A Kovács Roland által lovagolt Messloubeta az utánpótlás lovak legjobbja

120 centiméteres magasságon zajlott vasárnap az ötéves lovak döntője 1,5 millió forint összdíjazásért. A lovak hozott pontjaik szerinti fordított sorrendben léptek a pályára, összesen 29 lovaglást láthatott a közönség.

Az összevetésbe négy páros jutott be, közülük háromnak sikerült hibátlanul teljesítenie a rövidített pályát is. A győzelmet ennek megfelelően Bujtor Roland és a Cornet Obolensky apaságú Cornet Champion-N szerezte meg, a ló tenyésztője és tulajdonosa Németh Zsolt.

Második lett Kovács Henri és Rádiháza Nike (tenyésztő és tulajdonos: Kabala-Ménes Kft.). Harmadik ifj. Petrik Béla és az Elvis Ter Putte apaságú pej mén, Robin Hood Baboskert (tenyésztő: Fugli Károly, tulajdonos: Szombati Gábor).

A további helyezettek: Kovács Roland – Chabluerino, Csontos Zsuzsa – Luton, ifj. Szabó Gábor – Genius Conference, Füzér Flóra – Zidane, Debreceni Fanni – DB Cassbhan, Páli Dávid – Livia De Vy, Szász Attila – Napóleon M.

26 páros indult a hatéves lovak döntőjében, közülük heten jutottak az összevetésbe, ahol hat hibátlan lovaglást láthatott a közönség. A bajnoki címet Kovács Henri szerezte meg Queen Of Zuccero nyergében. A szürke kanca nagyapja Contender, tenyésztője Makay Tamás, tulajdonosa Tóth Péter.

Második lett a Krucsó Lovasklub színeiben Buza Patrik Zoltán saját kancája, For Cornettina-ZS nyergében. A ló nagyapja Cornet Obolensky, apja For Feeling, tenyésztője Biczó Zsolt. A harmadik helyezett Eszes Ferenc és a Kannan apaságú Kansas VL, akit a másik két dobogóshoz hasonlóan gyakran láthattunk a tiszteletkörökben az idei szezonban. A ló tenyésztője: Vincze László, tulajdonosa: dr. Pusztai Zsuzsanna.

Az eredményhirdetésre ezúttal is tíz lovat szólítottak: 4. Babinszki László – Meru, 5. Debreceni Fanni – DB GI Citsun, 6. Búza Krisztián – Marshmallow M, 7. Kovács Roland – Corno D’oro, 8. Lengyel Róbert – Cazera TSH, 9. Füzér Gábor – Cassandra-E, 10. Fazekas István – Maximus.

A hatéves lovak döntője a Díjugrató Szakág kétmillió forintos díjazásáért zajlott.

A 39. Tenyészverseny utolsó versenyszáma a 7-8 éves, azaz utánpótlás lovak döntője volt húsz indulóval. A tét tekintélyes volt, a Díjugrató Szakág 2,4 millió forint összdíjazást ajánlott fel a helyezetteknek.

Az első hely sorsa nem volt kérdéses: a Kovács Roland által lovagolt Messloubeta három napon át teljesített verőhiba nélkül, mindössze egy hibaponttal. A kanca nagyapja Baloubet du Rouet, a Gestüt Lewitzben tenyésztették, tulajdonosa a Szikriga Kft.

A második helyről összevetés döntött, itt végül ifj. Szabó Gábor és a Kannan apaságú H-Secret By Boris szerezte meg az előkelő helyezést. A ló tenyésztője: Vincze László. A harmadik helyen zárt Fekete György Kahuna nevű ménjével. A ló apja Etoulon Vdl, tenyésztője R.M. Thoben.

A további helyezettek: Budai Virág – Ecstasy D, Jakab Áron – CO2Z, Burucs Borbála – Miami de Garder, Mráz Tamás – El Conthero, Faluhelyi Ádám – Cordiss, Weinhardt Virág – London’s Chagana, Piroska Zoltán – Lorina M.

A döntők helyezettjeinek Abay Pál, a versenybíróság elnöke, valamint a Díjugrató Szakbizottság nevében Bazsó Gergely gratulált.

2022.09.11.
Kép: Canva
Forrás: nemzetilovarda.hu

Hozzászólások