Referenciák: Equimins termékek Vevőink szemévelEquimins Hungary
AB-ORIGINAL KFT.
9200 Mosonmagyaróvár
Kossuth Lajos utca 31.
+36 30/979 6578
+36 30/226 9956

Csíkos Judit és Herceg ajánlása:

Csíkos Judit vagyok és lovam, Herceg révén ismertem meg az Equimins termékeket. 2010 novemberében történt egy baleset, ami súlyos sántasággal kezdődött, Herceg a bal mellső lábát egyáltalán nem terhelte…

Nem tudjuk pontosan mi történhetett, valószínűleg elcsúszott a karámban. Először pataízület gyulladásra kezeltük, mert sem a röntgen, sem az ultrahang nem mutatott súlyosabb problémát. Többszöri kezelés után mindig vissza-vissza tért a sántaság, ezért újabb röntgent csináltattam, amely már kimutatta, hogy sokkal nagyobb a probléma, el van törve a pártacsont. Mivel ekkorra már szinte minden gyógymódot kipróbáltunk, kénytelen voltam segítséget kérni a műtétre, a rehabilitációra, a további kezelésekre, mert azt semmiképp nem akartam, hogy Herceg szenvedjen. Így ismerkedtem meg az Equimins csapatával, támogatásukkal Herceg hozzájutott olyan kiváló minőségű táplálékkiegészítőkhöz, amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy mostanra boldogan játsszon a karámban a többi lóval.

A műtét előtt és után Dicalcium Phosphate-ot és Flexijoint-ot kapott, ezek a kiegészítők a csontozatot, valamint az ízületeket védik, erősítik. A Flexijoint-nak másik pozitív hatását is észleltem, mégpedig hogy egyáltalán nem szűrődik a ló lába, pedig korábban hajlamos volt rá, valamint az ún. ízület ropogás is megszűnt. Nagyon fontos nekünk, hogy továbbra is védjük az ízületet, így ezt folyamatosan kapja. Mivel mostanában valami oknál fogja újra begyulladt az ízület, így adok neki Inflam E-rase-t is, a javulás pár nap után látványos, már nem meleg a pata környéke, sokkal könnyebb a mozgás, sántítás alig látszik. Külsőleg nagyon hatásos a Devils Claw –  ördögcsáklya gél, amely hűti a lábakat és csökkenti a gyulladást.

Karámba kiszoktatáshoz a Serenity nyugtató pasztát használtuk, ezzel kapcsolatban is pozitív tapasztalatom van, 1 év bokszpihenő után kicsit féltünk a hirtelen jött szabadságtól, de ezzel a termékkel kiegészítve, nagyon jól sikerült. Általánosságban használjuk még a Hoof moisturising cream hidratáló pataápoló krémet, és a Tasty treats almás-mentás jutalomfalat is nagy kedvence lett Hercegnek.

Ezek után gondoltam én is arra, hogy szeretnék az Equimins csapatával együtt dolgozni, hiszen őszintén tudom mindenkinek ajánlani a termékeket és úgy látom, hogy ezek hiánypótló termékek a lovak és lovasok körében. Sokan még mindig nem ismerik és nem tudják, hogy csakúgy mint a saját, ugyanúgy a lovak táplálása is odafigyelést és gondos megfontolást igényel. Vitaminokkal, kiegészítőkkel esetenként el is kerülhetjük az orvosi beavatkozások szükségességét, megrövidíthetjük a gyógyulási időt és lovunk egészsége nemcsak küllemén, hanem a teljesítményében is megmutatkozik.

A mi esetünkben olyan műtétet hajtottak végre az állatorvosok, amelyet még nem eddig végeztek Magyarországon, így a kimenetele is kérdéses volt, de biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi eredményhez nagyban hozzájárultak az Equimins kiegészítői, hiszen a ló láthatóan boldog, játszik, ugrál, rohan, kicsit sem zavarja a sérülés, pedig sokan lemondtak róla.

