A hazai lovassport legfrissebb hírei

A hazai lovassport legfrissebb hírei

Pachl Péter kiemelt edző lett

Újabb kiemelt edzővel büszkélkedhet a díjlovas szakág. Pachl Péter, aki több junior és póni válogatott lovas edzője, több nemzeti bajnokság bajnokának és dobogósainak edzője, kiemelt edző minősítést kapott.

Szakmai teljesítményéről elismert kiemelt edzői minősítéssel a díjlovasoknál eddig Dallos Gyula, Komjáthy György,  Kövi András és  Lovász József rendelkezett.

A kép illusztráció

Németh Fanni minősült a Fiatal Lovas EB-re

Február 28. és március 3. között a franciaországi Vidaubanban rendeztek CDI3*/YR nemzetközi versenyt, 15 ország lovasainak részvételével. Magyarországot Németh Fanni képviselte Firantával, a Fiatal Lovas kategória versenyszámaiban.

Eredményei:

  • Szent György Díj: 64.43%, 6. hely
  • Fiatal Lovas Egyéni feladat: 63.86%, 14. hely
  • Fiatal Lovas Kűr: 62.458%, 13.hely

Eredményeivel Magyarországról elsőként minősült a fiatal lovasok közül a 2013 évi Compiegne-ben rendezendő Junior és Fiatal Lovas Európa-bajnokságra.

Fedett pályán a legjobb díjugratók

Idén március 14. és 17. között kerül megrendezésre a Nemzeti Lovardában a fedettpályás díjugró döntő sorozat. Több kategóriában mérethetik meg magukat a magyar lovas sportélet nagyjai: gyermek, fiatal lovas, felnőtt lovas és március 15-i estén megrendezett öregfiúk versenyszámban. A felnőtteknél sok izgalom várható, hiszen az esélyesek között van Krucsó Szabolcs, Horváth Balázs, Szász Attila vagy akár a címvédő Czékus Zoltán is. A versenyre a belépés ingyenes.

CSIO Budapest – 2013

Július 11. és 14. között a CSIO3*-W Furusiyya FEI Nemzetek Díja minősítő versenyen a magyarok mellett több ország is képviselteti magát Budapesten, úgy mint Ausztria, Belgium, Belorusszia, Dánia, Görögország, Lengyelország, Oroszország és Szlovákia.

Pabeschitz Virág, Lovasok.hu
Forrás: www.lovasszovetseg.hu
2013.03.08.

Frissítve: 2024.04.01.
Fotó: Canva

Hozzászólások