A magyar fogathajtók leigázták Lipicát

Magyar hajtósikerekkel zárult a szlovéniai Lipicán megrendezett CAI2* és CAI3*-os nemzetközi fogathajtó verseny: az egyes-, kettes- és négyesfogatok mezőnyében is magyar hajtók állhattak a dobogóra.

Fotó: ifj. Bozsik József, Bozsik Team, Hungary

A kettesfogatok 2*H2 kategóriájában Tóth Csaba élete első nemzetközi versenyén nemcsak az akadályhajtás győztese lett, de megszerezte az összetett verseny első helyezését is.

A 3*H2 kettesfogatok népes mezőnyében az olasz színekben versenyző Dibák József szerezte meg az aranyérmet, Kákonyi Norbert pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

A póni négyesfogatok között ifj. Jámbor Vilmos a verseny mindhárom napját győzelemmel zárta, ezzel az összetett versenyt is megnyerte.

Az egyesfogatok között a harmadik napi akadályhajtás győztese Kun Andrea, míg az összetett versenyt Nyúl Katalin nyerte Ziezo nevű lovával. A egyesfogathajtók számára ez a megmérettetés a közelgő világbajnokság válogató versenye is volt, illetve a versenyzők számára minősülési lehetőség is.

A négyesek között Dobrovitz József duplázva triplázott, hiszen a maraton során szerzett győzelmét az akadályhajtás első helyével nyomatékosította, így az összetett versenyben is az első helyen végzett, így értékes Világkupa minősítő pontokat is szerzett. A második helyet ifj. Dobrovitz József szerezte meg.

A nemzetközi zsűri elnöke a dán Pia Skar, tagjai pedig Fejér Barna, Mihók Zsuzsanna, az ír Barry Capstick és a német Elimar Thunert voltak. A pályaépítésért ezúttal is Fintha Gábor felelt.

2016.07.05. Forrás: Fogathajtó Szakág
Fotó: ifj. Bozsik József, Bozsik Team, Hungary
Kép: Canva
Frissítve: 2022.08.12.

Hozzászólások