Szilvásvárad – Championatus II.forduló- 2021.08. 13.-15.

Fantasztikus hangulatban telt a múlt hétvége is a magyar lovasok számára, újabb kiemelkedő sikereknek lehettünk tanúi. 2021.08.13.-15-e között került megrendezésre a szilvásváradi Championatus II. fordulója. A háromnapos versenyen összesen 187 versenyző és 239 ló vett részt, mintegy 34 versenyszámban.

A versenyről röviden: a Championatusban a díjugrató szabályzat szerint minden lovasnak két versenyhelyszínen összesen hat pályát kell lovagolniuk, melyeken pontokat gyűjtenek és a bajnokság végén az lesz a champion, aki az össz legtöbb pontot gyűjtötte össze.
A hétvégi döntők Gubicza Dorottya sikerével kezdődtek, aki Póni kategóriában nem csak a vasárnapi döntőben szerzett győzelmet Quint Van De Grooenheuvel pónijával, de a Championatus összetett bajnokaként a serleget is ő emelhette a magasba. A rendszerint eredményes Dorottya, ezzel póni kategóriában ismét címet védett.
Videón: Gubicza Dorottya -Quint Van De Groenheuvel

Az összetett versenyszámban az alábbi lovasok állhattak a dobogó második, illetve harmadik fokára:
Bodnár Annabell és AIDA-második helyezett
Gubicza Sarolt és TORTUGA harmadik helyezett

A Gyermek kategóriában Bodnár Annabell For The Moment nyergében rendkívüli teljesítményt mutatott a hétvégén, mivel megnyerte a pénteki elődöntőt, majd ezt követően a szombati középdöntőt is és végül a döntőt is. Mindezek mellett verőhiba nélkül teljesített az egész hétvégét.

A döntőn ritkán látott helyzet alakult ki, hiszen Nagy Zsófia és Annabell párharca a döntőben és az összevetésben is századra azonos idő volt, így mindketten megkapták a győztesnek járó 20 pontot.

Végül az összetettben Füzér Gábor tanítványa került az élre, ezzel a Championatus 2021. gyermek kategóriájának bajnoka: Bodnár Annabell lett. Az ezüstérmes Krepcsik Lara, míg a bronzérmes Csizmadia Csenge lett.

Videón: Bodnár Annabell – For The Moment

A serdülő B kategóra döntőjét vasárnap Kim Yura Charlotte nyerte, aki az Equipark Lk versenyzőjeként Bognár Hamis nyergében az alappálya után az összevetésben is hibátlan lovaglást mutatott. A második helyen Sáli Csenge, míg a harmadikon Szórád Linett végzett.

Videón:Kim Yura Charlotte – Bognár Hamis

A vasárnapi döntőben a Badacsonyi Lovas Sport Club lovasa győzött. A Championatus II. fordulóján, az amatőr kategóriában 115 cm-re kerültek az akadályok, ahol Natalia Czuczai Elzinot lovagolta, az alappályán és az összevetésben is hibátlanul teljesített. A győztesnek járó pontokkal így a 2021. évi összetettben a dobogó második fokárra állhatott.
Az összetettben jelentős fölénnyel (73 pont) Vajay Dóri végzett az élen. A bronzérmet Szórád Linett szerezte meg.

Szintén a vasárnapi versenynapon egyetlen hibátlan lovaglást láthattunk a serdülő A kategória döntőjében. Claessens Stella Wonder Van Hazelberg lovával megnyerte a 125 cm-re kiírt versenyszámot. Stella győzelme ellenére a legtöbb pontot az összetettben Kacsó Júlia Csenge gyűjtötte, így ő lett a Championatus bajnoka. Ezüstérmes Szőllősi Hajnal, bronzérmes pedig Ifj. Antal Péter lett.

Videón:Classens Stella – Wonder Van Hazelberg
Az utánpótlás kategória döntőjében nem került sor az összevetésre, hiszen Boda Csenge egyedüli hibátlan alappályát teljesített Laurence lova nyergében, mellyel megnyerte a döntőt. A vasárnapi fináléban elért 2. helyezése ellenére a 63 pontot gyűjtő pécsi lovas, Nagy Júlia nyerte az idei Championatust, míg második helyezett Szabó-Máriás Sára, harmadik helyezett pedig Nagy Evelin lett.
Videón: Boda Csenge – Laurence

A versenyhétvége utolsó döntője a felnőtteknek kiírt versenyszám volt. 135 cm-en rendezett fináléban végül ketten vetettek össze, ahol Kurnyák Ágnes volt a leggyorsabb Queenlan nyergében. A kategória összetett bajnoka, a 70 pontot gyűjtő Szotyori-Nagy Kristóf lett. Ezüstérmes Réti Dávid, bronzérmes Braunitzer Enikő.

Gratulálunk a lovasoknak és további sikereket kívánunk!
Ha lemaradtatok a versenyről visszanézhetitek ide kattintva! >
Szöveg és videó: ClipMyHorse

Fénykép: Canva
2021.08.19.
Lovasok.hu
Frissítve: 2022.08.18.

Hozzászólások