Divatos, kényelmes lovas öltözködés télen-nyáron! – NYEREMÉNYJÁTÉK

A lovas ruházatoknál nincsen kényelmesebb, divatosabb öltözék. Ha jobban szétnézünk láthatjuk, hogy a lovas ruházatok darabjai rendszeresen köszönnek vissza hétköznapi viseletként is. Ez nem csoda, hiszen a lovaglás nemes sport – eleganciát sugall, mindamellett, hogy kényelmes viseletet jelent a mindennapok során. A jó lovas öltözetnek – legyen zord hideg vagy tomboló hőség – miden esetben kényelmet és biztonságot kell nyújtania viselője számára! A következő sorokban összeszedtük számodra a legfontosabb tudnivalókat a megfelelő ruhaválasztásról és ahogy a címben már utaltunk rá: meglepetésekkel is készültünk!

Mit érdemes télen viselniük a hobbi lovasoknak?

Nagyon sokan a hideg idő beköszöntével lecsökkentik a lovaglásra szánt óráik számát, hiszen nem megfelelő öltözködés esetén hamar átfagyunk. Ugye veled is előfordult már, hogy egy-két órás tereplovaglás végén jégszoborrá dermedve vágyakoztál valami meleg után?  Ha pedig meg is van a meleg öltözék, az sokszor egyet jelent a lovaglás ellehetetlenítésével – hiszen túl vastag, kényelmetlen és egyáltalán megmozdulni sincs lehetőség benne. Persze csak akkor, ha rosszul választasz.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy akkor mit érdemes felvenni ilyen időben?

Sok esetben nem is az alsó- vagy felsőtest hiányos felöltöztetése okozza a kellemetlenséget, hanem a végtagok átfagyása. A lovas téli kesztyű, valamint a thermo zokni mellett gondolni kell a téli lovascsizma megfelelő kiválasztására is.

Mindenféleképpen kerüld el a gumicsizmát és a nyári egyszerű lovagló cipőket, mert pillanatokon belül átfázik a lábad. Ha a hőmérő higanyszála 0 °C alá csökken, ajánlott beszerezned egy melegen bélelt lovaglócsizmát vagy cipőt, amely azon túl, hogy nem tartja mereven a lábadat, megakadályozza az áthűlést.

Ha ezt esetleg mégsem éreznéd elégnek, mert az a típusú lovas vagy, aki még plusz 20 °C-ban is didereg, nyugodtan vegyél fel egy harisnyát (vagy kettőt) a nadrág alá. Öltözz rétegesen, de körültekintően, hogy kényelmesen tudd mozgatni a karjaidat.

Egy trikó, egy könnyed hosszú ujjú vagy egy polár felső már elegendő rétegnek számít még ha két órás tereplovaglásra is mész. Ráadásként tekerj egy sálat a nyakad köré, így a torkodat is megvéded.

Kiemelkedő szerepet játszik a kellemes meleg megőrzésében a lovas kabát, amely szintén fontos, hogy szabad mozgást biztosítson, illetve hogy víz- és szélálló legyen. Ne feledkezz meg a fülvédőről se, amely nem gátolja a biztonságot nyújtó kobak viseletét.

Miben tér el a versenyöltözet?

Minden egyes versenyszámnak megvan a kötelező ruházata, amelyet a lovasnak viselnie kell. Ebből kifolyólag, csak általánosan lehet megemlíteni pár dolgot, amely szembetűnő különbség a két viselet között.

Talán az egyik legnagyobb különbség az, hogy a versenyzőknek kötelezően fehér nadrágot kell viselniük. A mindennapi lovaglás során nem tanácsos a hófehér nadrág viselése, mert ismerjük a lovakat, tudjuk, hogy fél perc alatt tiszta kosz lenne.

Az elfogadott versenyruházat a hófehér nadrágon túl tartalmaz még egy világos színű felsőt és egy zakót (a szín és a fazon függ a versenyszámtól) is.

