Győzelemmel hangolnak díjugratóink a CSIO-ra

Sikerrel zárult a Nemzeti Lovardában lebonyolított Grand Prix versenysorozat és szépen hangolnak a budapesti CSIO-ra is díjugratóink.

Idén másodszor került lebonyolításra a Díjugrató Szakág által életre hívott Grand Prix versenysorozat. Kiskunhalas utáni második fordulója a Nemzeti Lovardában került megrendezésre az Országos Minősítő verseny keretei között. A hétvége alatt ebben az évben másodszor is 1000 feletti startot láthatott a Tattersall közönsége.

Képünk illusztráció

A rendezvény legrangosabb 1,2 millió forint összdíjazású, Grand Prix versenyszámában 19 lovas indult. A 150 cm-re kiírt, Karádi László által épített alappályán két hibátlan lovaglás született.

Szász Attila a 13 éves pej Anarenoval és Búza Krisztián Fortenderrel vetettek össze az első helyért, ahol a háromszoros magyar bajnok Szász Attila hibátlan lovaglással zsebelte be a győzelmet Búza Krisztián előtt, aki lova verőhibáját követően sportszerűen feladta az összevetést. Harmadik lett Gombos László Eragonnal, negyedik Szuhai Gyula Casinger nyergében, mindketten egy verőhibát vétettek az alappályán.

Néhány díjugratónk külföldön hangolt a budapesti CSIO-ra. Wiesbadenben egy pünkösdi CSI versenyen Orbán Emil új lova, Amadeus nyergében 5 hibaponttal teljesítette a legnagyobb, 160 cm-re kiírt versenyszámot. Másik lovával vasárnap megnyerte a 140 cm magasságú  "Youngster Tour" versenyszámot. Ugyanitt Krucsó Balázs is értékes helyezéseket szerzett.

A csehországi Olomouc-ben Horváth Balázs és Szász Sándor szerepeltek sikeresen. Az első napon 140 cm-en Horváth Balázs és PM Jumping Lady a második helyet szerezték meg, a szövetségi kapitány Szász Sándor Ferrana-val pedig az ötödik helyet. A második napon Szász Sándor jóvoltából egy második hely született szintén Ferrana nyergében.

A verseny harmadik napján a magyar bajnok páros Horváth Balázs és PM Jumping Lady 150 cm-en a dobogó harmadik fokára állhattak. Az utolsó napon a Szász Sándor és Ferrana páros a legmagasabb, 160 cm-es versenyszámban egy verőhibával a nyolcadik helyen zártak.


 

Eközben Wiener Neustadtban Krucsó Szabolcs a pénteki napon megnyert egy 135 cm-re kiírt versenyszámot Cash nevű lovával. A többi napon 140 cm és 145 cm magasságú pályákon egy-egy verőhibát vétett. Másik lovával Enrique-vel, negyedik és ötödik helyezést sikerült bezsebelnie.

Gratulálunk a lovasoknak!

2014.06.16.
Forrás:jugratószakág.hu

Hozzászólások