Adél start-cél győzelme a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben

Adél Kerekes Károllyal nagyon magabiztosan győzött a szombati galopp nap főfutamában, a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben. Megközelíteni, csak a cseh vendég Chiquitita Chic és Jan Rája tudta. Adél istállótársa Salsa és Fézer Róbert vágtázott fel a dobogó harmadik fokára.

Összefoglaló a 2015. szeptember 12-i galopp versenynap futamairól:

1. futam – Regéci Hendikep I. rész:

A favorit Arctic Lady vett gyengébb startot. Galagonyát előzve Zanyetta tört élre, majd a túlsó oldalon Kökény szerezte meg a vezető pozíciót. Kökény és Zanyetta mögé Rence galoppozott fel, Galagonya visszacsúszott a középmezőnybe. A befutóra Zanyetta és Kökény fej-fej mellett fordult, kettőjük közül előbbi volt az erősebb. 300 méterrel a cél előtt Rence indított támadást és az utolsó 30-40 méteren átvette a vezetést és biztosan nyerte a futamot. Zanyetta mögött Galagonya szerezte meg a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Rence (1) – Zanyetta (3) – Galagonya (6)
Lejelentés: (9) Maxima

Rence és Zanyetta az első futam hajrájában

2. futam – Nyeretlen Kétévesek Versenye:

Sara Percy, Vegas Hope és Zita Királyné hármasa kezdett a legjobban, mögöttük Mr. Wiro-Cárevics, Uccellino és Poligráf galoppoztak. A befutóra még fej-fej mellett fordult a három vezető ló, nagyon közel volt Poligráf, Uccellino és Origami. Vegas Hope teljesen visszaesett, Poligráf pedig nagyot küzdött a cseh vendéggel, Sara Percy-vel a győzelemért. Uccellino szerezte meg a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Poligráf (5) – Sara Percy (6) – Uccellino (4)

Poligráf többé már nem nyeretlen

3. futam – Sunny Sam Díj:

Emerald Prince, Apache Girl, Bahamian Indy, Ionian Libretta, Milky Way, Kolibri és Boetie’s Dream volt a sorrend a start után, Laguna galoppozott a mezőny végén. Emerald Prince mellé Bahamian Indy és Apache Girl zárkózott fel, mögöttük Boetie’s Dream és Ionian Libretta helyezkedtek. A befutóban indult meg hátulról Laguna, de már csak a harmadik helyet sikerült megszereznie. Apache Girl visszaesett a mezőny végére és Emerald Prince is elfáradt. Bahamian Indy és Boetie’s Dream csatáztak a győzelemért, amit végül utóbbi szerzett meg.

Befutási sorrend: Boetie’s Dream (1) – Bahamian Indy (4) – Laguna (3)

Boetie’s Dream nagy hajrával nyerte a Sunny Sam Díjat

4. futam – Parádsasvári Hendikep: 

Boróka ugrált a start után, így visszaesett a mezőny végére, néhány hosszal lemaradva a szinte egyvonalban galoppozó mezőnyből. Rézcsengő és Rebellis mellett Brahy lánya is a frontban helyezkedett, mögöttük Luzzer, Baltic History, Donna Prima és a zárkózó Boróka volt a sorrend. A befutóra négyen szinte fej-fej mellett fordultak, Rebellis eléggé kisodródott a kanyarban, így visszacsúszott Rézcsengő és Brahy lánya kettőse mögé. A távoszlop után aztán újra elindult Rebellis, de csak a második helyet tudta megszerezni Brahy lánya mögött, Rézcsengő fért még fel a dobogóra.

Befutási sorrend: Brahy lánya (7) – Rebellis (3) – Rézcsengő (8)
Lovasváltozás: (7) Brahy lánya – Kerekes Károly!
Lejelentés: (5) Sinabung!

Brahy Lánya nem talált legyőzőjére

5. futam – Szeptemberi Díj: 

Dresda helyből gyors volt, Aptitude tartotta még vele a lépést, ott volt mellette Star Lady, Perfect Girl és Mákszem is. 600 méterhez érve Dresda tovább gyorsított, Perfect Girl és Kőrisfa galoppoztak mögötte, elindult Pokolfajzat és Cassiopeia. Dresda biztos győzelmet aratott, Pokolfajzat szaladt fel másodiknak, a harmadik helyre célfotót kértek Mákszem és Cassiopeia között, Itakim futott még pénzért.

Befutási sorrend: Dresda (10) – Pokolfajzat (9) – Mákszem (7)
Lejelentés: (6) Lara!