Sikerült megállapodnunk, oktatást kaptam a termékek összetételéről és alkalmazásukról, és 2012 január óta, Észak-Kelet Magyarországi képviselőként én is az Equimins csapat tagjaként dolgozom. Kérdéseimmel Christához fordulok, aki bármikor segít, részletes információkat és tanácsokat ad, mint a cég termékfelelőse. Elérhetőségem: csjudith@gmail.com, Tel: 06 30 370 0722


Biotin Plusz

„Tisztelt Lovasok.hu olvasók, Kedves Lovasbarátaim, megtisztelő számomra hogy a Biotin plusz táplálékkiegészítőről véleményt írhatok Önöknek. Én a Győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakiskola lovas szakoktatója és edzője vagyok. 12 lóval dolgozom, akik közül kettőnek pataproblémája volt.
Egyikük egy Jolly Groom apaságú 14 éves telivér herélt, amelynek az első patáit megpatkolni igazi mesterségbeli bravúrnak számított. Nem elég, hogy alig volt szarunövekedés, de még az a kevés is torzsás. Szinte nincs hova ütni a szeget.

A másik a Gavotte nevű 17 éves anglo-arab herélt, aki túlélte a 10 évvel ezelőtti istállótüzet, pedig testének 70%-a megégett. 3 évvel ezelőtt patairhagyulladást kapott és az első végtagok patacsontjai rotálódtak. A tavasszal az iskola kovácsa, Hegyi Gábor azt mondta a talpi felületen alig nő a szaru, a patacsont hegye lehet, hogy 1-1,5 éven belül előbukkan.

Szerencsére ez a veszély elmúlt. 5 hónapja etetem az Equimins Biotin pluszt és az utolsó patkolásnál azt mondták a kovácsok, ilyen jók még nem voltak a paták. Természetesen több éve már más pataszerkezet erősítőket is használtam, azok is jók voltak, de ilyen látványos javulást még nem tapasztaltam. Tiszta szívből ajánlom minden lovas embernek.”

Vígh Attila
Veres Péter Mezőgazdasági Szakiskola lovas szakoktatója és edzője

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Black Shampoo – Sampon fekete lovak részére
Detangler Lotion – Kibontó ápoló spray

„Örömömre szolgált az Equimins Hungary csapatának megismerése, mert az első percben bizonyították szakmai hozzáértésüket, a lovak iránti szeretetüket, hangsúlyt adva az igényes lótartás fontosságának. Magam is ezen szempontok által vezérelve igyekszem egy csodálatos fríz mén, jó gazdája lenni.
Az Equimins termékek széles palettáját használom, biztosítva a nehézosztályú díjlovagláshoz szükséges erőnlétet és a versenyeken, bemutatókon elvárt jól ápoltságot, külcsínt.

Engedtessék meg, hogy most az utóbbi szempontot segítő két termékről közöljek értékelő véleményt:

Sampon fekete lovak részére: kiváló tisztító hatású, jó illatú, színkiemelő képessége szinte egyedülálló, selymes, csillogó fényt ad a szőrzetnek.
Kibontó ápoló spray: a sörény és farok kifésülését könnyűvé teszi, ez a frízek esetében szinte elengedhetetlen szempont – nyereghelyet kihagyva- a teljes testszőrzet bepermetezve, majd áttörölve a ragyogás és a portaszítás együttes látványát, illetve hatását érzékelhetjük.

A két termék együttes használatát lovunkon egy újságíró így minősítette: “Aiso hollófekete szőrén még a napfény is elcsúszik.” Jó szívvel ajánlom mind a két terméket minden igényes lótartónak, mivel könnyebbé teszi az ápolást, és mert az elvégzett munkának “fényes” sikere lesz!”

Kardos György

A képeken Aiso és Simon Szilvia

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Linseed Oil –  Lenmagolaj

Hiszek a természet hatóerejében…
A lenolaj használatával a nyári-téli szőrváltáskor is szép egységes és fényes a lovam szőre és sörénye.

Jánosi Edit, Budapest

“Szeretném mindenkinek jó szívvel ajánlani az Equimins lenmagolaját. Lovamnak a szőrváltás időszakában kezdtem el adagolni. Már két hét után hihetetlen változást észleltem: a lovam szőre csillog-villog, elcsúszik rajta a napsugár is! 🙂 Többen meggyanúsítottak már, hogy biztos mindennap lefújom az egész lovat sörényfénnyel, de tényleg “csupán” lenolajat kap és attól néz ki ilyen csodálatosan. Mellékelek egy fotót is, ami szerintem többet mond, mint bármely szó…”
Morber Andi

A képen Morber Andi

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Fokhagyma granulátum/por

Hogy melyik, teljesen mindegy.

Élettani hatása vitathatatlan (érfal, emésztés, szív, stb.) Amíg én pucolgattam a gerezdeket naponta, azt nem részletezném…

Ebben a formában viszont kényelmes az adagolása és nagyon takarékos.

