Nagykanizsa: a lovastusázók Mekkája

Rekord számú nevezéssel zajlott a nagykanizsai Csónakázó-tó környékén a XIX. Nagykanizsai Military és Tanintézeti Országos Bajnokság.

Képünk illusztráció – Fotó: Bigstock

„Ahogy az eltelt évek során, úgy most is egy roppant jó verseny részese lehettem, s ezt most nem csak és kizárólag mint szakmai szemszögből történő értékelést mondom, hanem mint versenyző is, aki indulhattam a nagykanizsai versenyen. A talaj nem volt túl kemény, a pályák is elsőrangúak voltak, ami pedig külön kedvező tényező volt, az a nevezők száma” – értékelte a versenyt a Kanizsa Újságnak Schaller Gábor, a lovastusa szakág szövetségi kapitánya, aki rendszeres résztvevője a nagykanizsai versenyeknek.

A CIC* és a CCI* kategóriák hagyományosan erős nemzetközi mezőnyt vonultattak fel, ezt a tanintézetek fiataljainak országos bajnoksága még inkább kiszélesítette. Mivel a Tanintézeti Országos Bajnokság célja a military utánpótlás-bázisának szélesítése, így a versenyen még általános iskolás indulókat is regisztráltak.

A szervező Kanizsa Lovasklub nem csak a tekintélyes nevezői létszámnak, de saját sportolói eredményeinek is örülhetett: Tamás Bianka ugyanis a B nyitott kategóriát nyerte meg, Kaizinger Balázs pedig az A kategóriásoknál szerzett dobogós helyezést.

„Lovam, Clarion roppantmód együttműködő volt a verseny során” – mondta a Kanizsa Újságnak az intenzív versenyzéshez ismét visszatérő Tamás Bianka. „Alapvetően a díjlovaglással sem volt gond, a terep nagyon jól sikerült, ott már második lettem, míg a díjugratásnál valóban minden jól ment, így kerültem az élre. Tényleg fantasztikus versenyem volt gyönyörű környezetben és bizony nem könnyű pályákon.”

Győztesek kategóriánként:

  • A0 előkezdő ló kategória: 1. Egyed László – Ozora Torino W, 3. Kaizinger Balázs – Blokád Borka
  • A kezdő ló: Sótonyi Dóra Anna – Flash
  • A nyitott: Schaller Gábor – Romantic Boy
  • B nyitott: Tamás Bianka – Clarion
  • A0 amatőr: Brunner Dorottya – Pántlika
  • CCI*: Mattia Luciani – Furneaux
  • CIC*: Egyed László – Viking

2016.07.06. Forrás: zaol.hu, Kanizsa Újság

Hozzászólások