1200 méter sem volt elég arra, hogy utolérje Dresdát a telivér mezőny

6. futam – Brag Baden-Baden Díj:

Minden lónak jól sikerült az indítás, Ice Prinzess vállalta magára a vezető ló szerepét, mögötte Zwegat, Gyöngyös Szépe, Arenus és Alanya volt a sorrend. Ice Prinzess növelte előnyét, Alanya pedig egyre inkább lemaradt a többiektől. A befutóban Ice Prinzess húzott kifelé, így Zwegat a fal mentén felgaloppozott az élre, gyorsított és megnyerte a futamot Ján Havlik zsokéval. Ice Prinzess-t Gyöngyös Szépe támadta, kettejük között a célfotó döntött.

Befutási sorrend: Zwegat (2) – Ice Prinzess (5) – Gyöngyös Szépe (4)
Lejelentés: (6) Flaming Roxanne!

Zwegat és Ján Havlik verhetetlen

7. futam – Dalmandi Díj:

Mindenkinek jól sikerült az indítás, Párduc volt a mezőny végén. Az élen Heedy galoppozott, mögötte Teno, Toshiro és az átjáróhoz érve Párduc érkezett meg a negyedik helyre, majd Császár, Kventin és Top Chill volt a további sorrend. A kanyarban Párducnak volt jó momentuma, Top Chill pedig megkezdte a zárkózást a mezőny végéről. Heedy még mindig vezetett, őt megtámadta Toshiro és Top Chill. Utóbbi az utolsó 50 méteren átvette a vezetést és megnyerte a futamot, Heedy mögött Toshiro lett a harmadik.

Befutási sorrend: Top Chill (8) – Heedy (5) – Toshiro (6)
Lejelentés: (4) Olatist!

Top Chill a mezőny legvégéről tört az élre

8. futam – Regéci Hendikep II. rész:

Martinella vette a legjobb startot, tőle azonban Inner Circle vette át a vezető szerepet, a mezőny végén szinte reménytelen helyzetben Zárkózott galoppozott. A túlsó oldalon nagyon megnyúlt a mezőny, Rénium jelent meg a frontban Duracell mellett, Narancsfavirág kezdett visszafelé menni és Szendergés került még a mezőny végére Zárkózott mellé. A befutóra még Inner Circle érkezett elsőként, mögötte Duracell, Rénium és Gitáros F. volt a sorrend. Ezután jöttek a változások, Inner Circle szinte teljesen megállt, Duracell került az élre, őt Gitáros F. támadta és a szürke rá tudott duplázni legutóbbi győzelmére. Duracell lett a második, harmadik helyre a “világ végéről” érkezett meg Szendergés.

Befutási sorrend: Gitáros F. (3) – Duracell (4) – Szendergés (7)
Lovasváltozás: (6) Zárkózott – Kerekes Károly!

Gitáros F. megduplázta legutóbbi győzelmét

9. futam – Gróf Károly Gyula Emlékverseny:

Adél vette a legjobb startot, mögötte jól kezdett St.Selene, aki azonban hamar visszaesett a mezőny végére Cristály mellé. Adél mögött Chiquitita Chic galoppozott, majd Bírónő, Souvenir de Mauve, Salsa és Mea Culpa volt a további sorrend, Cristály is megkezdte a zárkózást. A befutóban Chiquitita Chic támadta a vezető Adélt, megverni azonban nem tudta, Adél nagyon magabiztosan, start-célban nyerte a futamot. Chiquitita Chic mögött a nyerő tréningtársa, Salsa lett a harmadik.

Befutási sorrend: Adél (1) – Chiquitita Chic (3) – Salsa (6)

A puskagolyó Adél és Kerekes Károly a célegyenesben

10. futam – Kápolnai Hendikep:

Thor ugrott ki a legjobban a gépből, mögötte Shakespeare, Tropical Maroon, Susanne, Szombatesti Lány és Pomorosso volt a sorrend. A kanyar után Susanne és Pomorosso fej-fej mellett galoppozott Thor mögött, aki végig vezetve, start-célban nyerte a futamot. Szombatesi Lány jött fel mögé másodiknak, Ourville’s War lett a harmadik.

Befutási sorrend: Thor (3) – Szombatesti Lány (5) – Ourville’s War (2)
Lejelentés: (1) Eisfee!

Thor a célig repítette zsokéját

A következő galopp futamokat szeptember 20-án vasárnap láthatod a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. szeptemebr 20-án vasárnap 13:00 órai kezdettel: Gróf Széchenyi István Emlékverseny
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.09.15.
Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Fotók: Major Zsolt

 

Hozzászólások