Jánosi Edit, Budapest

 Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Biotin Hoof Mender por/granulátum

Ha a pata nagy bajban van olyan, mint egy „gyorstüzelésű” fegyver. Csak felsőfokon említhető a hatása. Gyorsan és rendkívül hatékonyan működik.

Jánosi Edit, Budapest

Romeo 6 éves magyar sportló herélt, aki pataproblémái miatt rendszeres biotin kiegészítést kap. Május óta fogyasztja az Equimins Hoof Mender nevű biotin táplálékkiegészítő port, az eredménnyel kovácsunk is meg van elégedve.

Magyar Dorottya, Érd, Lovasok.hu

 Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Hoof Disinfectant Spray – Patafertőtlenítő spray

Rendszeres használatával sikerült megelőzni azokat a kis alattomos kezdődő nyírrothadásokat is.

Szórófej segítségével az egész letisztított patafelület befújható.

Jánosi Edit, Budapest

 Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Hoof Moisturising Cream – Pataápoló krém

Hidratáló krém patára?! Őrület! Kipróbáltam. Lovam patája a nyári időszakban meghálálta, hisz hadat üzentünk vele az apró patatöréseknek, repedéseknek. A csatát megnyertük. Kiváló alternatívája más megszokott pataápoló szereknek. Egyszerűen jó.

Jánosi Edit, Budapest

Pataápolásra a Hoof Moisturising Lotion-t alkalmazzuk, és nagyon jó tapasztalataim vannak vele. Láthatóan ápolja a lovak patáját és a korábban kipróbált termékekkel ellentétben nem képez vastag, fel nem szívódó réteget, melybe aztán beleragad a por, még jobban kiszárítva a szarut.

Magyar Dorottya, Érd, Lovasok.hu

 Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Air Power Booster

Lovam 16 éves, emelkedőkön már bizony néha kevés a levegő. Segíteni akartam, de semmi szintetikus mankó… Az ideális szer, az Air-Ways oldat , csak a gyógynövények csodájával működik.

Elneveztem a ló „Negró”-jának.

Jánosi Edit, Budapest

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Air Way Liquid

Terina 18 éves angol telivér kanca, aki fiatalon a galoppon, majd távlovaglásban versenyzett jó eredménnyel, később pedig kiváló képességű csikókat adott a hazai sportlótenyésztésnek. Jelenleg hobbilóként nyugdíjas éveit tölti. Kehessége miatt számos gyógyszert és táplálékkiegészítőt kipróbáltunk már. Jelenleg az Equimins két termékét használjuk, az Air Way oldatot és az Air Power Boostert. Az Air Way oldat valóban tisztán tartja a légutakat, az Air Power Booster pedig valóban hatákonyan csillapítja a köhögést. Terina kicsit válogatós, így kezdetben féltem attól, mit is fog szólni majd ezekhez az új termékekhez, de szerencsére hamar megkedvelte őket, az erősen mentolos, méz alapú Air Power Boostert kimondottan szereti, így nem okoz problémát a beadása.

Magyar Dorottya, Budapest, Lovasok.hu

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Advance táplálékkiegészítő 

A Kistokaji gyermek lovascsapat vezetőjeként az Equimins termékekkel nyár közepén kerültem kapcsolatba. Volt egy problémás lovunk, egy angol telivér kanca, aki pata és kondíció problémákkal küszködött hónapok óta. Sok terméket próbáltam, külön-külön a két problémára, javult is valamennyit a pataszerkezet, de érdemi változás nem történt. Ekkor döntöttem úgy, hogy a két problémára nem külön szereket keresek, hanem megpróbálom komplex módon kezelni. Az internetes keresgélés során az Equimins Advance termékére esett a választásom, mivel a biotin mellett nyomelemeket, vitaminokat és probiotikumokat is tartalmaz, így ár-érték arányban sokkal kedvezőbbnek tűnt, mint az általános vitamin és pataregeneráló szerek kombinációja.

Az eredmény megdöbbentő volt! már egy hónap használat után javult a lovam kondíciója, illetve a kovácsunk is észrevette a változást, továbbá végre rajta maradt a patkó! Ezek után tovább nézelődtem az Equimins honlapon, mivel csapatunk lovai nagy megterhelésnek vannak kitéve, mind mentálisan, mind fizikailag, mivel sok versenyen, sok gyerekkel indultak az idén és úgy gondoltam, hogy a kitartó munkájuk, és eredményes együttműködésük alapfeltétele, hogy mindent megkapjanak, amit megérdemelnek.

