Lovastorna siker Aachenben: Bence Balázs a 10. helyen zárt

Jól sikerült a záró nap Bence Balázs számára az aacheni CHIO-n. Bemutatott kűrjét magas pontszámokkal jutalmazták a bírák, így lovastornászunk négy pozíciót javítva a tizedik helyen zárta a versenyt. Villányi Kisztina beszámolója.

Bence Balázs az olaszországi Portogruaroban rendezett nemzetközi versenyen 2014 tavaszán – szintén Aladdin témájú kűrjének bemutatása közben

Bár lábsérülése nem sokat javult tegnap óta, de minden esély megvolt a jó szereplésre, amivel matematikailag még előre tudott jönni 4-5 helyet. A melegítés során kivettünk minden olyan elemet a kűrből, ami rontásra adott volna esélyt, mivel egy eséssel nagyon nagy hátrányba kerülhetett volna.

Így a végül Balázs által bemutatott kűr kissé könnyebb volt mint amivel eddig versenyzett, illetve lábsérülése miatt az utolsó leugrást is könnyítette, de ennek ellenére is nagyon magas pontszámokkal jutalmazták! Olyannyira, hogy végül a hatodik legjobb kűrt futotta, és ezzel összesítésben a tizedik helyen zárta a rangos versenyt!

“Nagyon örülök, hogy meghívást szereztem erre a rangos versenyre. A kötelezőim nagyon jól sikerültek, hiszen a nyolcadik helyet sikerült megszereznem. Ez az eredmény ahhoz képest, hogy először versenyeztem ilyen rangos senior mezőnyben nagyon jónak számít. Sajnos a technikai kűröm nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna, így hat helyet csúsztam hátra. Az edzőm segítségével ezután fejben sikerült összeszednem magam, és úgy befutni a kűrre, hogy bármi összejöhet. Ez szerencsére sikerült is, nagy közönségsikerem volt, és nyolc pont feletti összepontszámot kaptam a kűrömre, ami ebben a mezőnyben a hatodik helyet jelentette. Ami nagy fegyvertény, hogy egyik nagy vetélytársamat (Andrew McLachlan) sikerült most megvernem, akivel majd az Európa Bajnokságon kerülök össze.” mondta Bence Balázs a versenyt követően.

A győzelmet a címvédő német Erik Oese szerezte meg, a francia Jacques Ferrari és a német Viktor Brüsewitz előtt. A lányoknál a győztes az angol Joanne Eccles lett, megelőzve az olasz Anna Cavallarot és a svájci Simon Jaisert.

2014.07.13. Villányi Krisztina
Frissítve: 2022.09.27.

Hozzászólások