Tehát míg hobbi lovasként ajánlott a kényelemre és a praktikusságra törekedni, addig a verseny ideje alatt az eleganciáé a főszerep. De ez így is van rendjén, hiszen míg egy lovas szám pár perc alatt lemegy, addig egy lovas oktatás alkalmával több órát töltesz a nyeregben.

Meglátogattuk a Budaörsi Decathlon-t!

Bár néha úgy tűnik, hogy enged az idő és kifelé kapaszkodunk a télből, azonban ez koránt sincs így – még bőven a tél közepén járunk, érdemes pótolni az eddigi hiányosságokat!

Ha szereted gyorsan letudni a vásárlást és akkor is ha egész nap szívesen járod az üzleteket – a Decathlon tökéletes választás. Széles kínálata lehetővé teszi, hogy akár órákon keresztül kísérletezz: melyik öltözék áll Neked a legjobban. Ugyanakkor minden egy helyen található, tematizáltan, így akkor is gyorsan kiigazodsz, ha Te inkább a céltudatos vásárlók táborát gazdagítod.

A Decathlon ráadásul különböző címkékkel is segíti vásárlóit, így például bármelyik lovaglónadrág a Decathlon-ban, amelyen szerepel a “melegen bélelt” kifejezés, már esélyes, hogy az új kedvenc téli lovas nadrágod lesz.

Tegyél velünk egy kört a budaörsi Decathlon-ban:

Szeretnél te is hasonló videókban szerepelni?

Rendszeresen jársz lovas rendezvényekre? Szívesen tudósítanál a lovas világ főbb eseményeiről?

A Lovasok.hu keresi új csillagait, akik szeretnek és tudnak is kamera előtt szerepelni és kedvenc témájukról: a lovakról beszélni!

Ha úgy érzed, nem okoz gondot megszólalni a kamera előtt, te is egyetértesz azzal, hogy Lovazni jó és szívesen bővítenéd a tudásod, akkor küldd el motivációs videódat a szerkesztoseg@lovasok.hu címre, amelyben egy percben összefoglalod, miért is szeretnél a Lovasok.hu felületein szerepelni!

Legyél a Lovasok.hu tudósítója, amellyel

  • Értékes referenciára és gyakorlati tapasztalatra tehetsz szert!
  • Kapcsolatokat építhetsz ki a lovas világ sztárjaival, belépést kaphatsz a kulisszák mögé!
  • Profi szakértői csapat hozzáértő segítségével mélyítheted el szakmai tudásodat
  • Fél év aktív (rendszeres havi legalább 1 publikált videós tartalom) részvétel esetén  megajándékozunk egy Silver Lovasok.hu kártyával, melynek előnyeiről a következő linkre kattintva olvashatsz bővebben. A Lovasok.hu kártya előnyei >
  • Kiemelkedő szereplésed esetén saját sajtókártyát biztosítunk számodra!

Vegyél részt a Decathlon nyereményjátékában!

A következő gombra kattintva látogass el a Lovasok.hu Facebook oldalára! Linkeld be a nyereményjáték posztja alá, mely terméket viselnéd magadon szívesen a felajánlott nyeremények közül és máris eséllyel indulsz a sorsoláson!

Összesen 7 nyertest sorsolunk ki a Decathlon jóvoltából, aki ezeket a divatos, praktikus és kényelmes lovas termékeket ajánlotta fel!

2019.01.29-től 2019.02.14-ig tartó nyereményjátékunk sorsolásán, 2019.02.18-én a következő lovas termékek kerülnek kisorsolásra. A nyereményként felajánlott lovas termékek közvetlen megtekintéshez kattints a képekre!

Két szerencsés nyertesünk a következő három Fouganza kantár közül választhat:

Kisorsolásra kerül továbbá:

2 darab Fouganza fűzős, fekete lovaglócipő

3 darab Lena Fouganza poláros nyeregemelő

 

A nyereményjáték szabályzatát az alábbi linken keresztül érheted el!

2019.01.29. Lovasok.hu szerkesztősége

Hozzászólások