Horváth Balázs díjugratással gyűjti a Fiatokat

Gajda Fanni, Bognár Dóra, Vándor Zsófia, Horváth Balázs és Jármy Vince 2015 díjugrató bajnokai. Horváth Balázs ötödik alkalommal lett magyar bajnok és harmadik Fiatját vihette haza.

Horváth Balázs, 2015 felnőtt országos bajnoka
ezúttal is egy vadonatúj Fiat 500-as személygépkocsit vihetett haza

A Bábolnán megrendezett Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon hazánk legjobb amatőr, gyermek, ifjúsági, fiatal és felnőtt díjugratói vettek részt. A felnőtt országos bajnok ezúttal is egy vadonatúj Fiat 500-as személygépkocsit vihetett haza.

Bognár Dóra a gyermek bajnok

Vasárnap reggel kezdték a gyermekek fináléját két fordulóban. Az „A” pályán tíz 120 cm-es, a „B” pályán nyolc 125 cm-es akadályt helyeztek el, a versenyszámra tizenegy startot regisztráltak. Az első fordulóban két hibátlan pályát látott a közönség, Bognár Dóra (Rádiháza) és az összesítésben élen álló Kovács Georgina (Viador) teljesített verőhiba nélkül, alapidőn belül.

A második fordulóban is utóbbi kettős között alakult a döntő. Mind a ketten hibátlan második fordulót értek el, így összevetésre került sor. A hét akadályból álló pályán először Bognár Dóra lovagolt, hibátlanul. Kovács Georgina viszont egy verőhibát ejtett.

A döntő első három helyezettje:

 1. Bognár Dóra, Rádiháza, Viktor-i Sportegyesület, 0 hp (öv), 39,03 mp
 2. Kovács Georgina, Viador, Pro Equus Lovas Klub, 4 hp (öv), 35,23 mp
 3. Alasztics Aliz, Charneval, Szigetköz Lovas Klub

Bognár Dóra és Rádiháza

Jármy Vince és Príma az ifjúsági kategória legjobbjai

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság ifjúsági kategóriájának döntőjét két fordulóban tartották, az „A” pályán tíz 135 cm-es, a „B” pályán nyolc 140 cm-es magasságú akadályokkal. 11 startot látott a közönség.  Az első fordulóban az első helyen továbbra is az utolsóként egy verőhibát ejtő Jármy Vince (Príma) állt, mögötte Hollé Sára (Clintus) és a középdöntő aranyérmese, Ódor Evelin (Babett). A 15 éves Jármy Vince azonban profikra jellemző higgadtsággal hozta a döntő második fordulóját és győzött.

„Kiegyensúlyozottan versenyeztünk Prímával végig. Két éve lovagolom és ez alatt összeszoktunk, most is jól tudtam kontrollálni az egyéként számomra nem túl nehéz pályán. Örülök, hogy itt Bábolnán sikerült az ifjúsági magyar bajnoki címet megszerezni. Köszönöm az edzőm, Kucsó Ferenc segítségét” – nyilatkozta 2015. ifjúsági díjugrató magyar bajnoka.

A döntő első három helyezettje:

 1. Jármy Vince, Príma, Magyar Póni Klub Sz.
 2. Hollé Sára, Clintus, Hévíz LK
 3. Ódor Evelin, Babett, Equitania LC

Jármy Vince és Príma

Vándor Zsófia Quintus-szal a fiatal bajnok

A fiatal lovasok döntőjében nyolc startot jegyeztek, a döntőt két fordulóban tartották, az „A” pályán tíz 140 cm-es, a „B” pályán nyolc 145 cm-es magasságú akadályok épültek és vizes akadály is próbára tette a fiatalokat. 2015 magyar bajnoka a fiatal lovasoknál Vándor Zsófia. A második helyen végzett Lehotai Máté még ifjúsági korosztályú, de vállalta a magasabb kategóriát, ami ezüstérmes pozíciójának értékét tovább növeli.

A döntő első három helyezettje:

 1. Vándor Zsófia, Quintus, Varga Ménes GYLE
 2. Lehotai Máté, Prince, B&H Lovas Klub
 3. Mráz Tamás, Basco, Castilia Kft.

Vándor Zsófia és Quintus

Horváth Balázs ötödször felnőtt magyar bajnok

A felnőtt döntőben 25 indulót regisztráltak az első fordulóban. A felnőtt döntő akadálymagassága egységesen 150 cm-es volt. Az „A” pályán tíz, a „B” pályán nyolc akadály plusz a vizes árok jelentett feladatot.

Az első forduló első felében több lovas feladni kényszerült a versenyt lovuk többszöri megállása miatt és jellemző volt az egy-két verőhiba is. Ezt sort aztán hárman megszakították hibátlan lovaglással: Hugyecz Mariann (Chacco Boy), Burucs Barna (Sir Winston-C), és az utolsóként induló, a versenyben vezető Horváth Balázs (PM Jumping Lady). A versenyben második helyen álló Tóth László Istivel egy akadályt ütött. A második fordulóra a pontszámok szerint a Horváth Balázs, Burucs Barna, Tóth László, Hugyecz Mariann sorrend alakult ki.

Horváth Balázs a második fordulóban is hibátlanul teljesített PM Jumping Lady-vel és bár volt több hibátlan a második fordulóban, a kecskeméti lovas bajnoki címét nem fenyegette veszély. Ezzel ötödször lett felnőtt magyar bajnok, ebből háromszor PM Jumping Ladyvel.

