A Nemzeti Lovardában búcsúztak az évtől a díjugratók

A Nemzeti Lovardában a hagyományos magyar lovak kupájának döntőjével és az országos minősítő versennyel búcsúztatták az idei szezont a magyar díjugratók. Hugyecz Mariann és Krucsó Balázs ez idő alatt külföldön gyűjtötte az érmeket.

Képünk illusztráció – Fotó: Stefano Grasso, Global Champions Tour

Díjugratásból vizsgáztak a hagyományos magyar fajtákba tartozó lovak

Hetedik alkalommal rendezték meg a hagyományos magyar lovak kupájának döntőjét, ezúttal a Nemzeti Lovardában. Három különböző méneskönyv lova jutott be a Földművelésügyi Minisztérium által támogatott döntő összevetésébe.

Harmadik helyen végzett a Furioso-North Star fajtájú Gyúlékony II háromszoros magyar bajnokunkkal, Szász Attilával. Második lett a sorozat egyik legeredményesebb lova, a Shagya arab fajtához tartozó Mersuch Emilia P a békéscsabai Kotroczó Róberttel. A győzelmet ezúttal ismét egy gidrán fajtájú ló szerezte meg: a tiszafüredi Kun Lajos által tenyésztett 10 éves Gidran Razbeg Szende Erdélyi Balázzsal a nyergében.

Az utolsó országos díjugrató minősítő ebben a szezonban

A Nemzeti Lovardában zajló négy napos országos minősítő verseny legmagasabb 135 cm-es A/2** versenyszáma színvonalas versenyt hozott. A szoros küzdelemben hat lovas teljesített hibátlanul még az összevetésben is, Karádi László nemzetközi minősítésű pályaépítő pályáján. Az első helyezett végül Krucsó Szabolcs lett a 7 éves Vincentóval, megelőzve Mráz Tamást Gavallérral. A harmadik Czékus Zoltán lett a pej Apollójával. 

A Nemzeti Lovardában rendezett versennyel záródott le a 2015-ös díjugrató szezon Magyarországon, folytatás jövőre.

Mindeközben Belgiumban és Lengyelországban

A belgiumi Lier-ben rendezett nemzetközi díjugrató verseny népes mezőnyében a magyar színeket az Észak-Németországban élő Krucsó Balázs képviselte. Több helyezést is sikerült elérnie, 135cm-en Quadrina, 145 cm-es Fairplay nevű lovaival.

A lengyelországi Poznanban megrendezett világkupa versenyen Hugyecz Mariann tizennyolc indulóból a harmadik helyezést érte el Never Lasttal.

2015.12.14. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások