülő VIII. Négyesfogathajtó Európa-bajnokság, ahol Lázár Zoltánnal kiegészülve az éremszerzés lesz a cél.

 

2013.09.09.
Forrás: Fogatsport.hu
Frissítve: 2023.07.18.
Fotó: Pixabay

Hozzászólások