Bohák-Debreczeni Éva győzött 130 centiméteren

Kilenc versenyszám várta a lovasokat szombaton a Nemzeti Lovarda fedeles lovardájában.

A napot három 100 centiméteres magasságra kiírt megmérettetés indította. A nyitott kategória legjobbja Herczegh Flóra és BZ Happy Day volt (Winkler LSE). Az ideális időre megrendezett versenyszám második helyezettje Vági Nándor és Korax Déva Gerda volt, harmadik épp csak hajszálnyilval lemaradva Fábián Nikolett és Kilburn’s Boy.

A kezdő lovasok között ezúttal 7,9 stíluspontos volt a legjobb teljesítmény, amit Pap Rékától és Ozora Fabula W nevű kancájától (Chanello Lovasfarm Sportegyesület) láthattak a bírák. Második Bódi Rita és Nadli Feeling “F”, harmadik Tömösközi Aliz és Cunami.

Az ötéves lovak között dr. Pusztai Zsuzsanna ménje, Neorado T Eszes Ferenccel a nyergében 8,50 stílusponttal szerezte meg a győzelmet, maga mögé utasítva Nightridert, akit Fekete György lovagolt. A harmadik és negyedik helyet egyaránt Búza Krisztián szerezte meg Apollon és Lady Grey IC nevű lovaival.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Ruisz Lilla és Kahlua (Champions Team LKE) egy villámgyors hibátlannal utasította maga mögé a mezőnyt, a második helyezett Tóth Martin és Fokos Fuvallat több mint hat másodperccel később vágtatott át a célvonalon. Turóczi Laura és Alex a harmadik helyen zárta a napot.

Márki Zoltán és Dijon Van De Vijf Bunders újabb győzelmet ünnepelhetett, ezúttal az amatőr lovasok mezőnyében. A pasaréti páros tekintélyes előnnyel teljesítette a pályát, közel nyolc másodpercet vertek a második helyezett Régely Károly – Verducha párosra. Harmadik Hajdú Petra és Miss Chocolate IC.

Az ifjúsági korosztály legjobbja ezúttal Miskei Léna és ACG Crockett (Zsanai Lovas Sport Klub) volt, Horváth Emma – Contesi és Marozsi Eszter Quincy a további dobogós sorrend.

A hatéves lovak mezőnyének élén a Csontos Zsuzsa által lovagolt sárga mén, Centharado zárt 8 stílusponttal. A második helyen holtversenyben 7,9 ponttal a kiskunhalasi Füzér Flóra – Zidane és Kovács Roland – Chabluerino párosok osztoztak.

120 centiméteren gyűlt össze a legnépesebb, 56 indulót számláló mezőny. Kovács Roland és Lord Cornet PSZ hozta a leggyorsabb hibátlant, Lis Aleksandr és Quick Star épp csak hajszálnyival lemaradva csúszott a második helyre, harmadik Turóczi Laura és Pretty Woman.

A fiatal lovasok között újabb győzelmet gyűjtött be Hermann Zsófia LNS Cassiana nevű kancájával (Técsy SE), maga mögé utasítva Kámán Nórát Heddával és Csiszárik Petrát Golden Lady Des Vergers nyergében.

Izgalmas versenyt hozott a 130 centiméteres versenyszám, ahol egyre-másra követték egymást a gyors lovaglások. A győzelmet végül Göttler Vilmos tanítványa, Bohák-Debreczeni Éva szerezte meg hűséges szürkéjével, Cortezzel. A tiszteletkörben a Lengyel Róbert – Cazera TSH, Lis Aleksandr – Quick Star párosok követték.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2022.11.14.

Hozzászólások