CDI3*-W Danube Dressage Challenge – 2021.08.06.-08. – Šamorín

2021.08.06. és 2021.08.08. között került megrendezésre a CDI3*-W Danube Dressage Challenge nemzetközi díjlovagló verseny a szlovákiai Šamorín-ban. Ismét kimagasló magyar teljesítményeknek örvendhettünk, mivel több kiváló magyar induló is a dobogóra állhatott a versenyhétvége során.

A Šamoríni verseny egyik “éllovasa” Czérna Borbála Panna és FÉLIX nevű lova. a páros a hozzá megszokott módon ismét remek hozták formájukat mind a 3 napon át.
Kezdésképpen a pénteki napon a legelső FEI Children Preliminary B versenyszámban 74.197% -al elsöprő győzelmet aratott a páros.
Ugyanebben a versenyszámban:
  • Ezüstérmes: MAKSAJDA Julia és DULCAMERO nevű lova Lengyelország képviseletében
  • Bronzérmes: MORARIU Antonia  és HIGH POINT 2 nevű lova Románia képviseletében
Másnap, szombaton szintén bravúros győzelemmel végződött a nap Borbála Panna számára, hiszen a FEI Children Team versenyszámban szintén a dobogó csúcsára állhatott a fiatal lovashölgy és remek paripája. (Mindezek mellett a páros a vasárnapi utolsó napot is az aranyéremmel zárta.)
Ebben a versenyszámban a második helyezett a lengyel MAKSAJDA Julia és DULCAMERO lettek, míg a harmadik a román MORARIU Antonia és BLOCKBUSTER 8.
A már jól ismert páros LOSONCZY Anikó és DIOR S is ismét csodásan teljesít a Šamorín-i CDI3*-W Danube Dressage Challenge nemzetközi díjlovas versenyen.
A vasrnapi FEI Grand Prix versenyszámban 67.870% – al harmadik helyen zártak. Első helyen a német induló WANDRES Frederic végzett BLUETOOTH OLD nevű lovával 71.674%- os teljesítménnyel, míg második helyen a szintén német HOLLWEG-DE RIDDER Jill és WHITNEY 341 páros végzett 70.413%- os pályateljesítménnyel.

A szombati napon Zengő Rékának is sikerült felülmúlnia a pénteki teljesítményét, mivel a FEI Grand Prix Freestyle (U25) versenyszámban, az előző napi bronz érme mellé egy ezüstöt is is került szereznie (RIBERY hátán) a kiváló Eredményének köszönhetően (68,225%). A versenyszám aranyérmese a dán HYRM Sandra Aagaard és HESLEGAARDS RISMON lova (73.375%), bronzérmese pedig, a holland HOOGE Marjan és EGO TRIPPER TEXEL páros (67.958%).

Szintén a szombati napon a FEI Grand Prix Freestyle (CDI-W) versenyszámban Szokola Csaba 71,960% eredményével az összetett 4. helyén végzett.

A vasárnapi napon a FEI Juniors Freestyle to Music versenyszámban két magyar is dobogóra állhatott. Első helyezett DICSŐ Mira és FOXTROT lett (74.000%), míg az ezüstérmes HOFFER Hanna lett DUJARDIN nyergében (71.408%), a harmadik helyezettet pedig az ausztriai GEBHARD Corinna és BRIGHTON 9 párosa alkották.

A videón: DICSŐ Mira és FOXTROT

Gratulálunk minden résztvevőnek a kimagasló teljesítményéért és további sikereket kívánunk!

Szöveg és kép/ videó: ClipMyHorse
2021.08.09.
Lovasok.hu csapata
Fotó: Canva
Frissítve: 2022.08.09.

Hozzászólások