SIGNAL IDUNA CUP, CSI*** – Dortmund, Németország, 2013.

CSI***, SIGNAL IDUNA CUP
Dortmund, Németország

A 18 éves lovasnő mindenkit megelőzött Dortmundban.

Ritkán fordul elő, hogy a világ legjobb lovasait egy fiatal hölgy lovas megelőzze egy nemzetközi díjugrató nagydíjban, de Dortmundban Angeline Herröder bizonyította, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Pico’s Boy-jal a világranglista legjobbjait is maga mögé utasította.

Az előző évek dortmundi győztesei sorra hibáztak az alappályán, leginkább a hármasugrás beugróján. A 2009-ben Coupe de Coeurrel, 2012-ben Chamannal nyerő Ludger Beerbaum nem tudta megismételni sikereit. Most a stuttgarti Világkupán hetedik és Neumünsterben ötödik helyezett Zinedine-nel leütötték a hármasugrás elején lévő meredeket. Ugyanígy hibázott a 2010-es győztes páros, Marcus Ehning és Sabrina, azonban Sabrina utána ütött még egyet. Szintén két fával végzett a 2011-es győztes páros, Gert-Jan Bruggink és Andrea.

Marco Kutscher, miután néhány hete Cornet’s Cristallóval megnyerte a Nagydíjat Neumünsterben, most „régi” lovát, a tizenhét éves Cash-t lovagolta.  Az első ugrást ütötték az alappályán, de a leggyorsabb 4 hibapontos párosként végeztek.

Az összevetésbe kilencen jutottak be, elsőként Albert Zoer és Sam (Calvados x Ahorn) lovagoltak a pályára. A 2008-as aacheni győztes páros két verőhibával végzett az összevetésben. A tavalyi második helyezett Jan Wernke és Queen Mary (Contendro x Caretino), akik Neumünsterben is helyezve voltak, idén Dortmundban egyet ütöttek.

Harmadik összevetőként a csupán 18 éves Angelina Herröder és Pico’s Boy (Pik Labionics x Grannus) elsőként nulláztak le egy nagyon gyors pályával. Utána Sebastian Karshüning és Taquila (Paramount x Acord II) is hibátlan tudott maradni, de a páros rosszabb időeredménnyel végzett.

David Will egy érdekes színű, néhol vércsederes árnyalatú lovat lovagolt, Colorit (Coriano x Capitol I) ugyan az összevetés leggyorsabbja volt, de egyet ütött. Henrik von Eckermann Lady Capitollal (Lancer II x Capitol I) az összevetésre már nem volt formában, és végül hármat ütött.

Egy másik fiatal lóval múlt héten Hong Kongban harmadik volt Kevin Staut, most Quismy des vaux (Dollar Dela Pierre x Super de Bourriere) nyergében hibátlanul lovagolt, de nem tudott 40 másodperc alá kerülni.

Marc Houtzager hozta magával a mezőny másik idősebb lovát, a tizenhét éves Opiumot (Polydor x Bormio xx), aki korát meghazudtolóan kirobbanó formában ugrott, sőt még gyorsabb is lett volna éppen a vezető párosnál, de egy verőhibával nem tudott beleszólni a vezetők közötti versenybe. Utolsóként a korábbi csapat olimpiai bajnok Lars Nieberg és Leonie W (Larenco x Böckmann’s Grandeur) jöttek a pályára, akik ugyan próbáltak nagyon gyorsan menni, de pár századdal lemaradva a harmadik hellyel kellett beérniük.

A 18 éves Angelina Herröder ezzel több mint 23 ezer eurót nyert, és élete első jelentős Nagydíj-győzelmét könyvelhette el.

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu
2013. március 10.
Kép: Canva
Frissítve: 2024.02.19.

Hozzászólások