A kérdésre, hogy van-e elég hely a garázsban a Fiatoknak (már hármat nyert) mosolyogva felelt. „Mindig van hely a jó autóknak. A versenyről szólva pedig nagyon örülök az újabb sikernek természetesen, de sokkal inkább a teljesítményünknek.  …. Nem voltam ideges. PM Jumping Lady-vel sok hasonló helyzetben voltunk, de azért bent nagyon meg kellett dolgoznunk a sikerért, még ha kívülről könnyednek is tűnt” – zárta mondandóját 2015 felnőtt magyar bajnoka.

A döntő első hat helyezettje:

 1. Horváth Balázs, PM Jumping Lady, Airvent LC
 2. Burucs Barna, Sir Winston-C, Castília Kft.
 3. Tóth László, Isti, Toll 96 Kft. LSE
 4. ifj. Szbó Gábor, Timpex Bölcsész, Timpex Nyíregyh. LK
 5. Hugyecz Mariann, Hetényegházi Hullám
 6. Krucsó Szabolcs, Chacco Boy, Toll 96 Kft LSE

Gajda Fanni (Airvent Money) az amatőr bajnok

Az 20 amatőr lovas vállalta a döntő 125 cm-es magasságú pályájának erőpróbáit. Az elsőségért történő küzdelemben a tavalyi bajnok Debreczeni Éva (Baby Queen) és a végig szintén jó formát mutató Gajda Fanni (Airvent Money) között alakult ki nagy csata, végül az összevetésben dőlt el, utóbbi páros javára.

A döntő első három helyezettje:

 1. Gajda Fanni, Airvent Money, Alfonz Dömsödi LK
 2. Debreczeni Éva, Baby Queen, Állatorvos-tudományi Kar TLC
 3. Császár Vivien, Eztudó, Lajmai Lovasfarm Kft.

 Gajda Fanni és Airvent Money

Bács-megye a fiatal csapatbajnok

Öt csapat mérte össze a tudását a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság pénteki napján a fiatal-ifi vegyes csapatversenyen. Minimális, mindössze két pontos különbség alakult ki az elsőségért a Bács-Kiskun megyei együttes javára. Csongrád megyének be kellett érnie az ezüstös hellyel.

A fiatal-ifi vegyes csapatverseny végeredmény:

 1. Bács-Kiskun megye, csapatvezető: Füzér Gábor (16 pont)
  Csapattagok: Stieber Sztella (Toleda), Jármy Vince (Príma), Weinhardt Virág (Queeni 12), Füzér Flóra (Ex und Hopp)
 2. Pest megye, csapatvezető: Varga Zoltán (18 pont)
  Csapattagok: Mráz Tamás (Brasco), Kalán Eszter (Ajándék), Reisz Panna (Captain), Vándor Zsófia (Quintus)
 3. Csongrád megye, csapatvezető: Réti Dávid (39 pont)
  Csapattagok: Ódor Enikő (Timpex Bankett), Ódor Evelin (Babett), Lehotai Máté (Prince)

Bács-Kiskun megye csapata

Hajdú-Bihar a felnőtt csapatbajnok

Hat együttes nevezett a felnőtt csapatversenyre és a középdöntő két fordulójával párhuzamosan lovagoltak a csapat magyar bajnoki címért a lovasok. Az első helyet egyértelmű fölénnyel szerezte meg Hajdú Bihar-Megye csapata, Pest Megye és Csongrád Megye előtt. Csapat eredmények:

 1. Hajdú Bihar-Megye, csapatvezető: Madarasi Anna (18,8 pont)
  Csapattagok: Krucsó Szabolcs (Chacco Boy), Tóth László (Isti), Szász Sándor (Luftikus Boy), Wingrave James (Agropoint Cassiloc)
 2. Pest Megye, csapatvezető: Kovács Szilveszter (34,87 pont)
  Csapattagok: Burucs Barna (Sir Winston –C), Fábiáncsics Gábor (Cinnamon), Faluhelyi Ádám (Casoletta), Búza Krisztián (Lantus)
 3. Csongrád Megye, csapatvezető: Id. Biharvári Attila (35,07 pont)
  Csapattagok: Czékus Zoltán (Apolló), Biharvári Attila (Gordon), Réti Dávid (Niki Csikó), Zajzon András (Conrad/Bognár Kondrád/)

Pest megye III-as csapata az amatőr bajnok

A legnépesebb mezőny számára az elmúlt évben rendeztek először magyar bajnoki döntőt. Kilenc együttes adta le a jelentkezést a négy fős csapatokból álló számra. A két fordulóban szoros verseny alakult ki és mindössze 3 pont döntött az aranyérem sorsáról.

 1. Pest Megye III, csapatvezető: Göttler Vilmos (9 pont)
  Csapattagok: Kölcsey Rieden Roland (Arriba), Debreczeni Éva (Baby Queen), Gajda Fanni (Airvent Money, Pusztai Tamás
 2. Pest Megye IV, csapatvezető: Búza Krisztián (12 pont)
  Csapattagok: Lambertus Tamás, (Norton), Arany Barbara (I Love You), Bernáth Krisztina (Helios), Vadócz Katalin (Aragorn)
 3. Csongrád Megye, csapatvezető: Ferenczi Richárd (20 pont)
  Csapattagok: Busi Sándor (Bia), Bárdos Adrienn (Léna), Móricz Tamás (Fantine), Tóth Ferenc Dávid (Koktél)

2015.09.14. Forrás és fotó: dijugratoob.hu
Frissítve: 2022.08.06.

Hozzászólások