Mivel talajviszonyaink sajnos nem éppen a legmegfelelőbbek előfordult egy-egy sérülés, rándulás. Ezért használni kezdtük a Flexijoint folyadékot, illetve megerőltető munka után a Devils Claw Ördögcsáklya gélt, ami számomra egy fantasztikus „találmány”, mert gyorsan és hatékonyan tünteti el a lábak csúnya és fájdalmas duzzanatait, kellemesen hűsít. Néha kombinálni szoktam a Legs ’R Cool agyagpakolással is. Versenyekre pedig a gyors ásványi anyag és vitamin pótlás érdekében pedig az Equi red oldatot használtuk, hatása hasonló az egyébként meglehetősen drága booster pasztákéhoz.

Elmondhatom, hogy lovaink az egész szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, a termékekkel kapcsolatban csak jó tapasztalataink vannak, bárkinek nyugodt szívvel ajánlom is, mert tudom, hogy nem fog csalódni. Az Equimins termékeket forgalmazó Ab-Original Kft-vel később csapatunk szorosabb kapcsolatba került, mivel nyártól kezdve termékeikkel, tanácsaikkal is támogatnak minket, kis csapatunk gyermektagjai pedig büszkén viselik az Equimins logóval ellátott ruhákat.

A 2010. évi Gyeposz országos bajnokságán több országos bajnoki címet, és helyezéseket is szereztünk, elmondhatom, hogy csapatunk egyik lovasa sem jött haza helyezés nélkül! Most, a döntő utáni pihenő szezonban, mikor a lovak is felkészülnek a télre, a vitamin és ásványi ellátásuk érdekében az Equimins Advance terméket etetem, illetve az országos bajnok angol telivér kanca a patájára a Biotin Hoof Mender-t kapja, mert ilyenkor ősszel egyrészt a szőrváltáshoz több biotinra van szüksége, másrészt a takarmány is kevesebb vitamint tartalmaz. Mivel a váltakozó időjáráshoz nehezen tudtak alkalmazkodni, előfordult, hogy néha-néha köhécseltek, így az Air Power booster és az Air-way liquid használata mellet is döntöttem.

Általánosságban elmondhatom, hogy az Equimins termékek magas hatóanyag tartalmának köszönhetően, kedvező ár-érték arányúak, és ami nagyon fontos, tényleg hatásosak! A cég mindig a rendelés másnapjára mindent pontosan szállított és a dobozban mindig lapult valami kis meglepetés, ajándék, aminek én is, a gyerekek és a lovak is örültek. A termékek csomagolásán az összetevők, javallatok, adagolás pontosan megtalálhatóak, így bárki egyszerűen tudja etetni. Mindezek miatt tiszta szívemből ajánlom minden felelős lótartónak, aki igazi társként tekint a lovára. Mert ők megérdemlik, hogy mindenből a legjobbat kapják…

Lukácsi Vera
az Equimins Kistokaji gyermek lovascsapatának vezetője, lovasoktató

Szélesi Ibolya és Beysha
2010. 09. 05. Mezőnyárád
a díjugratás nagyló
és a díjugratás
nyílt versenyszám
győztesei
Rácsok Adrienn,
Gável Eszter,
Tóth Lili

2010. 09. 05. Mezőnyárád
díjlovaglás K kategória
helyezettjei
Rácsok Adrienn és
Duduska XX

Páty 2010 10. 02.-03.
országos bajnokság
2009, 2010 országos bajnok
a díjlovaglás K kategóriában

Gável Eszter és Beysha és Lukácsi Vera
2010. 09. 05. Mezőnyárád
ügyességi kezdő kategória
nyílt versenyszám
győztesei és az edző
Kántor Mercédesz (a lovon ülő)
és Tóth Lili, Duduska XX
2010. 09. 05. Mezőnyárád
az ügyességi könnyű kategória
stílus versenyszám helyezettjei

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


MSM por

Egyébként akartam is írni már, az MSM miatt. Hallod, ez a cucc ez nagyon durva! Képzeld az összes beszűrődés, ami a lovam inain volt (ezek a vizesedések, amik idővel minden lovon lesznek) ELTŰNT!

