Ismét kettős Lázár siker született Szilvásváradon

Ismét kettős Lázár siker született Szilvásváradon

2008. július 18-20. között rendezték meg Szilvásváradon a Négyes és Kettes Fogathajtók  Országos Bajnokságának harmadik fordulóját. Az utóbbi  években, ha a Lázár fivérek elindultak ezen  a versenyen, akkor mindig kettős győzelem született.

Lázár Zoltán már megszakítás nélkül harmadszor tudott nyerni, Lázár Vilmos pedig 2007 után idén  újra megismételte a kettes fogatok között tavalyi sikerét. Vilmos a szezon elején bejelentette, hogy ebben az évben nem fog versenyezni. Ígéretét azonban nem sikerült betartania, mert már nagyon hiányzott neki a versenyzés. Jövőre Magyarország kettes fogathajtó világbajnokságot rendez és ezen Vilmos feltétlenül el szeretne indulni.

Szilvásváradon egy teljesen új fogattal állt starthoz. Lovai teljesítménye nagyon bíztató a jövőre nézve, hiszen fölényesen nyerte meg a versenyt. Lázár Vilmosnak a  díjhajtásban a sáros pályán nem volt könnyű dolga, de így is 40 pont alatt tudott lovaival teljesíteni. /39.55/ Második helyen Ling Attila végzett /44.93/ a harmadik pedig Vati Ferenc lett /48.64/.

A négyesek mezőnyében hazai győzelem született. A díjhajtásban Lázár Zoltán győzött /42.88/, Dobrovitz József lett a második /47.49/, a harmadik helyet Bozsik József szerezte meg /49.92/.

Maratonon a ketteseknél Lázár Vilmos lett az első, őt Kovács Csaba és  Némedi István követte. A négyeseknél Lázár Zoltán és Dobrovitz József magasan kiemelkedtek a mezőnyből a nagy létszámú néző sereg nagyon élvezte bravúros hajtásukat. A vasárnapi akadályhajtásban a ketteseknél nem született hibátlan eredmény. Vacsura Ákos, Selyben Zsolt és Kecskeméti László végzett  az első háromban. 

A négyes fogatoknál Lázár Zoltán és Móró Lajos tudott csak alapidőn belül hibátlanul hajtani. Az összetett versenyt Lázár Zoltán nyerte /104.47/, a második Dobrovitz József lett /117.50/ a harmadik helyen Juhász László végzett /126.09/. A ketteseknél Lázár Vilmos győzött /100.54/, Selyeben Zsolt a negyedik helyről jött fel a dobogó  második  fokára /113.06/. A harmadik helyet Ling Attila szerezte meg /118.91/.

Ezen a versenyen az is eldőlt, hogy hazánkat Lázár Zoltán, Dobrovitz József és Juhász László összeállítású csapat képviseli a hollandiai világbajnokságon.

Szerző: Tóth István
Kép: Canva
Frissítve: 2023.08.01.

Hozzászólások