A Varga Ménes csapata a Tóth Béla régió legjobbja

Nyitott és korosztályos versenyszámokkal vette kezdetét a versenyhétvége a Nemzeti Lovardában.

A pénteki első, 100 centiméteres nyitott versenyszám legjobbja Boros Zsófia volt Gedeon (Carussel Lovas SE) nyergében, a kezdő lovasok mezőnyében ugyanezen a magasságon Szöllősi Jázmin szerezte meg a győzelmet Korax Cenzor Gondtalan nevű lovával (Ráckeve Városi SE) 8,3 stílusponttal.

Az ifjúsági lovasok számára kiírt 110 centiméteres stílusversenyben 8 ponttal Zárug Annamária tanítványa, Gabala Luca zárt az élen Coolmannel, második Győrfi Bernadett és Furioso XLVII-29 Tréfa, harmadik Juhász Anna és Senilla.

A nyitott versenyszámban Hegedüs Kristóf (Gyömrői Tövesmajor LE) az első helyet R – Quinny Chin Chin, a másodikat Q-Chin Chin Chacco nevű lovával szerezte meg. Harmadik a Hack Eliza Szonja – Pamela von Wichenstein páros.

120 centiméteren Lutter Mercédesz és Merfol La Mer utasította maga mögé a mezőnyt, a második leggyorsabb hibátlant Göttler Vilmostól és Jameelától láthatta a közönség, harmadik Koncz Kincső és Luisa.

125 centiméteren Bodnár Annabell – Lay Your Love On Z, Régely Károly – Verducha, Pichovszky Dalma – Frits K volt a sorrend az élen.

A nap legrangosabb, 130 centiméteres versenyszámában mindössze két lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie Karádi László alappályáját. Varga Ábel jó öt másodperces előnnyel szerezte meg az első helyet Chili nevű kancájával. Második a Fabiancsics Horses SE párosa, Faluhelyi Ádám és Vivalisco Blue PS. Harmadik egy verőhibával és a mezőny legjobb időeredményével Göttler Vilmos és Jégvirág.

A szombati nap már a régiós elődöntőkről és persze a csapatversenyről szólt.

27 lovas indult a kezdő lovasok mezőnyében. 8 stílusponttal Simon Eliza Zoé és Casscaletto (EQUINA LSE) lett a kategória elődöntőjének legjobbja. A Németh Zorka – Small Turbó és Mercz Annakata – Walt Disney párosok holtversenyben a második helyen végeztek.

Az amatőr lovasok elődöntője volt a legnépesebb 33 indulóval, a mezőny fele teljesítette hibátlanul a pályát. Néhány századmásodperces előnnyel Freisleben Zsófia és BK Calidon (B-King Lovas SE) szerezte meg az elsőséget dr. Horváth-Gódi Anna és Storm előtt. Harmadik Varga Zsóka és Mastermind.

Az ifjúsági lovasoknál 24 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő. Az ifjúsági elődöntőben Sáli Csenge és Jácint (Connemara LE) könyvelhette el a győzelmet 64,63 másodperces hibátlannal, második Gubicza Dorottya és Quint Van De Groenheuvel nevű pónija, harmadik Fésűs Gréta és Looking For You.

A nap fénypontja a 130 centiméteres magasságon zajló felnőtt elődöntő, illetve csapat döntő volt. A felnőtt elődöntő első helyét Göttler Vilmos szerezte meg Jégvirággal, de szorosan nyomában volt tanítványa, Bohák-Debreczeni Éva Cortez nyergében. Harmadik a Fabiancsics Horses SE párosa, Faluhelyi Ádám és Vis a Vis. Az eredményhirdetésre még három párost szólítottak: Both Petra – Sanghata, Varga Ábel – Chili, Burucs Borbála – Mia Niana.

A felnőtt elődöntő után következett az összevetés a csapatbajnokság eredményeiért. A győzelmet a Varga Ménes csapata szerezte meg (Lukácsi Léna – Top Iallah Du Bergshaff, Gubicza Dorottya – Quint Van De Groenheuvel, Lutter Mercédesz – Merfol La Mer, Varga Ábel – Chili, csapatvezető: Varga Zoltán).

Második a Best Of Csapat (Schád Zsófia – Nikol Heart, Schád Jázmin – Contello, Bohák-Debreczeni Éva – Cortez, csapatvezető: Vadócz Katalin), a végeredményért Bohák-Debreczeni Éva vállalta az összevetést.

Harmadik a Viktor-i SE 2. Csapat (Horváth Emma – Contesi, Firyulina Ekaterina – Sonatina Blue, Régely Károly – Verducha, Bognár Dóra – Calli Top, csapatvezető: Kovács Dóri).

Negyedik a Fabiancsics Team (Stalter Anna – ENCI, Fabiancsics-Nagy Andrea – Sarah, Fabiancsics Gábor – Convey, csapatvezető: Pusztai Tamás), a végső helyezést Fábiáncsics Gábor harcolta ki a csapatnak. Ötödik a 3, 2, 1 Go csapat (Németh Zorka – Small Turbo, Tubicsák Adrienn – Chacca Lady, Horváth Lili – Ploona, Márki Zoltán – Diana By Boris, csapatvezető: Vándor Zsófia), hatodik a Pest Vármegyei Lányok csapata (Meskó Vivien – Edison, László Elizabet – Maldini, Fésűs Gréta – Looking For You, Kámán Nóra – Hedda, csapatvezető: Sári Viktor), itt Kámán Nórát láthatta a közönség az összevetésben.

A 100 centiméteres nyitott versenyszámban Janik Anna és Sierra Star (Ludovika Sportegyesület) aratott győzelmet, 110 centiméteren Szabó Virág Noémi és Commachis Proud J.K.H. Z (Pasaréti Honvéd Lovas SE), 120 centiméteren pedig Szilágyi Sándor Márk és Stakkauer (Szilágyi Lovasclub SE) zárt az első helyen.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.09.11.

Hozzászólások