Jó, ha mindennap 10 órát jött-ment a karámba akkor minimalizálódott ez a  vizesedés, de gondolhatod, hogy most (műtét után) napi 23 óra boxban álldogálás után milyennek kéne lennie…. és képzeld totál száraz lábakon van, olyan a lába, mintha 2-3éves lenne! Nagyon meg vagyok vele elégedve….. 🙂

Parrag Ágnes, Sopron

A képeken Parrag Ágnes és Fanfaron Courcelle

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


MSM krém

Azt szoktam mondani, hogy lovaim akár egy gumiszobában is képesek bármilyen sérülést összeszedni…

Így hasznos segítség az Equimins MSM sebkezelő krémje, mely a megtisztított, fertőtlenített sebeket védi a szennyeződésektől és segíti a gyógyulást.

Nem mellesleg az MSM krémet mi is használjuk.

Magyar Dorottya, Budapest, Lovasok.hu

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


B Plus

Húúú, ismét meglepődtem! Az egy dolog, hogy a B plusra rá van írva, hogy nyugtató hatással is rendelkezik, DE HOGY ENNYIRE…  Nagyon elcsodálkoztam, hogy az én “Tűzokádó Sárkányom” a harmadik nap után birkává változott! Fantasztikus kiegészítő, engem meggyőztetek Equimins!

Parrag Ágnes, Sopron

Peredi Szabolcs vagyok, jelenleg a Tényői Sába lovasudvar vezetőjeként dolgozom. 18 éve foglalkozom lovakkal. Természetesen rengeteg lóápolási terméket kipróbáltam már, kisebb-nagyobb megelégedettséggel. Néhány hónapja ismerkedtem meg az Equimins temékekkel.

A lovardában 12 bértartott ló van, különböző temperamentummal, viselkedéssel, esetleges egészségügyi problémákkal, amelyek kezeléséhez sokféle Equimins terméket használunk fel a magam és a bértartóim megelégedettségére.

Külön kiemelném a B Plus terméket, melyet kezelhetetlen, érzékeny, gyenge idegrendszerű lovak megnyugtatására használtam. Az eredmény megdöbbentő volt, az addig kezelhetetlen, munkában nehezen használható lóval pár hetes kúra után gyönyörűen lehetett dolgozni. Emiatt és más pozitív tapasztalataim miatt mindenkinek bátran és szívesen ajánlom ezeket a kiváló angol termékeket.

Peredi Szabolcs, Tényő

A képen Peredi Szabolcs és Szindi

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Muscle Toner

2010 júniusában vásároltam Equimins Muscle Toner  izomtömeg növelő kiegészítőt, mivel akkor vettem egy 13 éves gidrán heréltet és nem voltam elégedett a ló izomzatával és kondíciójával.

A megfelelő adagolással és munkával jól látható változás állt be már 1 hónap használat után is. Sokkal szálkásabb és erőteljesebb izomzata lett lovamnak, amely a termék használatának befejezése után sem esett össze.

Takács Zoltán, Mosonmagyaróvár

Vissza az Equimins referenciákhoz >>


Szuper E-vitamin és szelén

Az Equimins termékeket Magyarországi megjelenésük óta ismerem. Mivel a lovak, amelyekkel dolgozom nagy szellemi és fizikai megterhelésnek vannak kitéve, úgy gondoltam, hogy az eredményes együttműködésük alapfeltétele a gondos ellátás melletti megfelelő ásványi anyag és vitaminpótlás. A Szuper Vitamin E és szelén az a termék, amelyet rendszeresen adunk a versenyben lévő lovainknak.

Ez valóban minden fontos vitamin- és ásványi anyag kiegészítőt tartalmazó termék a megnövelt erőnlétért, mivel a nagy mennyiségű E-vitamin és szerves szelén segít az energia felszabadításában. Elmondhatom, hogy lovaink kemény munkában voltak az egész szezonban és itthon és külföldön is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Cser Attila, Díjugrató

A képen Cser Attila

Flexijoint por

Díjugratásban versenyző lovaim erős fizika megterhelésnek vannak kitéve, így a porcok igénybevétele is nagy. A Flexijoint port megelőzésképpen kapják, ezáltal is szeretnénk több védelmet nyújtani az ízületeiknek, fenntartani azok egészségét, megelőzni az arthrózist kialakulását. A por pozitív „mellékhatása”, hogy megszűnt a lovaim lábának „kattogása”. Ezúton is köszönöm, hogy minden rendelés alkalmával gyors és rugalmas a kiszolgálás! 🙂

Stetzl Matthias, Díjugrató

A képen Stetzl Matthias

 

Equimins Hungary
AB-ORIGINAL KFT.
9200 Mosonmagyaróvár
Kossuth Lajos utca 31.
+36 30/979 6578
+36 30/226 9956

 

2017.11.03. Forrás: Equimins Hungary KFT.

Hozzászólások