Egy nyitott, mégis fedeles lovarda

A körben nyitott homlokzatok a nagyon jó szellőzés mellett a teljes szabadság érzetét keltik a Majosházán épült fedeles lovardában, melyet a Frisomat épített. A több hektáros zöld területen álló lovarda jól illeszkedik a természeti környezetbe is. 

Tágas, részben nyitott, mégis száraz fedeles lovarda 

A western lovaglástól a díjlovaglásig vagy éppen a díjugratásig, minden lovas célra megfelelő a Molnár Kft. majosházi lovardája, mely a Frisomat által gyártott, horganyzott acélszerkezetből készült. 

A Frisomat a Molnár-Lovas Arénát a tágas, Astra típusú csarnokkal fedte le, melynek szélessége 25 m, hosszúsága 45 m, ereszmagassága pedig 4,5 m. A tetőt kiváló minőségű acél trapézlemez burkolatot kapott, melynek alsó síkja antikondenzációs bevonattal van ellátva, ami megakadályozza a lecsapódó pára csöpögését.

Nyitott homlokzatok a fedelesben

Ez az Astra csarnok részben nyitott homlokzatokkal készült, elsősorban azért, hogy a jól átszellőztetett szerkezet nyáron is alkalmas legyen a használatra. De emellett a nyitott homlokzatok a szabadság érzését is keltik, hiszen a lovasok közvetlenül rálátnak a szomszédos zöld területekre.

A Frisomat mérnökeinek hála, a nyitott homlokzatok a szerkezet statikai állékonyságát egyáltalán nem befolyásolják, köszönhetően az előre gondosan megtervezett és legyártott, nagy szilárdságú HSS acélból készülő szerkezetnek. Erős szél vagy komoly eső esetén a homlokzatok szélfogó ponyvával zárhatók le. Ezzel a megoldással a részben nyitott homlokzatok ellenére, a lovarda minden időjárási körülmény esetén is kellemesen használható.

Ugye Neked is tetszik ez a praktikus megoldás? Ha Te is hasonló fedeles lovarda építését tervezed, kérj ajánlatot a Frisomat Kft.-től!

Elérhetőségek és ajánlatkérés

Frisomat Kft. 
8600 Siófok,
Csárdaréti út 5.
Tel.:
+36 84 323-333

+36 30 916-0916
+36 30 229-2827

2016.07.28.
Frisomat.hu

Hozzászólások