A magyar díjugrató utánpótlás sikertörténete tovább íródott, egy héten belül másodszor Nemzetek Díja győztes az ifjúsági válogatott

Az emlékek szerint utoljára 1998-ban sikerült duplázni a magyar válogatottnak, akkor a felnőtt csapat Pozsonyban és Budapesten egy hét alatt kétszer nyert Nemzetek Díját.

A múlt heti ausztriai ifjúsági Nemzetek Díjában első magyar ifjúsági válogatott most Somorján a szakadó esőben is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Hét ország válogatottjával versengett Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány együttese. A magyar ifjúsági csapat első lovasa, ezúttal Búza Krisztián tanítványa, Ferencz Dalma Mercédesz volt, aki Corradával, ugyanúgy, mint egy hete dupla hibátlant lovagolt.

Két új lovas, került be a Szlovákiába induló négyesbe. Németh István tanítványa, Bódai Hanna Quintanoval és Lóránt Attila lovasa, Mécs Emma Jassinivel, akik mindketten az első forduló hibátlanja után négy hibapontot lovagoltak a második körben. Gáncsos László által felkészített, Kisgergely Kata Csengének Bizar VDL-lel az első fordulóban nem kellett startolnia, a második körben hozta a hibátlant a magyar csapatnak.

Magyarország ifjúsági válogatottja hibapontos összteljesítménnyel, megelőzve Csehországot, Dániát a dobogó legmagasabb fokára állhatott a felvidéki, Somorja X-Bionic lovas objektum Respect arénájában.

Forrás: dijugratoszakag.hu
Kép: Canva
2023.05.15.

Hozzászólások