Beleszeretett a lovakba a Kincsem film hősnője

A Kincsem film miatt kezdett lovagolni Petrik Andrea: a forgatás előtt még sosem ült lovon, a filmet megelőző felkészülés és a forgatás során azonban igazán összecsiszolódott filmbéli lovaival a Kincsem főhősnője. Mint mondja, a filmes hátasoktól való búcsú rosszabb volt, mint a szerelem elmúlása.

Nyeregben a Kincsem film főszereplői: Petrik Andrea és Nagy Ervin

2017. március 16-án mutatják be a hazai mozik az új magyar szuperprodukciót, a Kincsemet, amelynek öntörvényű női főhősét a Junior Príma díjas színésznő, Petrik Andrea alakítja. 

A Kincsem címe ellenére nem a csodakanca életéről szóló dokumentumfilm lesz, hanem az 1848/49-es szabadságharcot követő megtorlás éveinek Magyarországán játszódó romantikus kalandfilm, melyben a színésznő Klára von Oettingen-t bőrébe bújik, aki viharos szerelmi kapcsolatba bonyolódik apja ősellenségével, Blaskovich Ernővel, Kincsem gazdájával. Utóbbit Nagy Ervin formálja meg. 

Nagy Ervin, vagyis Blaskovich Ernő

Petrik Andrea számára sok szempontból izgalmasnak kihívás volt a szerep, de egy dologban nem volt biztos, amikor igent mondott a rendező, Herendi Gábor felkérésére. 

A forgatás előtt sosem ültem lovon, és azt sem tudtam, hogyan fogom elsajátítani az alapokat a felvételek kezdetéig” – meséli a színésznő. Hozzátette, végtelenül szerencsés volt, mert segítőkész, türelmes oktatót, a kaszkadőrszakértő Hídvégi Leventét kapta meg maga mellé, akivel két hónapon keresztül szinte minden nap gyakorolt. Ennek meg is lett az eredménye. Rövid idő alatt nem csupán a legalapvetőbb lovaglási ismeretek sajátította el, hanem három hét tanulás után már vágtára is vállalkozott, és szorgalmasan rótta a köröket az alagi pályán.

Két csodálatos lovat kaptam társul. Csengével és Amigóval nem csupán a felkészülés során, hanem a forgatás idején is együtt dolgoztunk. Ennek köszönhetően nagyon összecsiszolódtam velük. Szomorú voltam, amikor véget ért a közös munka, mert emiatt tőlük is el kellett válnom. Azt éreztem akkor, hogy ez rosszabb, mint egy szerelem elmúlása.” – idézte fel a búcsú pillanatait a színésznő, aki a lovaglást, és a két lovat egy életre a szívébe zárta. 

Bár a forgatás után kevés ideje maradt a lovakra és a lovaglásra, tervei közt továbbra is szerepel, hogy visszaüljön a nyeregbe és képezze magát a maga örömére.

2017.01.31. Fotó: Szabó Adrienn

Hozzászólások