Bohák-Debreczeni Éva a felnőtt kategória bajnoka a Tóth Béla régióban

Vasárnap került sor a kezdő, amatőr, ifjúsági és felnőtt kategóriák döntőire.

A kezdő lovasok stílusversenye 105 centiméteren zajlott visszahívással. A 23 lovast számláló mezőnyben a győzelmet Szöllősi Jázmin szerezte meg Korax Cenzor Gondtalan nyergében 8,30 stílusponttal (Ráckeve Városi SE, edzők: Hrabovszky-Stégner Alexandra, Sári Viktor). Második az EQUINA LSE párosa, Simon Eliza Zoé és Casscaletto 8 stílusponttal, harmadik Vaskó Csaba Colibri nevű lovával (Gyömrői Tövesmajor LE).

A további sorrend: Moga Henrietta Réka – Törpiri, Faludi Zsófia – Aranykapu Con Lamona, Veress Szintia – PM Forward.

115 centiméteren időre, egyszeri összevetéssel zajlott az amatőr lovasok döntője 28 lovas részvételével. Az alappályát hét versenyző tudta hibátlanul teljesíteni. Az összevetést követően az első helyet Janik Attila tanítványa, Hack Eliza Szonja szerezte meg Pamela von Wichenstein nyergében (Colonado Lovasiskola SE), második Fábiáncsics-Nagy Andrea és Sarah a Fabiancsics Horses SE színeiben, harmadik Riz Csenge és Kendy (Berri SE).

Az élmezőnyben lovagoltak még: Freisleben Zsófia – BK Calidon, Nemes Dorka – El Coronita, Firyulina Ekaterina – Sonatina Blue.

Az ifjúsági döntő húsz lovasát már 120 centiméteres akadályok várták az időre, egyszeri összevetéssel kiírt versenyszámban. Az alappályán három hibátlan lovaglást láthatott a közönség, a végső helyezésekről így összevetés döntött. A rövidített pályán Sáli Csenge és Jácint (Connemara LE) nyújtotta a legjobb teljesítményt, így megszerezték a győzelmet. Második helyen zárt Burucs Borbála tanítványa, Józsa Milán és Csöpke SZM (Dabasi Lovaskör SE), harmadik Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z (Champions Team LKE), a lovas edzője Sári Viktor.

Az eredményhirdetésre szólították még a László Elizabet – Maldini és Csiszárik Petra – Harper párosokat.

Szintén egyszeri összevetéssel zajlott 135 centiméteren a Felnőtt Döntő – Somlay Tamás Emlékverseny. A 17 versenyző közül mindössze heten indultak hibapont nélkül a döntőnek. A győzelmet idén is Bohák-Debreczeni Éva szerezte meg Cortez nyergében.

Az ezüstérem sorsa összevetésben dőlt el a három négyhibapontos lovas között. Az első összevető Kámán Nóra és Hedda volt, a páros hibátlanul teljesítette a pályát. Fábiáncsics Gábornak és Convay nyergében azonban becsúszott négy hibapont. Az utolsóként pályára lovagló Both Petra és Sangatha egy gyors hibátlannal nyerte az összevetést, megszerezve így a bajnokságban az ezüstérmet.

Harmadik Kámán Nóra és Hedda, negyedik Fábiáncsics Gábor és Convey, ötödik Bognár Dóra és Calli Top, hatodik Szabó Virág Noémi és Valeur de Vivant. A lovasoknak Budavári Anikó, a versenybíróság elnöke, valamint Stróbl Dorottya versenyigazgató, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkára gratulált.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.09.11.

Hozzászólások