Erre képes egy musztáng 100 nap kiképzés után

A Mustang Million a Mustang Heritage Foundation versenye, ahol lóbarát lókiképzők mutatják meg, mire képes egy szabadon született, teljesen vad musztáng mindössze 100 nap kiképzés után. Nem babra megy a játék, a verseny fődíja ugyanis 200.000 dollár és egy új pick-up.

A cél, hogy megmutassák a leendő lótartóknak, mire képesek ezek a lovak megfelelő kiképzés után, és így minél több musztáng kerüljön megfelelő gazdához.

A Mustang Millionra 2013-ban 600 musztángot neveztek be kiképzőik annak reményében, hogy a kötelező trail, reining és horsemanship megmérettetés után bejutnak velük a húsz fős döntőbe, és bemutathatják szabadprogramjukat. A négy perces kűr különlegességét az adja, hogy abban bármilyen kellék vagy jelmez használható, és a legelképesztőbb trükköket is be lehet mutatni.

Elég ha csak annyit mondunk: fantasztikus produkciók születtek. Azt azonban ne feledd, hogy ezek a versenyzők profi szakemberek, az itt látottakat tehát inkább ne csináld utánuk!

Egy ló, egy különleges ekhós szekér és egy pick up:

Ló az emeleten – Bobby Kerr és Trigger produkciója a második helyre volt elég.

Kelsey Ferr megmutatta, hogy lova egy függőhídon, illetve egy libikókán is kiválóan boldogul, de a páros a lószállításban is új dimenziókat nyitott:

Bobby Kerr és Jinglebob – avagy ló az anyósülésen:

És végül: a győztes Tom Hagwood és Merv egyik kötelező programja:

2013.10.22. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Horsenation.com
Frissítve: 2023.04.12.
Fotó: Canva

Hozzászólások