Lovadnak se vacogjon a foga

Bár olybá tűnhet, hogy idehaza a tél érdeklődés hiányában elmarad, felfigyeltünk egy érdekes, kimondottan téli lovas termékre, ami mindenképp elgondolkoztat.

Belegondoltál már, hogy télen, egy fűtetlen nyergesben a zabla is pont olyan hideg, mint a környezete? A hideg zabla nem csak kellemetlen, vagy akár fájdalmas a ló számára, de a száj lágy szöveteinek fagyási sérülését is okozhatja, így csökkenti a ló szájának érzékenységét a finom szársegítségek iránt. A kantározáshoz kapcsolódó kellemetlen élmények pedig megnehezítik a szerszámozást.

Ha már zabla, mégiscsak kellemesebb lenne, ha nem lenne olyan hideg… Ha hiszed, ha nem, már erre is van megoldás: a zablamelegítő!

Jamie Sturgess, a zablamelegítő feltalálója gyermekkora óta szenvedélyes lovas. Lova kimondottan tiltakozott a kantározás ellen a hideg téli napokon. Jamie számos módszert kipróbált, a jó öreg meleg vízbe áztatástól kezdve a vízben, vagy mikrohullámú sütőben melegíthető zablamelegítőkig, majd végül elkészítette saját praktikus, hálózatról üzemeltethető zablamelegítőjét.

A zablamelegítő kevesebb, mint 20 perc alatt kellemesre melegíti a zablát, de semmiképpen sem melegíti túl azt. Jamie minden lóra gondolt, így nemrégiben piacra dobta póniknak szánt zablamelegítőjét is.

2014.01.04. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Frissítve: 2022.08.04.
Fotó: Canva

Hozzászólások