Skóciában állnak a világ legnagyobb lovai

A skót Andy Scott Kelpies című munkája egyben Nagy-Britannia legmagasabb művészeti alkotása is. A kelpie-k a kelta hiedelmek szerint természetfölötti erővel rendelkező lovak voltak, amelyek a skóciai és írországi folyókban és tavakban éltek.

Még 31 képünk van a Kelpie-kről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.


A 30 méter magas lófejek egy 350 hektáros szabadidőpark közepén állnak egy 1.600 tonnás alapzaton a skóciai Falkirkben. A hatalmas lófejek súlya egyenként 300 tonna, mindegyik 495 acéllemezből áll, amelyeket lófejenként 10.000 speciális rögzítőelem tart a helyén a 3.000 méter hosszú acélcső vázon. Az alkotás elkészítését több éves tervezés előzte meg, melynek eredményeképp az alkotások már a helyükön állnak, és a hónap végétől nyílik meg a látogatók előtt is. A művész így jellemezte őket: "Ezek lovak skócia ipari történelmének megtestesítői."

A Kelpies makettjei Chicagóban állnak, de Scottnak máshol is vannak hatalmas, lovakat ábrázoló szobrai. A COB például Londonban, a Heavy Horse Glasgowban, az Equus Altus pedig Leedsben látható. A művész horganyzott acélból, üvegszálból és öntött bronzból készíti műveit.

Még 31 képünk van a Kelpie-kről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

2014.04.09. Forrás: DailyMailIndex 
Fotók: The Kelpies 
Frissítve: 2017.03.09. 

Hozzászólások